עליות בניו יורק: פורד קפצה ב-4.6%
דאו ג'ונס עלה ב-0.5%, נאסד"ק הוסיף 1.6% ו-S&P 500 טיפס ב-0.7% לשיא; מניית גוגל עלתה ב-1.8% לקראת פיצולה. פייסבוק עלתה ב-4%. פורד דיווחה על גידול של 3% במכירת מכוניות במרץ
המסחר בוול סטריט ננעל (ג') בעליות שערים, לאחר העליות המרשימות של אתמול.
מדדי המניות
מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.46% ל-16,532.61 נקודות, מדד נאסד"ק עלה ב-1.64% ל-4,268.04 נקודות ומדד S&P 500 עלה ב-0.7% לשיא של 1,885.52 נקודות.
הנפט ננעל מתחת למחיר של 100 דולר לחבית - ירד היום ב-1.8% ונסגר על מחיר של 99.74 דולר לחבית. מחיר הזהב ירד ב-0.3% (3.80 דולר) לרמה של 1,280 דולר לאונקיה.
באירופה ננעל יום המסחר במגמה חיובית: פוטסי הבריטי וקאק הצרפתי עלו ב-0.8%, דאקס הגרמני עלה ב-0.5%.
מקרו בארה"ב
מדד מנהלי הרכש של המכון לניהול האספקה (מדד ISM) רשם בחודש מרץ 53.7 נקודות, מול 53.2 בחודש פברואר ומעט מתחת לצפי האנליסטים, שעמד על 53.9 נקודות. עדיין, מדובר מעל סף ה-50 נקודות, קרי בתחום המלמד על התרחבות כלכלית.
בחלוקה לתחומי פעילות נרשמה ירידה של 1.2 נקודות ל-51.1 סך הכול בתחום התעסוקה, מול עלייה חדה בפעילות ההזמנות החדשות ל-55.9 נקודות - מול 48.2 בפברואר. מתוך ענפי התעשייה שנבדקו על ידי המכון, ב-14 נרשמה עלייה בפעילות בחודש מרץ, ובארבעה נרשמה ירידה.
מניות במרכז
קרן פימקו של ביל גרוס סיימה את חודש מרץ עם תשואה שלילית של 0.57% - כש-95% מהקרנות המתחרות סיימו את החודש עם תוצאה טובה יותר. מתחילת השנה השיגו הקרנות בניהולה של פימקו תשואה של 1.29%, כש-85% מהקרנות המתחרות עוקפות אותה. קרן פימקו איבדה במהלך 2013 את מקומה בראש טבלת הקרנות מבחינת סכום הכסף המנוהל, כשתוצאות מאכזבות הביאו לנטישת משקיעים גדולה במיוחד. המידע בדבר היקף הכסף שגויס או נפדה מהקרנות בחודש מרץ עדיין לא פורסם. בפברואר נפדו מהקרנות של פימקו 1.6 מיליארד דולר, ובכך נרשם לפימקו רצף של עשרה חודשי פדיונות.
ענקית הרכב האמריקאית ג'נרל מוטורס דיווחה על מכירות חודש מרץ - שעלו ב-4% ל-256,047 מכוניות ברחבי ארה"ב.
פורד (קפצה ב-4.6%) סוגרת את חודש מרץ עם נתונים מרשימים. יצרנית הרכב רשמה בחודש מרץ גידול של את 3% במכירות הרכבים בהשוואה למרץ 2013: החברה מכרה 244,167 מכוניות - הנתון הגבוה ביותר לחודש מרץ ב-8 השנים האחרונות, ומעל הצפי המוקדם למכירה של 239,423 מכוניות. במרץ 2013 מכרה פורד 236,130 מכוניות.
יצרנית הרכב הראשונה שפרסמה תוצאות מכירות היתה קרייזלר: החברה מכרה בחודש מרץ 193,915 מכוניות - עלייה של 13% בהשוואה למרץ 2012, עם שיאי מכירות בשישה מהדגמים. צפי האנליסטים עמד על 190,684 מכירות לקרייזלר, כך שמדובר בתוצאות חיוביות, מה עוד שזהו חודש מרץ הטוב ביותר שרשמה החברה מאז 2007. בסיכום הרבעון הראשון רשמה החברה עלייה של 11% בהשוואה לרבעון המקביל ב-2013. בינואר האחרונה הודיעה פיאט על רכישת השליטה בקרייזלר.
