סקר ענק בדק: מי העם הכי אנטישמי בעולם?
הליגה נגד השמצה דגמה 53 אלף בני אדם מ-102 מדינות והציגה שאלות המבוססות על סטריאוטיפים ביחס ליהודים. איפה 93% מחזיקים בדעות אנטישמיות? וכמה אנשים מעולם לא פגשו יהודי? המספרים בפנים
סקר עולמי רחב היקף שערך ארגון "הליגה נגד השמצה", וביקש לבחון את מידת האנטישמיות ברחבי הגלובוס, העלה שרבע מהנשאלים הביעו רמה כזאת או אחרת של שנאת יהודים, וכשני שלישים מעולם לא שמעו על השואה או סבורים שהדיווחים ההיסטוריים על אודותיה מוגזמים. הסקר, שתוצאותיו פורסמו היום (ג'), דגם 53,100 נשאלים בוגרים מ-102 מדינות שונות ברחבי העולם, שבהן חיים 1.09 מיליארד בני אדם. מבין המדינות, השיעור הגבוה ביותר של אנטישמים נמצא ברשות הפלסטינית ובעזה - 93%.
- עדכונים נוספים - בפייסבוק שלנו
הנשאלים נבחרו באקראי והופנתה להם סדרה של 11 שאלות המבוססות על סטריאוטיפים ביחס ליהודים, נאמנותם, כספם והתנהגותם. אלה שהשיבו בחיוב לשש אמירות או יותר הוגדרו על ידי עורכי הסקר כמחזיקים בעמדות אנטישמיות. 74% מן הנסקרים השיבו כי מעולם לא פגשו באדם יהודי.
על פי נתוני הסקר, השיעור הגבוה ביותר של נסקרים המחזיקים בעמדות אנטישמיות נמצא בארצות המזרח התיכון וצפון אפריקה: 74% הסכימו עם מרבית הסטריאוטיפים האנטישמיים שמרכיבים את 11 השאלות שבמדד. בארצות שמחוץ למזרח התיכון ולצפון אפריקה, הממוצע עמד על 23%.
ברוב המדינות הדוברות אנגלית עומד שיעור בעלי העמדות האנטישמיות על 13% בלבד. הסטריאוטיפ האנטישמי שלפיו "יהודים נאמנים יותר למדינת ישראל מאשר למדינות שבהן הם מתגוררים" נתמך על ידי 41% מהנסקרים. הסטריאוטיפ שלפיו "ליהודים יש יותר מדי כוח בעולם העסקים", נתמך על ידי 35% מהנסקרים.
ממצאי הסקר מחוץ למדינות המזרח התיכון וצפון אפריקה:
מזרח אירופה: 34% מחזיקים בעמדות אנטישמיות
מערב אירופה: 24 אחוז
אפריקה שמדרום לסהרה: 23%
אסיה: 22%
אמריקה (צפון ודרום): 19%
המדינות שדורגו במקום הגבוה ביותר בתוצאות הסקר:
הגדה המערבית ועזה: 93% מחזיקים בעמדות אנטישמיות
עיראק: 92%
תימן: 88%
אלג'יר: 87%
לוב: 87%
טוניס: 86%
כוויית 82%
בחריין: 81%
ירדן: 81%
מרוקו: 80%
המדינות שדורגו במקום הנמוך ביותר:
לאוס 0.2%
הפיליפינים 3%
שבדיה: 4%
הולנד: 5%
וייטנאם: 6%
בריטניה: 6%
ארה"ב: 9%
דנמרק: 9%
טנזניה: 12%
תאילנד: 13%
שיעורי האנטישמיות בקרב מוסלמים מחוץ לארצות המזרח התיכון וצפון אפריקה נמוכים במידה ניכרת: 37 אחוזים באסיה, 29 אחוזים במערב אירופה, 20 אחוזים במזרח אירופה, ו-18 אחוזים באפריקה שמדרום לסהרה. בני דתות אחרות שנסקרו כללו הינדים, שבקרבם רמת האנטישמיות עומדת על 19%; בודהיסטים (17%) וחסרי דת (21%).
"בפעם הראשונה יש לנו המחשה עד כמה עקבית ורווחת האנטישמיות כיום ברחבי העולם", אמר אייב פוקסמן, המנכ"ל העולמי היוצא של הליגה נגד השמצה. "הנתונים שנאספו מאפשרים לנו להתבונן מעבר לרטוריקה או לתקרית אנטישמית כזו או אחרת, ולכמת את שכיחותן של עמדות אנטישמיות ברחבי העולם".
היו"ר העולמי של הליגה נגד השמצה, בארי קרטיס לשר, הוסיף: "הניסיון חסר התקדים הזה לאמוד ולהעריך עמדות אנטישמיות ברחבי העולם, ישמש קריאת השכמה לממשלות, למוסדות בינלאומיים ולאנשי מצפון, ויזכיר שאנטישמיות אינה שריד היסטורי בלבד, אלא אירוע נוכחי".