אבות גרושים צעדו לירושלים: "אנו קורבנות"
כ-20 פעילי תנועת "א' זה אבא" הלכו מת"א לכנסת, כדי להפגין נגד הסחבת של ציפי לבני בביטול חזקת הגיל הרך: "מונעים מאיתנו לגדל את ילדינו"
עוד בנושא חזקת הגיל הרך:
- דעה: למען הנשים, בטלו את חזקת הגיל הרך
- ההטעיה הגדולה של חזקת הגיל הרך
- "ביטול חזקת הגיל הרך יביא לעוני של נשים"
- עדכונים נוספים - בפייסבוק שלנו
חברי התנועה קיוו לחקיקה מהירה בעקבות המלצותיה של ועדת שניט לבטל את הנוהל שלפיו במקרה של גירושים, המשמורת על ילדים עד גיל שש ניתנת אוטומטית לאם. "אנחנו צועדים למען הילדים שלנו", מדגיש שיפרמן. "במקרה שלי, במשך שנה וחצי לא יכולתי לראות את בתי למרות שמעולם לא הוגש נגדי כתב אישום כלשהו".
בדצמבר האחרון אישרה ועדת השרים לחקיקה הצעת החוק של השרה לבני, שעל פיה יוכלו אבות גרושים לקבל לחזקתם את הילדים מגיל
שנתיים במקום מגיל שש. אולם העבודה על החוק נמשכת מאז במשרדי הממשלה. הפעילים שצעדו היום טוענים כי החוק מעוכב על ידי השרה. שיפרמן: "אנשים סובלים שנים ומחכים לפתרון שלא מגיע. הקימו ועדות שהגיעו למסקנה המתבקשת: לכל ילד יש גם אמא וגם אבא. בכל זאת הממשלה ממסמסת ותוקעת את החוק".
שרת המשפטים אימצה את מסקנתה העיקרית של ועדת שניט שהוגשה בדצמבר 2011. תזכיר החוק התבסס על מסקנות הוועדה והוכן בתקופת קודמה של לבני במשרד המשפטים, יעקב נאמן. לאחר ההחלטה על תיקון החוק נמתחה על שרת המשפטים ביקורת מצד ארגוני נשים, שציפו שלבני תגנוז כליל את המלצות ועדת שניט. מנגד, חששו ארגוני גברים שלבני עומדת להיכנע להן.
"מאז שאשתי עזבה את הבית לפני תשע שנים לא ראיתי את הבן שלי באופן סדיר, ובשנתיים האחרונות לא ראיתי אותו בכלל", אומר אבי, אב גרוש לילד בן 13 שהשתתף בצעדה. "גרושתי לא הסכימה שאני אקבל את הילד אז המפגשים נערכו במרכז קשר".
לדבריו, לאחר אחד המפגשים סברו פקידות הסעד שהתהליך במרכז הקשר מיצה את עצמו, אבל לא קבעו היכן וכיצד ניתן לקיים את המפגשים: "גרושתי מתנגדת למפגשים ואני מטורטר כרגע בין פניות למשרד הרווחה ולבתי המשפט כדי לראות את הבן שלי. אני ואחרים זקוקים לחוק לביטול החזקה אבל נראה שלשרים יש זמן".
על פי החוק בישראל, כשהורים גרושים לא מגיעים להסכם על האפוטרופסות על ילדיהם, בית המשפט יכול - וכך לרוב קורה - לקבוע שילדים עד גיל שש יישארו בחזקת אמם. כתוצאה מכך גם אחיהם נותרים לרוב ברשות האם, כדי לא להפריד ביניהם.
מלשכתה של לבני נמסר בתגובה כי "שרת המשפטים מתכוונת לקדם את הצעת החוק כך שהחקיקה תהלום את רוח התקופה ואת המציאות המשתנה - החברתית והתרבותית. בעת הזאת מתקיים דיון בין הגורמים המקצועיים במשרד המשפטים עם משרדי ממשלה אחרים, לרבות משרד הרווחה, בעקבות הערותיהם על נוסח החוק. מאחר שמדובר בנושא כבד משקל, חשוב שהדיון שיתקיים יהיה מעמיק ורציני וכך אנו פועלים. אך אין להסיק מכך ששרת המשפטים הרפתה ידיה מהחוק".