תבע 2 מיליון ש' מאמדוקס: פוטרתי לפני פנסיה
מנהל פרויקטים בן 63 פנה לבית הדין ודרש להחזיר אותו לעבוד עד הפרישה. אבל השופטת קבעה שהפיטורים היו מוצדקים על רקע יחסי עבודה רעועים
עובד שהועסק בחברת אמדוקס
יותר מ-20 שנה, ופוטר כארבע שנים לפני שהגיע לגיל פרישה, תבע מהחברה פיצוי בסך 2 מיליון שקל. אבל בית המשפט קבע שהפיטורים היו מוצדקים
על רקע יחסי האנוש המפוקפקים של העובד.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- זוכה אחרי 511 יום בכלא. הפיצוי: 94 אלף שקל
- בכמה פוצתה גרושה שבעלה התמכר לפורנו?
- הקלות הבלתי נסבלת של סלילת כביש לא חוקי
- ביטוח לאומי סירב לפצות פלסטיני שנפל מפיגום
התובע החל לעבוד ב-1987 ומילא בה תפקידים שונים של ניהול פרויקטים בתחום התכנות בארץ ובחו"ל. על פי בית המשפט, לאורך השנים הוא הסתכסך שוב ושוב עם קולגות ועם ממונים עליו, אבל חרף זאת נעשו ניסיונות רבים לשלב אותו במחלקות שונות. ב-2009, לאחר עימות צורם במיוחד עם מעסיקיו, הודיעה לו אמדוקס שהוחלט לבדוק את נחיצות התפקיד שלו.
בתחילת 2010, בהיותו בן 63, הוחלט לבטל את משרתו, להטמיע אותה בעובדים קיימים ולפטרו. הוצעו לו שלושה מסלולי פרישה נדיבים ביותר שכללו בין השאר פגישות יעוץ עם חברת השמה, פיצויים ושכר של שלושה חודשים, אך הוא סירב ופנה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב בדרישה לפיצוי של כשני מיליון שקל.
לדבריו הוא ביצע עבודתו על הצד הטוב ביותר, וההחלטה לפטר אותו נבעה מהעובדה שהוא הצביע על כשלים אתיים חמורים בהתנהלות החברה. מלבד הפיצויים הוא עתר להשבתו לעבודה במשרה מלאה עד לגיל פרישה.
אמדוקס פעלה בהתחשבות מרבית
השופטת אסנת רובוביץ-ברכש קבעה בפסק הדין שהעובדה שהנתבעת המשיכה להעסיק את התובע חרף התלונות הרבות נגדו מראה כי פעלה כדין ותוך התחשבות מרבית בנסיבותיו האישיות, ולכן יש בכך כדי לדחות את טענותיו.
היא הוסיפה שאמדוקס אמנם לא העלתה טענות נגד מקצועיות התובע, אולם אין בכך כדי להקנות לו זכות בלתי מעורערת לעבוד עד גיל 67. מה גם שהפיטורים אכן באו לענות על שינוי ארגוני בחברה: תפקידו של התובע מבוצע כיום על ידי עובדים קיימים, ללא כוח אדם חיצוני או חדש.
הפגם היחיד שמצאה השופטת בהליך השימוע היה העובדה שהיחסים העכורים בינו לבין הממונה עליו הם שהיוו הטריגר לביטול משרתו, אבל שיקול זה לא הוצג בפניו. על כן, נקבע, ישולמו לו פיצויים של 60 אלף שקל. מאחר שחלק הארי של התביעה נדחה, הנתבעת תישא בהוצאות התובע ובשכר טרחת עו"ד בסך של 7,500 שקל בלבד.
יצוין שיש עובדים שמצליחים להוכיח שפוטרו לאחר שנות עבודה רבות על רקע גילם או בהליך פיטורים שאינו תקין. בנסיבות אלה הם עשויים לזכות בפיצוי משמעותי יותר מזה שנפסק במקרה זה.
- לפסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- עו"ד אורי שאבי
עוסק בדיני העבודה
מומלצים