שתף קטע נבחר

 

תאילנד: מפגינים פרצו לבסיס, רה"מ ברח

רה"מ הזמני נפגש באקדמיית חיל האוויר עם חברי ועדת הבחירות כדי להחליט אם לקיים את הבחירות הכלליות ב-20 ביולי. מתנגדי ממשלה פרצו למקום והבריחו אותם. מוקדם יותר נהרגו 3 בני אדם בהתקפה על מאהל מפגינים

סוף המשבר הפוליטי לא נראה באופק: ועדת הבחירות המרכזית בתאילנד מסרה היום (יום ה') כי "מאוד לא סביר" שהמדינה תוכל לקיים כמתוכנן את הבחירות הכלליות ב-20 ביולי בגלל חוסר היציבות הפוליטי שפוגע בהכנות הנדרשות. המשבר בתאילנד נמשך תקופה ארוכה והגיע הבוקר לשיא נוסף כשמפגינים פרצו לתוך בסיס חיל אוויר שבו ערך ראש הממשלה ישיבה חשובה בנושא הבחירות ואילצו אותו לברוח מהמקום.

 

עוד חדשות בעולם :

תנין אכל ילד בן 11 שהלך לדוג עם הוריו

ארה"ב טרפדה מכירת טילים ישראליים לפולין

פתאום קם אדם: רון פונדק ויזמי שלום פרטיים

נכדו של מפקד אושוויץ בקמפיין נגד ניאו-נאצים


מוקדם יותר דווח כי שלושה שני בני אדם נהרגו במתקפה משולבת שכללה פיצוצים ויריות במחנה המפגינים נגד הממשלה בבירה בנגקוק. 21 בני אדם נפצעו.

 

המפגינים דורשים גם את התפטרותו. ראש הממשלה הזמני ניוואתמרונג  (צילום: EPA) (צילום: EPA)
המפגינים דורשים גם את התפטרותו. ראש הממשלה הזמני ניוואתמרונג (צילום: EPA)
ראש הממשלה הזמני ניוואתמרונג בונסונגפאיסאן נפגש עם חברי ועדת הבחירות באקדמיית חיל האוויר מחוץ לבנגקוק כדי לדון עמם בשאלה אם ניתן לערוך את הבחירות הכלליות ב-20 ביולי או לדחות אותן בעקבות המשבר הפוליטי. הוא בחר לקיים את הפגישה בבסיס צבאי מסיבות ביטחוניות וכדי להימנע מעימות עם מפגינים שמתנגדים לבחירות וקוראים למנות ראש ממשלה למדינה מבלי לערוך בחירות.

 

פרצו לבסיס מכניסה צדדית

כ-100 מפגינים יצאו מבנגקוק באופנועים, הגיעו לבסיס הצבאי ופרצו לתוכו מכניסה צדדית תוך שהם שורקים בקול ומנופפים בדגלי תאילנד. כוח לפיזור הפגנות של המשטרה שהיה במקום אפשר כנראה למפגינים להיכנס ובראשם מנהיגם סותפ טאוגסובן.

 

ראש הממשלה הזמני וכמה משרי הקבינט עודכנו על ידי גורמי הביטחון שהמפגינים מתקרבים וסיימו מיד את הפגישה, נכנסו לתוך כלי הרכב שלהם ועזבו את המקום. גורם ממשלתי אמר שהממשלה הציעה שפגישות עתידיות ייערכו בשיחות ועידה ולא פנים מול פנים.

 

כוחות צבא ומפגינים מחוץ לבסיס הצבאי (צילום: AP) (צילום: AP)
כוחות צבא ומפגינים מחוץ לבסיס הצבאי(צילום: AP)
 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

סיימו את הפגישה כששמעו על בוא המפגינים. חברי ועדת הבחירות ושרים בממשלה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
סיימו את הפגישה כששמעו על בוא המפגינים. חברי ועדת הבחירות ושרים בממשלה(צילום: EPA)

לאחר שהמפגינים עזבו את הבסיס הצבאי, יו"ר ועדת הבחירות סומצ'אי סריסוטייאקורן הטיל ספק בסיכויי הבחירות להתקיים במועדן המתוכנן. "נראה שזה יהיה בלתי אפשר לקיים את הבחירות הכלליות ב-20 ביולי", אמר יו"ר ועדת הבחירות. מועד הבחירות עדיין לא אושרר באופן סופי וצריך לקבל את החותמת של המלך.

 

לא הסתפקו בהדחת ראשת הממשלה

המשבר הפוליטי בתאילנד החריף עוד יותר לאחר שבית המשפט החוקתי הורה לראש הממשלה יינגלוק צ'ינוואט להתפטר מתפקידה לאחר שמצא אותה אשמה בניצול סמכותה. בית המשפט הורה גם ל-9 משריה להתפטר בשל אישומים דומים.

 

יינגלוק הואשמה בניצול סמכותה בכך שהעבירה משרת ציבור בכיר מתפקידו ב-2011 לתפקיד אחר. בית המשפט קבע כי המינוי בוצע מתוך "אג'נדה נסתרת" בהליך שהפר את החוקה. תומכיה האשימו את בית המשפט בהדחת יינגלוק תוך שימוש לא הוגן במערכת המשפט בעוד שישה חודשים של הפגנות לא הצליחו להדיח אותה מהשלטון.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
המחאה נגד יינגלוק הייתה פרק נוסף בסערה הפוליטית במדינה שהחלה כשאחיה, טקסין צ'ינוואט, הודח ב-2006 בהפיכה צבאית לאחר שמפגינים האשימו אותו בשחיתות, ניצול סמכות וזלזול במלך. מאז תומכי טקסין ומתנגדיו השתתפו במאבקי שליטה על דעת הקהל בתאילנד, שהפכה לעימות דמים.


המפגינים רוצים בחירות חדשות רק לאחר יישום רפורמות פוליטיות (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
המפגינים רוצים בחירות חדשות רק לאחר יישום רפורמות פוליטיות(צילום: רויטרס)

ניצלה את סמכותה לרעה. ראשת הממשלה המודחת יינגלוק (צילום: AP) (צילום: AP)
ניצלה את סמכותה לרעה. ראשת הממשלה המודחת יינגלוק(צילום: AP)

מפגיני האופוזיציה לא מסתפקים בהתפטרות ראשת הממשלה וטוענים כי האיש שמחליפה בתפקיד, ניוואתמרונג בונסונגפאיסאן, הוא חבר במפלגתה שכיהן בתפקיד סגנה.

 

המפגינים דוחקים בסנאט ובבתי המשפט בתאילנד להתערב במשבר הפוליטי ולמנות ראש ממשלה "ניטרלי". אולם, הממשלה טוענת מצדה כי מדובר באיום על המערכת הדמוקרטית המדינה ובצעד שיהיה שווה ערך להפיכה משפטית.

 

אם ייערכו היום בחירות בתאילנד צפויה מפלגתה של יינגלוק לזכות בהן שוב. המפגינים שמתנגדים לבחירות דורשים לקיימן רק לאחר יישום רפורמות פוליטיות משמעותיות. לפי המפגינים, יש להעמיד בראש השלטון "מועצת עם" שלא תיבחר בבחירות, והיא תהיה אחראית ליישם שינויים שיסירו את השפעת משפחתה של יינגלוק על הפוליטיקה המקומית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
לא רוצים את משפחתה של יינגלוק ואחיה בשלטון
צילום: EPA
מומלצים