שתף קטע נבחר

 

חברת עמותת 'בשביל החיים' להפועל ת"א: "לאסור את השימוש במילה התאבדות"

דפני אסף, שביתה דורון התאבדה לפני 7.5 שנים, שלחה מכתב זועם לאדומים בעקבות השלטים נגד שמעון מזרחי: "אמירות כאלו כבר לא נמצאות תחת הכותרת 'חופש הביטוי', הן מתאימות יותר ל'שידול לרצח'"

הדיון בנושא השירים בגנותו של יו"ר מכבי ת"א, שמעון מזרחי, על ידי אוהדי הפועל ת"א, קיבל היום (א') תפנית קצת שונה, בדמות מכתב אותו שלחה הבוקר דפני אסף, שביתה דורון התאבדה לפני 7.5 שנים, להנהלת המועדון.

 

ynet ספורט ברשתות החברתיות:

 

כזכור, ביום חמישי האחרון, במשחקה של הפועל ת"א מול הפועל אילת בהדר יוסף, הביעו אוהדי הקבוצה את זעמם על התקדים בבית הדין של איגוד הכדורסל, שהרחיב את העונש על תנאי ואסר עליהם לשיר את השיר 'שמעון מזרחי תתאבד כבר'. מעבר לשירה במשחק, אוהדי הקבוצה גם הניפו שלט עם אותו סלוגן. אגב, משקיף המשחק, גוני צחר, העביר היום ליועץ המשפטי של האיגוד את דו"ח המשקיף שלו במשחק בו ציין בבירור כי אוהדי הפועל ת"א שרו לפני ובמהלך המשחק את השיר המכוער.

 

צפו בתקציר: הפועל ת"א - הפועל אילת    (סטילס: ראובן שוורץ, וידאו: ONE)

צפו בתקציר: הפועל ת"א - הפועל אילת    (סטילס: ראובן שוורץ, וידאו: ONE)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מאז אותו משחק יו"ר הפועל ת"א, רמי כהן, הבהיר כי הוא אולי לא אוהב את השיר הזה, אך חושב שאסור לפגוע בחופש הביטוי. היום כאמור

, דפני אסף הפנתה אליו ישירות את המכתב, בו נכתב בין היתר: "ברצוני להביע את הזעזוע ושאט הנפש לנוכח השלט שהונף ע"י אוהדי הפועל ת"א במשחק, בו נכתב: 'שמעון מזרחי תתאבד כבר'"

 

"בתי דורון, התאבדה לפני שבע וחצי שנים. מיותר לתאר את הסבל והיגון שפקדו את משפחתנו ואת חבריה הקרובים והרבים. היום אני יודעת עד כמה כל אזכור שגוי של המילה התאבדות, על פועליה השונים, יכול להשפיע על נער כמו על אדם מבוגר לעבור ממחשבות לביצוע מעשה נורא זה. הנני חברת הנהלה בעמותת 'בשביל החיים' - עמותה התנדבותית של הורים, אחים, ילדים ובני זוג שאיבדו את יקירם כתוצאה מהתאבדות ושל אנשי מקצוע שעוסקים במניעה של תופעה כואבת זו".

 

אוהדי הפועל ת"א קוראים ל"חופש הביטוי" (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
אוהדי הפועל ת"א קוראים ל"חופש הביטוי"(צילום: ראובן שוורץ)

 

"אנו בעמותה רואים את העיסוק במניעת התאבדויות כעיסוק מרכזי ופועלים רבות למען מטרה זו. בשם העמותה, אני מבקשת לאסור את השימוש במילה

 התאבדות. בישראל מתאבדים מדי שנה כ-500 אנשים וכששת אלפים בני אדם מגיעים למיון כתוצאה מניסיון התאבדות בדרגות חומרה שונות, חלקם נשארים נכים לצמיתות. איננו יכולים לדעת מי מאתנו מוּעד להגיע למקום האפל הזה. מה משפיע על הנער, על האדם שמחליט לבצע את מעשה האובדנות. על כן מצווים אנו, כולנו, לנהוג בזהירות יתר ובמחשבה תחילה בכל נקיטת עמדה ובכל פרסום של נושא ההתאבדות. סוג דיבור/כיתוב זה שהופנה לשמעון מזרחי (וכנראה לאנשים נוספים כרגב פנאן), יכול להיות המקפצה האחרונה של מי ששוקל לעשות את המעשה".

 

"מן הראוי שכל שימוש לרעה בַמושגים של מוות והתאבדות יהיו אסורים גם על האוהדים וגם על השחקנים בחקיקה ובענישה והנוקטים בהם יועמדו לדין. אמירות כאלו כבר לא נמצאות תחת הכותרת 'חופש הביטוי', הן מתאימות יותר ל'שידול לרצח'".

 

תגובת הפועל ת"א תובא לכשתתקבל.

 

המנהלת מבקשת לעדכן את חוק הספורט

בעקבות פסק הדין של איגוד הכדורסל אשר קבע כי בנוסף לקריאות גזעניות, גם קללות הפוגעות בכבודו של אדם, קללות תוך ניצול נסיבות אישיות קשות, וקריאות לאדם לפגוע בעצמו או להתאבד - הן עבירה על חוקי האיגוד, פנתה מנהלת הליגה לשרת התרבות והספורט, לימור לבנת, על מנת לפעול בהקדם להוספת סעיפים אלה לחוק הספורט.

 

שרת הספורט מסרה בשיחה עם יו"ר מנהלת הליגה, שמואל פרנקל, כי תעביר את הענין לטיפולה של השופטת בדימוס, עדנה בקשטיין, יו"ר המועצה למניעת אלימות בספורט. מהמנהלת נמסר: "אנו מקווים כי עדכון חוק הספורט והוספת סעיפים אלה תאפשר למנהלת, לאיגוד הכדורסל ולגופים אחרים בענפי הספורט השונים להמשיך ולפעול למען נקיון הספורט מאלימות מילולית ופיזית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
השלט של אוהדי הפועל ת"א
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים