קבינט הדיור יאשר: 4 מיליארד ש' לכבישים
משרדי השיכון, התחבורה והאוצר ורשות המקרקעין חתמו על הסכם בהיקף של 4 מיליארד שקל, למימון 45 פרויקטים תחבורתיים. המטרה: להסיר חסמים להקמה של יותר מ-50 אלף דירות, שבנייתן מתעכבת בשל היעדר תשתיות תחבורתיות. ההסכם צפוי לקבל אישור בישיבת קבינט הדיור בשבוע הבא
משרדי התחבורה, האוצר והשיכון ורשות מקרקעי ישראל חתמו היום (ד') על הסכם תקציבי בהיקף של 4 מיליארד שקל, לצורך מימון 45 פרויקטים תחבורתיים באזורי הביקוש. ההסכם, שזכה לכינוי "נתיב לדירה", צפוי לקבל אישור בישיבת קבינט הדיור שתיערך ביום ב' הקרוב, והוא מתייחס לאזורים שבהם צפויות לקום אלפי יחידות דיור שמתעכבות בשל היעדר תשתיות הולמות.
חדשות אחרונות בערוץ הנדל"ן של ynet:
- חוק המע"מ יוזיל את הדירות? הדעות חלוקות
- פינוי מחנות צה"ל: שדה דב יפונה ב-2017
- אושרה הקמה של 5 יישובים בצפון הנגב
- תשובה בונה בדרום ת"א: 1.28 מיליון ל-3 חד'
מדובר בהסכם שמהווה את תוכנית העבודה המרכזית של המשרדים לתחום תשתיות התחבורה תומכות הדיור לשנים הקרובות, אשר אמור לספק ודאות ליזמים ולתושבים ביחס לקיומן של תשתיות ראויות לפרויקטים. ההסכם יחול בין השנים 2014-2020, ומטרתו להסיר חסמים שמונעים בנייה של יותר מ-50 אלף יחידות דיור.
בין הפרויקטים העיקריים הנכללים בהסכם: פרויקטים תחבורתיים בחריש בהיקף של 170 מיליון שקל; הרחבת כביש 444 ליד ראש העין, וכן סלילת נתיבי תחבורה ציבורית והקמת מחלף כניסה לעיר בעלות של כ-500 מיליון שקל; והקמת מחלף כניסה צפוני לעיר אשקלון בעלות של 270 מיליון שקל.
פרויקטים נוספים בהסכם: הקמת מקטע דרומי של כביש 38 שמגיע עד בית שמש בעלות של 430 מיליון שקל - שיאפשר שיווק של 10,000 יחידות דיור בעיר; מימון מחלף על כביש 65 שיאפשר בנייה במקום בו עומד מחנה 80, בעלות של 145 מיליון שקל; הקמת מחלף אפולוניה בהרצליה בעלות של 77 מיליון שקל; ובניית מחלף רמת שלמה בירושלים.
יבנה: כמעט 10,000 דירות ייבנו אם יוקם מחלף
עוד בתוכנית: הסדרים תחבורתיים לקראת שיווק מחנה תל השומר, ובכלל זאת ציר מוטה גור - אשר יאפשר שיווק של מתחם הרופאים ובו 1,600 יחידות דיור, מתוכן 1,200 להשכרה. כמו כן, ימומן תכנון פרויקטים ארציים בתחום התחבורה הדרושים לצורך שיווק מחנות סירקין וצריפין.
מטיוטת ההסכם שהגיעה לידי ynet עולה בין היתר כי ביבנה, למשל, צפויות לקום 9,400 דירות עד 2018, בהתנייה להקמת מחלף אשדוד צפון ושיקוע מסילה בכביש 42. העלות המוערכת היא 940 מיליון שקל בסך הכל. בפרדס חנה כרכור ייבנו 1,822 יחידות דיור, בהתנייה להקמת "מפרידן" (מחלף) בעלות של 145 מיליון שקל.
עוד עולה מטיוטת ההסכם כי בעתלית יקומו 1,353 דירות בהתנייה להכפלת הגשר הממוקם ביישוב בעלות של 110 מיליון שקל. בנס ציונה יוקמו 1,022 דירות בהתנייה של תכנון כביש 423 עוקף נס ציונה. העלות: 10 מיליון שקלים.
ביקנעם ייבנו 1,257 דירות בתמורה להרחבת כביש 672 והסדרת צומת שדרות רבין ומחלף אליקים. כמו כן, יוקם אזור תעסוקה על שטח של כ-546 דונם בעלות כוללת של 40 מיליון שקל. בנהריה תוקם שכונה חדשה בצפון העיר שתכלול 2,634 דירות בהתנייה להסדרת צמתים על כביש 89, בעלות של 80 מיליון שקל.
שר התחבורה, ישראל כץ, אמר כי "בכל מקום שבו פותחו תשתיות התחבורה, גדל הביקוש לדירות באופן משמעותי והביא לפיתוח אזורי תעסוקה ולהקמת מוסדות חינוך. אני סבור שהתוכנית החדשה שאנחנו מקדמים תיצור שינוי משמעותי במפת הדיור בישראל תוך פיתוח אזורי דיור ברחבי הארץ".
שר האוצר, יאיר לפיד, הוסיף כי "יש לנו מטרה משותפת: לפתור את משבר הדיור. הרחבת ערוצי התחבורה תקדים שיווקים באזורי ביקוש. נמשיך לעבוד יחד ולהפוך כל אבן כדי להביא להגדלת היצע הדירות בישראל".
מנהל רשות מקרקעי ישראל, בנצי ליברמן, אמר כי "הסכם נתיב לדירה ושיטת הסכמי הגג הופכים את עבודת רשות מקרקעי ישראל לחכמה ואפקטיבית יותר. לא עוד חסמים שהופכים שיווקי קרקע לאבן שאין לה הופכין, אלא שיווקים המתגברים על החסמים השונים ונותנים מענה לביקושים. קבינט הדיור, בהובלת שרי האוצר והשיכון, מאפשר לרשות מקרקעי ישראל לשווק יותר ולהתמודד עם צרכי הדיור. נתיב לדירה יאפשר שיווק של עשרות אלפי יחידות דיור בלב אזורי הביקוש".