שתף קטע נבחר

 

בהלה באפריקה: האבולה מתפשטת צפונה?

מאלי הודיעה על חשד למקרים ראשונים בשטחה של הנגיף הקטלני שמאיים על היבשת. היערכות גם באירופה: רופאי צרפת בכוננות, מטוס עוכב בפריז

האם הנגיף שמטיל אימה על אפריקה הגיע למדינה נוספת? מאלי הודיעה כי זיהתה מקרים ראשונים של חשד להידבקות בנגיף האבולה בשטחה. ההודעה הזו מוסיפה לחשש הגובר במערב היבשת, אחרי שיותר מ-90 בני אדם כבר מתו בגינאה ובליבריה מהתפרצות הנגיף, הנחשב לאחד הקטלניים ביותר לאדם. הוא גורם למותם של כ-90% מהנדבקים בו, לעתים תוך סבל רב.

 

עוד חדשות ב-ynet:

 

ארגון "רופאים ללא גבולות" הזהיר בימים האחרונים כי התפרצות האבולה עלולה להפוך למגפה חסרת תקדים על רקע העובדה שהיא מתרחשת באזור נחשל עם שירותי בריאות ירודים ביותר. ההתפרצות בגינאה היא הפעם הראשונה שהמחלה, הנפוצה במרכז אפריקה, הופיעה במדינה.

כפפות רופאים מיובשות בגינאה לאחר שחוטאו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
כפפות רופאים מיובשות בגינאה לאחר שחוטאו(צילום: AFP)

מפנים גופה של עוד קורבן אבולה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מפנים גופה של עוד קורבן אבולה(צילום: AFP)
בהודעה שפרסמה ממשלת מאלי בטלוויזיה הממלכתית של המדינה היא מסרה כי שלושה בני אדם הושמו בבידוד ודגימות מגופם נשלחו לאטלנטה, ארה"ב, כדי

לבדוק אם נדבקו באבולה.

 

התפרצות האבולה במערב אפריקה החלה בגינאה לפני כחודשיים. מאז דווח על מקרים חשודים גם בסיירה לאון השכנה, וליבריה אישרה כי אנשים בתחומיה נדבקו גם הם בנגיף. גמביה שמה שני בני אדם שנחשד כי נדבקו בהסגר, אולם מאז הודיעה כי בדיקות הפריכו את החשש לגביהם.

 

חברות מינרלים זרות השעו את עבודותיהן והחזירו הביתה חלק מהעובדים הזרים המוצבים בגינאה העשירה במינרלים. רשויות הבריאות בצרפת הורו לרופאים ולבתי החולים להיות ערוכים למקרה שאנשים שביקרו במדינות באזור נדבקו במחלה. בנוסף מטוס של "אייר פראנס" שהגיע אתמול לפריז מגינאה הושם בבידוד למשך שעתיים בעקבות חשדו של הצוות שאחד הנוסעים נדבק במחלה הקטלנית. המטוס נחת בנמל התעופה שארל דה גול ועליו 187 נוסעים ו-11 אנשי צוות. הבדיקות היו שליליות והחשש הוסר.

רחובות גינאה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
רחובות גינאה(צילום: AFP)
 

האבולה, שהרגה כ-1,500 בני אדם מאז שהתגלתה לראשונה ב-1976 בשטח שבו קיימת היום הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, גורמת להקאות, התייבשות

ודימום חיצוני. כמעט כל הלוקים בה מתים. רבות ממערכות הבריאות באפריקה אינן מסוגלות להתמודד עם מגפה, ועובדי סיוע הזהירו מהסכנה הגדולה במיוחד באזורים צפופי אוכלוסין כמו בירת גינאה, קונקרי. בבירה זוהו עד כה 16 נדבקים, וחמישה מהם מתו.

 

בתוך כך, המון זועם תקף ביום שישי מרכז לטיפול בנפגעי האבולה בעיירה מסנטה שבגינאה, תוך שהוא מאשים את הצוות הרפואי שם כי מביא את הנגיף הקטלני לתוך העיירה, 425 קילומטרים דרומית-מזרחית לבירה קונקרי. "פינינו את כל הסגל שלנו וסגרנו את מרכז הטיפול", נמסר מארגון "רופאים ללא גבולות", "יש לנו תמיכה מלאה מהמנהיגים המקומיים ואנחנו פועלים עם השלטונות בניסיון לפתור את הבעיה הזו בהקדם האפשרי כדי שנוכל לשוב ולטפל באנשים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מפנים גופת אדם שמת מאבולה בגינאה
צילום: AFP
מומלצים