שתף קטע נבחר

מירר את חיי שכניו עם רמקולים ופעמון בחצר

תושב קיבוץ נהג להשמיע רדיו בווליום אדיר בחצר, וחיבר את הטלפון בבית לפעמון. לטענתו עשה זאת כי הוא כבד שמיעה, אבל במשפט התברר אחרת

את השלווה והפסטורליה בקיבוץ גבעת חיים איחוד שבשרון קטע סכסוך שכנים מוזר: אחד התושבים התקין בחצרו רמקולים ופעמון מחרישי אוזניים, וסירב להסיר אותם חרף פניות חוזרות ונשנות של שכניו. להגנתו הוא טען שעשה זאת מאחר שהוא כבד שמיעה, אבל כשהסכסוך הגיע לבית המשפט התברר ששמיעתו מצוינת.

 

פסקי דין מענייניים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

תחילת הסכסוך ב-2010, אז לראשונה הגישו בני זוג תושבי הקיבוץ תביעה נגד השכן המטריד. חרף צו מניעה שהוצא נגדו המשיך השכן במעשיו, ובני הזוג הגישו תביעה נוספת לבית משפט השלום בנתניה.

 

בכתב התביעה טענו בני הזוג שהשכן התקין בגבול שבין שתי החצרות רמקולים אדירים ופעמון תעשייתי גדול. לדבריהם, במשך היום הוא השמיע רדיו בווליום חזק ואת הפעמון חיבר לטלפון. בכל פעם שהטלפון צלצל - השמיע הפעמון צלילים מחרישי אוזניים. עוצמת הרעש, טענו, הגיעה לכדי 55.4 דציבלים. בנוסף, הוא התקין בצמוד לגדר תנור שבאמצעותו שרף חומרים שונים שהדיפו ריחות חזקים ועשן.

 

כמו כן, טענו, איים השכן על התובעת תוך התעלמות מוחלטת מצו המניעה שהוצא נגדו. לדברי התובעים הם פנו למשטרה שש פעמים, אך בתגובה המטרדים רק הוחמרו והנתבע החל לזרוק בקבוקים ופסולת לחצרם.

 

הנתבע טען מנגד שהתקין את הרמקולים והפעמון בחצר כדי שיוכל להאזין למוזיקה ולשמוע כאשר הטלפון מצלצל, מפני שהוא כבד שמיעה. לדבריו, בתנור הוא צולה בשרים והדבר לא אמור להפריע לאיש.

 

האומנם כבד שמיעה?

השופטת יעל קלוגמן הציעה לצדדים להגיע להסכמה, אך ללא הועיל. לבסוף, למרות טענות הנתבע שהינו כבד שמיעה, היא נוכחה לדעת כי שמיעתו מצוינת והוא מסוגל לתקשר ללא קושי עם הסובבים איתו.

 

לדבריה, משמעות הדבר היא שאין לנתבע צורך אמיתי ברמקולים ובפעמון, והתקנתם לא נועדה אלא כדי לשבש את חיי התובעים באמצעות מטרדי רעש רבי עוצמה.

 

השופטת קלוגמן הוסיפה שבעוד הנתבע מפר את צווי המניעה שניתנו נגדו, כל שמבקשים התובעים הוא ליהנות משקט, וניכר בתשובותיו המתחכמות והמיתממות של הנתבע שהוא שם לעצמו כמטרה לשבש את חיי שכניו.

 

השופטת קיבלה את עמדת התובעים וקבעה שהרעש הבוקע מן הרמקולים והפעמון הוא בלתי סביר, ומעשיו גורמים למטרדים חמורים שיש להפסיקם לאלתר. לגבי התנור קבעה השופטת כי הנתבע רשאי לצלות בו מזון בלבד, וגם זאת לא יותר מפעמיים בשבוע למשך ארבע שעות בכל פעם. הנתבע חויב בהוצאות משפט, בנוסף לשכר טרחת עו"ד של 7,500 שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • שמות באי הכוח של הצדדים לא צוינו בפסק הדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים