חלום גלילי: חלומי מוקפצת עם שעועית ירוקה ותפוזים
מנות המכילות מספר מרכיבים שלכל אחד טעם ייחודי יוצרות איזון שהופך את המנה לטעימה יותר - מה עושים כשהגבינה שבחרתם חריפה מדי? מה ההבדל בין גבינות מתוצרת מקומית לאחיותיהן הזהות המיוצרות בחו"ל ואיך מאזנים את המנה כדי שכולם ייהנו ממנה? השף אייל לביא עם דגשים על החך הישראלי ועל גבינות שמתאימות לאירוח גלילי
החיך הישראלי עבר שדרוג גדול בשנים האחרונות, אנחנו נחשפים יותר ויותר לייבוא של חומרי גלם איכותיים מחו"ל, ואם ניקח לדוגמה את נושא הגבינות, למשל, גבינה בסגנון פרמזן - יש את הגרסה שמכינים בארץ ויש את האורגינלית האיטלקית - ההבדלים בין שתיהן הם כמו שמיים וארץ, הן מורכבות של הטעמים, במבנה של הגבינה, שבמקור היא קריסטלית ויבשה, ולעומתה התוצרת המקומית דומה יותר לגבינה צהובה.
- אייל לביא מזמין אתכם לארח בהשראה גלילית עם סלט פטוש צבעוני
- ביס פריך: מאפה פורטובלו עם פטה עזים
- הטוסט המשודרג: ברוסקטת עגבניות וגבינות
כאמור, מכיוון שבשנים האחרונות נחשפנו גם לחומרי גלם מחו"ל וניתן להשיגן כאן בארץ בלי בעיה, וגם רמת הקולינריה והמודעת עלתה, הרי שהחך השתדרג. יחד עם זאת, החך הישראלי אוהב טעמים שהם יותר מיינסטריים וקשה לו עם טעמים קיצוניים, עם בשלות או חריפות.
הטיפ שלי הוא ליצור איזון בטעמים - אם משתמשים בגבינה חריפה צריך לשלבה עם ירק או פרי מתקתק כדי לאזן וליצור מנה שתהיה פחות קיצונית בטעמיה. מצד אחד, אנחנו רוצים גבינה איכותית ובשלה ואנחנו רוצים שייהנו ממנה ולא יהיה קשה לטעום ממנה. מצד שני, אנחנו צריכים לדעת לאזן את הטעמים במנה כדי שכולם ייהנו.
חלומי מוקפץ עם שעועית ירוקה ותפוזים
המרכיבים:
200 גרם חלומי חתוכה לקוביות בעובי של 1/2 ס"מ
500 גרם קילו שעועית ירוקה נקיה וחלוטה
1 תפוז קלוף ותוך לחצי פרוסות
מיץ מתפוז אחד טרי
1/4 כוס שמן זית
1 כפית שמן שומשום
1 שן שום כתושה
1/4 כפית שטוחה מלח ים
1/4 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
קורט של צ'ילי אדום יבש גרוס
1 כף עלי זעתר טרי קצוצים
2 כפות בוטנים קלויים טחונים
2 כפות שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
- בקערה בינונית טורפים את מיץ התפוזים, שמן הזית, שמן השומשום, שן השום הכתושה, המלח והפלפל לקבלת וינגרט עדין.
- במחבת גדולה (עדיף להשתמש בוואק) מחממים 2 כפות שמן זית יחד עם כף העלי הזעתר הטרי הקצוץ על להבה נמוכה עד שהשמן מתחמם והזעתר מזהיב, מוסיפים את קוביות החלומי ומטגנים תוך כדי ערבוב עדין עם כף עץ, על מנת שהחלומי יזהיב ויקבל קרום פריך.
- מוסיפים את השעועית הירוקה וחצאי פרוסות התפוזים, מגבירים את הלהבה ומקפיצים יחד עם החלומי, יוצקים את וינגרט התפוז ומקפיצים 2-3 דקות נוספות יחד. מורידים מהאש ומעבירים את הסלט לקערת ההגשה.
- מפזרים מעל את הבוטנים הטחונים ומעט פלפל צ'ילי אדום יבש. מגישים חם.
- אייל לביא הוא השף והבעלים של מסעדת רוקח 73 ומסעדת רוקח ים שבנמל יפו
- סטיילינג: נעמה רן
- מחפשים גבינות למנות נוספות בהשראה גלילית? היכנסו למשק צוריאל