רק עבודות שירות לקבלן שהורשע שגרם מוות
לפני שש שנים נהרג פועל בניין במהלך עבודתו במושב בדרום. שופטת בחרה בעונש מקל בשל עינוי הדין שנגרם לנאשם. ומה עם העינוי שנגרם למשפחה?
פועל בניין נהרג בתאונת עבודה והקבלן האחראי עליו הורשע בעבירה של גרימת מוות ברשלנות. אולם בשל שיהוי של שלוש שנים בהגשת כתב האישום, קבע לאחרונה בית משפט השלום בקריית גת שהעונש יהיה עבודות שירות בלבד.
התאונה הקטלנית התרחשה לפני כשש שנים במושב תלמים שבמועצה האזורית אשכול. כתב האישום הוגש לפני שלוש שנים נגד הקבלן שניר שרעבי, אז מנכ"ל חברת "שניר הדרום", ובו נטען שהוא הותיר שני פועלי בניין לעבוד בתעלה שנחפרה בסמוך לקיר תומך, ללא פיקוח של מנהל עבודה. הקיר קרס על הפועלים, ואחד מהם נקבר תחתיו ומת.
פסקי דין מענייניים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- אין לו אוויר: ספג קנס על עישון בבריכה פתוחה
- די למלחמה בין בתי משפט לבתי הדין הרבניים
- קבלן זוכה אף שגבה דמי רישום שלא ע"פ החוק
- רשלנות רבתי: כך מעלה פלאפון באמון לקוח
מדריך
כך תתבעו בגין תאונת עבודה: שלב אחר שלב
עו"ד מיכל בירותי
כדי להתמודד עם הבירוקרטיה הסבוכה בדרך לפיצוי מהביטוח הלאומי יש שורה של משימות חשובות: מה לתעד? אילו טפסים יש למלא? למי לפנות?
בחלוף שלוש שנים קבע בית המשפט ששרעבי עזב את מקום העבודה והותיר את המנוח ללא פיקוח וללא אמצעי בטיחות והגנה, אף שידע שמדובר בעבודה מסוכנת, ותוך זלזול בחיי העובדים.
מעדות של אבי המנוח עלה שההרוג היה בחור צעיר שעל כתפיו הוטל עול פרנסת 12 בני משפחתו (האב הגיש במקביל תביעה אזרחית נגד החברה, נגד המועצה האזורית והמושב). אף שהמדינה דרשה עונש של מאסר בפועל לתקופה שבין חצי שנה לשנה, החליט בית המשפט שהקבלן ירצה את העונש בדרך של עבודות שירות בלבד.
בוחרים לעגל פינות
השופטת הבכירה רובין לביא ציינה שעבירות רשלנות מתבצעות בדרך כלל על ידי אנשים נורמטיביים שבחרו "לעגל פינות" בסדרי העבודה במטרה לחסוך בעלויות ומתוך הנחה ש"יהיה בסדר".
השופטת הוסיפה שהעובדה שרשלנות הנאשם הביאה לקיפוח חיי אדם ואינה מאפשרת להימנע ממאסרו כליל, כפי שביקש הסנגור, אולם החליטה שהעונש לא יהיה ממושך וירוצה בעבודות שירות בלבד, מאחר שהמדינה השתהתה בהגשת כתב האישום וגרמה לשרעבי עינוי דין.
השופטת רובין החליטה להטיל על הנאשם חמישה חודשי עבודות שירות ושנת מאסר על תנאי. כמו כן היא חייבה אותו בפיצוי של 30 אלף שקל לעיזבון המנוח ובקנס סמלי של 1,000 שקל.
נימוקי גזר הדין מצדיקים ביקורת: כבוד השופטת שקלה את ההתמהמהות בהגשת כתב האישום כנסיבה מקלה כלפי הנאשם, אבל מה לגבי עינוי הדין של משפחת הקורבן, שנאלצה להמתין במשך שש שנים של הליכים משפטיים? ענישה מקלה שכזאת מחטיאה את מטרתה ועומדת בעוכרי הציבור.
- לקריאת פסק הדין המלא - לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- עו"ד יואל גולדברג עוסק במשפט פלילי וחוקתי
- הכותב לא ייצג בתיק
- ב"כ המאשימה: עו"ד הילה דרימר
- ב"כ הנאשם: עו"ד אליגון
מומלצים