חפש באנטרקטיקה: 3,000 ד' לטיול בן 5 שעות
סוף העולם דרומה: התיירות לאנטרקטיקה נוסקת ומטיילים מרחבי העולם משלמים את מיטב כספם ומפליגים או טסים בהמוניהם ליבשת הקפואה. הכי כיף בטיול: "פינגווינים. כולם אוהבים אותם". יותר מ-30 אלף ביקרו ב-2013
השמש שוקעת והשמיים המעוננים מתערבבים עם המשטח הקפוא, הלבן והמסנוור. זו התפאורה שמצפה לתיירים המשתתפים בטרנד החדש - טיול בן שעות ספורות בין הקרחונים הכחולים של אנטרקטיקה.
עוד חדשות בעולם:
גזר הדין: עמד ברחוב עם שלט "אני בריון"
חשד בארה"ב: אם הרגה 7 מילדיה תוך עשור
תעלומה קוסמית: עץ מהחלל פורח בחמישיות
קבוצת התיירים שהגיעה להשתתף בטיול הייתה צריכה לשלם הון זעיר - 3,000 דולרים לראש - עבור סיור מהיר של חמש שעות ביבשת הקפואה, שאליה הגיעו באמצעות מטוס. "להגיע לאנטרקטיקה היה חלום שלי ושל אשתי", סיפר ג'ון רייס, בן 81, מארה"ב שעמד לצד אשתו שרון, בת 73.
"נרשמנו לפני כמה שנים, אבל אז לא היו כרטיסים, לכן נכנסנו לרשימת המתנה. הפעם נרשמנו שנה לפני הטיול והגענו לכאן". בני הזוג עלו על ספינת שיט בפלורידה, שם הם מתגוררים, ששטה לפונטה ארנס שבדרום צ'ילה. משם עלו השניים על טיסה בת שעתיים לאנטרקטיקה.
כולם אוהבים פינגווינים
התיירים ביקרו באי המלך ג'ורג' שבדרום הארכיפלג שטלנד, בתחנה הרוסית בלינגהאוזן ובכנסייה האורתודוקסית שבאזור. הם גם סיירו ב"עיירת הכוכבים" שבה מתגוררים 64 תושבים וקולוניות של פינגווינים.
אפשרות אחרת לסיורים היא האי חצי ירח, מקום מגוריהם של כלבי ים ופינגווינים, שם מוצב גם הבסיס הארגנטינאי טנייטה קמרה. במסגרת הטיול הם יכולים לשתות כוס קפה חם, לשלוח גלויה ולזכות בחותמת בדרכון של קריל, סוג של שרימפס קטן שמשמש לסמל הבסיס.
"זו הייתה חווייה מדהימה. הדבר הראשון שהפך את הטיול למיוחד הוא העובדה שזכינו לבקר ביבשת שרבים לא דרכו בה", אמר מורין מלון, בן 69 מקנדה. "הדבר השני היה הפינגווינים. כולם אוהבים פינגווינים. וגם יכולתי לראות את הבסיסים ואיך שמדינות שונות חולקות את אותו האזור". תיירות היא אחת מהפעילויות המסחריות היחידות המורשות במסגרת האמנה האנטרקטית ופרוטוקול מדריד, שאוסרים בין היתר גם כריית מינרלים ביבשת הלבנה.
לנחות על ים קפוא
אנטרקטיקה מושכת אליה יותר מ-30,000 תיירים בשנה, בחודשים נובמבר עד מרס, אז לא נשקפת סכנה מנחיתה על הים הקפוא. רבים מהתיירים מגיעים בספינות המפליגות מאושוויה שבדרום ארגנטינה ומפונטה ארנס שבצ'ילה, וחוצות את מעבר דרייק שבאוקיינוס הדרומי, שבו נרשם לעתים מזג האוויר הגרוע ביותר בעולם,
"90 אחוזים מהתיירים מרחבי העולם שמגיעים לאנטרקטיקה מגיעים מאושוויה. ההפלגות אורכות 11 ימים בממוצע.
ההפלגה הזולה ביותר עולה 5,000 דולרים, בעוד היקרה, שאורכת 15 ימים ומגיעה עד הקוטב הדרומי, עולה 12,000 דולרים", סיפר גונאר הייגלברג מברזיל, בעלי חברה לטיולים באנטרקטיקה, לסוכנות הידיעות הצרפתית.
לפי נתוני האגודה הבינלאומית למפעילי טיולים באנטרקטיקה, יותר מ-35,350 בני אדם ביקרו באנטרקטיקה ב-2013 - אלף תיירים יותר מבעונה שעברה ו-8,000 תיירים יותר מבשנים 2012-2011.
רוב התיירים מגיעים מארצות הברית, אוסטרליה, סין, רוסיה וברזיל. "אנטרקטיקה חיונית לנו. היא משפיעה על האקלים, על השינויים בגובה הים. התיירות אליה חשובה משום שיותר אנשים נחשפים לחשיבות של היבשת וחוזרים מהטיול בהרגשה שיש צורך להגן עליה", סבור ניקולס פולסן, סגן מנהל הסחר בחברת תעופה צ'יליאנית שמציעה טיסות לאנטרקטיקה.