שופטת: "תדמור" יחזיר שכר לימוד לסטודנטים
קבוצת תלמידים נרשמה לבית הספר למלונאות בין השאר על סמך הבטחה להמשך במסלול מקוצר במוסדות אקדמיים. אלא שמסלול כזה לא היה קיים
בית הספר למלונאות "תדמור" הבטיח לתלמידים שיוכלו להמשיך לתואר ראשון במסלול מקוצר בארבעה מוסדות אקדמאיים מוכרים, שכן הם זכאים לפטור מלימודי הליבה. אבל קבוצת תלמידים גילתה שאף אחד מהמוסדות לא שמע על התוכנית והם תבעו את בית הספר. בית המשפט קיבל את התביעה
וקבע שעל "תדמור" לפצות אותם.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- זר אבל צודק: כך ניצח אבבא את המעסיק שלו
- תאגיד דלק יעקל דירה של אלמנה חולת סרטן
- המסורת התימנית לרישום נכס עמדה למשפט
- בכמה פוצתה גרושה שבעלה התמכר לפורנו?
את התביעה בטענה למצג שווא הגישו תלמידים ממחזור 2008-2006, שביקשו מבית משפט השלום בתל אביב 589 אלף שקל. הם עתרו להשבת שכר הלימוד ששילמו, וכן לפיצויים בגין עוגמת נפש ובגין פרק הזמן שהשקיעו בלימודי הליבה אשר ירד לטמיון.
לדבריהם, בית הספר טען שהם יוכלו להיקלט וליהנות מפטור מ-15 קורסי ליבה במכללה למנהל, במרכז האקדמי רופין, בקריה האקדמית אונו ובקמפוס אילת של אוניברסיטת בן-גוריון. לטענתם, הדבר נכתב בידיעון שחולק להם ובאתר בית הספר, ואף נאמר להם כך בעל פה בראיון האישי שעברו.
לטענת התלמידים, כשפנו למוסדות האמורים הם גילו שלא רק שאינם מוכנים להעניק להם את הפטור, אלא שהם אף לא מכירים בתוכנית מיוחדת לבוגרי תדמור. רק במכללת אונו התברר שהיה שיתוף פעולה כזה, אך הוא הסתיים ב-2005.
תדמור טען מנגד שהובהר לתלמידים שתוכנית הלימודים שלו עומדת בפני עצמה ואינה מהווה לימודי מבוא לתואר ראשון כלשהו. לדבריו, בידיעון שחולק לתובעים נרשם כי הסכמי ההכרה עם אותן מכללות נבחנים מדי שנה ומתחדשים בהתאם.
הסתמכו על הפטור
השופטת שרון גלר הסכימה עם התובעים שתדמור הבליט את אפשרות השלמת הלימודים לתואר במוסד אקדמאי אחר, והידיעון שחולק לתובעים לא כלל כל הסתייגות. רק לאחר פתיחת שנת הלימודים ב-2006 הוספה לידיעון המודפס - ולו בלבד - ההסתייגות האמורה.
נפסק שכל אחד מהתובעים יקבל מחצית משכר הלימוד הכולל ששילם עבור שנתיים. עוד נפסק שמכיוון ששנת לימודים במכללה אקדמאית יקרה יותר משנת לימודים בתדמור, ישלם תדמור לתובעים גם את ההפרש הממוצע בסך 4,950 שקל, בנוסף להחזר שכר הלימוד. תדמור גם יפצה כל אחד מהתובעים ב-10,000 שקל בגין עוגמת נפש.
פסקי דין הקשורים בהבטחות שווא של מכללות ובתי ספר פרטיים ניתנו גם בעבר, אולם הפעם לא הותיר בית המשפט שום ספק באשר להתנהלות כלפי התלמידים.
עיקרון ההסתמכות הוא עיקרון חשוב בדיני החוזים, ומשמעותו שהתלמידים, שהסתמכו על הבטחות בית הספר, עמדו מול שוקת שבורה בבואם לממש אותן. יש לקוות כי כעת תמוגר התופעה הפסולה של בתי ספר ומכללות פרטיות הנותנים לתלמידים רושם מוטעה ואף שקרי, כשהמציאות טופחת לבסוף על פניהם מבלי שקיבלו תמורה לכספם.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- עו"ד בצלאל לוי
עוסק בדיני חוזים ובדיני נזיקין
מומלצים