ארה"ב לישראל: "אין בממשלה שרים מחמאס"
לאחר הביקורת הישראלית בעקבות התמיכה האמריקנית בממשלה הפלסטינית החדשה, אמרו במחלקת המדינה כי "יש סדרת צעדים שהפלסטינים צריכים לנקוט". בינתיים האו"ם, האיחוד האירופי, רוסיה ומדינות נוספות אמרו כי הם מכירים בממשלת פתח-חמאס
הממשלה הפלסטינית החדשה - כתבות אחרונות:
נתניהו לארה"ב: מוטרד מתמיכתם בפלסטינים
ישראל הופתעה: "התמיכה האמריקנית - מכה"
לגבי המשך הסיוע האמריקני לרשות הפלסטינית, הדגישה הדוברת במחלקת המדינה כי הממשל בוושינגטון ימשיך לבחון את התנהלותה של הממשלה הפלסטינית והנושא ילובן עם הקונגרס.
הדוברת אמרה כי "נראה שהנשיא אבו מאזן הקים ממשלת ביניים של טכנוקרטים ואין בה שרים הקשורים לחמאס. למעשה מרבית עמדות המפתח בקבינט, כולל ראש הממשלה, שני סגני ראש הממשלה ושר האוצר, היו גם בממשלה הקודמת. הם כולם טכנוקרטים שאינם קשורים למפלגה פוליטית כלשהי". לדבריה, "אבו מאזן הבהיר שממשלת הטכנוקרטים מחוייבית לעקרונות של אי אלימות, משא ומתן, הכרה במדינת ישראל, קבלת ההסכמים הקודמים ועקרונות הקוורטט והמחוייבויות הקודמות בין שני הצדדים ולהמשך שיתוף הפעולה הביטחוני עם ישראל".
היא אמרה כי הממשלה הפלסטינית תישפט על פי מעשיה. "אנחנו נבחן אותה מקרוב כדי להבטיח שהיא עומדת בעקרונות האלה ונמשך להעריך את ההרכב והמדיניות של הממשלה החדשה ונשנה את הגישה שלנו בהתאם. חמאס הוא ארגון טרור. ארה"ב אינה מספקת סיוע ולא תספק לו סיוע. זוהי עמדה ממושכת של מדיניות ארה"ב. אין לנו שום מגע עם חמאס. שום חבר בחמאס ולא שר הקשור לחמאס נמצא בממשלה הזו".
בינתיים לא רק ארצות-הברית הכריזה כי היא תשתף פעולה עם הממשלה הפלסטינית החדשה. משרד החוץ הרוסי בירך אמש על הקמת ממשלת האחדות הפלסטינית והודיע כי ישתף פעולה עמה. "חשוב שהקהילה הבינלאומית תכיר בממשלה. נעבוד מולה ונפתח את היחסים בינינו לפלסטינים במגוון נושאים". סגן שר החוץ של רוסיה הוסיף כי הנשיא פוטין צפוי להיפגש החודש עם הנשיא הפלסטיני אבו מאזן שיגיע לביקור רשמי במוסקבה. קודם לכן הודיעו גם בריטניה והאיחוד האירופי כי ישתפו פעולה עם ממשלת חמאס-פתח. עם זאת, שרת החוץ של האיחוד האירופי, קתרין אשטון, הזהירה: "התמיכה של האיחוד האירופי תלויה באימוץ ההתחייבויות על-ידי הממשלה החדשה".
גם באו"ם בירכו את הממשלה החדשה ברמאללה והכריזו כי הם מוכנים לסייע במאמצים לסיים את הפיצול בין הגדה המערבית
לרצועת עזה. בהודעת דובר האו"ם נכתב: "האו"ם מוכן לסייע לממשלה החדשה במאמציה לשים את הגדה המערבית ורצועת עזה תחת שלטון לגטימי פלסטיני אחד". הדובר הוסיף כי שליח האו"ם רוברט סרי נפגש עם ראש הממשלה הפלסטיני ראמי חמדאללה אתמול.
אתמול אחר הצהריים התבטא ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לראשונה לגבי ההחלטה האמריקנית שלא להפסיק את הקשר עם הממשלה הפלסטינית. נתניהו אמר בראיון לסוכנות הידיעות AP כי הוא "מוטרד מאוד" מההחלטה של ארצות הברית. נתניהו קרא לארצות-הברית להבהיר לנשיא הפלסטיני אבו-מאזן שחבירתו לחמאס היא "בפירוש אינה מקובלת". ראש הממשלה אמר כי הוא מפציר בעולם שלא לעבוד עם ממשלתו של אבו מאזן בגלל שהיא מגובה על ידי חמאס.