מוכר הדירה התחרט. השופט: זה חוסר תום לב
רגע לפני חתימת חוזה למכירת דירה בי-ם קיבל בעליה הצעה טובה יותר ומסמס את המו"מ שניהל עם בני זוג. בית המשפט קבע שעליו לפצות אותם
רגע לפני החתימה על הסכם לקניית דירה משך המוכר את ידו מהמו"מ שניהל עם בני זוג, ובדיעבד התברר שזכה להצעה גבוהה יותר כמה ימים לאחר שהתחייב כלפי הרוכשים. האם התחמקותו מההסכם מהווה חוסר תום לב? לאחרונה, בתום הליך משפטי שהתנהל בבתי משפט השלום והמחוזי בירושלים, חויב בעל הדירה
לפצות את בני הזוג המאוכזבים.
420 אלף דולר, אך מכיוון שכבר נתן את מילתו, בכוונתו לכבד את התחייבותו כלפיהם.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- "רצחתי את גרושתי וחמותי בגלל המלחמה"
- קניון רמת אביב יחזיר מיליונים לעיריית ת"א
- הלכו 150 אלף דולר: המאכער איבד את הכסף
- טכנאי נפל מהמזגן. סך הפיצוי: 2.69 מיליון ש'
גבר ואישה מירושלים התקשרו עם אביו של בעל דירה בעיר לשם רכישתה. בין הצדדים התנהל מו"מ, ובמהלך פגישה שנערכה ביניהם הוחלט שהזוג ישלם למוכר 395 אלף דולר ושהרוכש - עורך דין במקצועו - יטפל בהכנת החוזה ובהשלמת הליכי המכר והרישום.
בני הזוג שלחו טיוטה של ההסכם לאבי המוכר והכינו את הטפסים לרשויות המס. זמן קצר לאחר מכן הודיע להם אבי המוכר כי ישנו קונה נוסף שהציע מחיר גבוה יותר, של
רכישה במחלוקת
התחרטנו: קנו דירה והחליטו לא לשלם למתווך
עו"ד איתי גזית
זוג מתווכים התאמצו להביא להשלמת עסקה, ולשם כך אף הסכימו לקצץ בעמלה. אלא שהרוכשים סברו שהעבודה לא הייתה יעילה מספיק לטעמם
בפגישה בין הצדדים כמה ימים מאוחר יותר הוא העלה דרישות נוספות, בהן שהתמורה תשולם במלואה תוך שלושה חודשים ושיתאפשר לו להשכיר את הדירה במהלך החגים. לדברי הרוכשים, הם ביקשו למסור לו את המקדמה בעבור הדירה אך הוא סירב והטיח בהם האשמות שלפיהן הם אינם רציניים ושהוא לא מעוניין למכור להם את הדירה.
לבסוף פנו הרוכשים לבית משפט השלום בירושלים והגישו תביעה נגד אביו של בעל הדירה, בטענה שנהג בחוסר תום לב מהותי שבגינו לא נחתם ההסכם, ולפיכך הם זכאים לפיצויים.
הנתבע טען מנגד שעוד בפגישתם הראשונה הדגיש בפניהם שהתנאי העיקרי מבחינתו לביצוע העסקה הוא תשלום מלוא התמורה תוך שלושה חודשים. לדבריו, התברר לו במהלך המו"מ שכוונת הרוכשים הייתה לנסות לעכב את התשלום עד שיתאפשר להם למכור את דירתם במחיר גבוה.
כנראה שההצעה הגבוהה בלבלה את המוכר
בתחילה דחתה שופטת השלום מלכה אביב את התביעה, וציינה שבני הזוג הם אלה שמנעו מן ההתקשרות להתקדם. בני הזוג ערערו על פסק הדין למחוזי, שם הוחלט להחזיר את התיק לבית משפט השלום.
השופט עבאס עאסי, שקיבל את התיק בחזרה, קבע הפעם שהנתבע הפר את החובה המוטלת עליו לנהוג בדרך מקובלת ובתום לב. לדבריו, התובעים הסתמכו על הבטחותיו והוא משך את ידו באופן פתאומי ומיידי מהמו"מ מבלי לתת לתובעים הזדמנות להגיב על הדרישות החדשות שהעלה.
השופט עאסי קבע שהתנהגות הנתבע והאופן הפתאומי שבו משך ידו מהמו"מ לקראת סיום העסקה, מעידים על חוסר תום לב מצדו, ונראה שהצעת המחיר הגבוהה יותר שקיבל למכירת הדירה פגמה בגמירות דעתו להתקשר עם התובעים.
עם זאת נפסק שהתובעים לא הוכיחו ברמה הנדרשת כי נגרם להם נזק בגין אי קיום ההסכם, ולכן פסק להם השופט בדרך האומדן פיצויים של 25 אלף שקל על הסתמכות ועוגמת נפש. הנתבע חויב גם בשכר טרחת עו"ד בשיעור 23.6% מסכום הפיצויים.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- עו"ד צביה דותן סטרנס עוסקת בדיני חוזים ודיני מקרקעין
- הכותבת לא ייצגה בתיק
- ב"כ התובעים: עו"ד אשר ברק
- ב"כ הנתבע: עו"ד יעקב אמסטף
פורסם לראשונה 05/06/2014 19:39
מומלצים