שריל סנדברג, סמנכ"לית התפעול של פייסבוק (עלתה ב-4%), מכרה למעלה ממחצית המניות שלה ברשת החברתית מאז ההנפקה שבוצעה לפני מעט פחות משנתיים, כך עולה מניתוח של המסמכים האחרונים שהגישה החברה לרשות ני"ע האמריקאית (SEC). מאז ההנפקה של פייסבוק במאי 2012, סנדברג מכרה 10 מיליון מניות בשווי של 400 מיליון דולר וכעת, בבעלותה מניות בשווי שקרוב למיליארד דולר. גם לאחר המכירה סנדברג, היא אחת המשקיעות הפרטיות הגדולות בפייסבוק, עם אחזקה של 0.5%.
אפל צפויה להתחיל במאי בייצור המוני של מסכי 4.7 אינץ' לדגמי האייפון שיושקו בסתיו הקרוב – כך מדווחת הבוקר סוכנות הידיעות "רויטרס". לפי הדיווח, ייתכן שהייצור של המסכים בגודל 5.5 אינץ' יתעכב. לדברי מקורות בשרשרת האספקה של אפל, את המסכים צפויות לייצר Japan Display ושארפ היפניות ו-LG הדרום קוריאנית. Japan Display תהיה הראשונה להתחיל בייצור המסכים, שיצאו מפסי הייצור של מפעל הדגל שלה במובארה כבר במאי, בעוד ששארפ ו-LG עתידות להצטרף אליה ביוני.
מניית גוגל (עלתה ב-1.8%) תבצע מחר את המהלך המדובר של פיצול המניה לשתיים. כל מחזיקי מניית גוגל עד ה-27 במרץ יקבלו מחר שתי מניות עבור כל מניית גוגל שבהחזקתם. עבור כל מנייה קיימת יקבל מחר המחזיק מניית A ומניית C. מניית A תקבל את הסימון GOOGL ומניית C תסומן GOOG. מניות A ו-C יהיו שוות בערכן לכל עניין, למעט זכות ההצבעה שתינתן רק למחזיקים במניית A. כך למעשה, אף שכמות המניות שתהיה לכל מחזיק לאחר המהלך תוכפל, כוחו מבחינת זכות הצבעה נותר כשהיה.
המייסדים סרגיי ברין ולארי פייג', המחזיקים במניות B (מניות שאינן סחירות), יקבלו גם הם מנית C עבור כל מניית B שברשותם באותו יחס שמחזיקי המנייה הרגילה יקבלו מניית C. פייג' וברין יזמו את המהלך על מנת לאפשר הנפקת מניות, כניסת משקיעים ומתן אופציות לבכירים באמצעות מניות C (במקום מניות A או B) - מהלך שימנע את הדילול שלהם ויחליש את שליטתם בחברה.
חברת הטכנולוגיה מארוול (Marvell Technology) תפצה את אוניברסיטת קארנגי מלון בסכום של כ-1.54 מיליארד דולר על הפרת שני פטנטים בתחום הכוננים הקשיחים. כך קבע בית משפט פדרלי, שדן בערעור שהגישה מארוול על פסיקה קודמת בה חייב אותה חבר המושבעים לשלם כמיליארד דולר פיצויים. כך על פי דיווח של סוכנות רויטרס. עם זאת, בית המשפט לא קיבל את בקשת האוניברסיטה למנע מחברת השבבים למכור את השבבים המבוססים על הפטנטים האמורים.
יאהו מנהלת מגעים לרכישת פלטפורמת הפצת הווידאו News Distribution Network, כחלק ממהלך שמובילה המנכ"לית, מריסה מאייר, להקים מתחרה ליוטיוב – כך דיווח אמש (ב') הוול סטריט ג'ורנל. NDN, מצידה, הכחישה את הדיווח. NDN מפתחת כלים לשילוב, קידום והיוון וידאו בשביל אתרי תוכן שונים, ולא מפעילה אתר שיתוף וידיאו משלה כמו יוטיוב. הרכישה, שלדברי שני מקורות יכולה להגיע לשווי של 300 מיליון דולר, תספיק ליאהו את הפלטפורמה הטכנולוגית הדרושה לה על מנת להקים מתחרה ליוטיוב.