שתף קטע נבחר

הפיגוע בגולן נקודתי: "לא מתקרבים לגבול"

תושבים ברמת הגולן לא חוששים גם לאחר הפיגוע שבו נהרג הנער מוחמד קראקרה מירי מסוריה. "אנחנו לא מזלזלים במה שקורה ולא שאננים, אבל המצב לא מביא לשינוי באורח החיים", אמר תושב הגולן

במערכת הביטחון עדיין לא יודעים מי עומד מאחורי ירי טיל הנ"ט אתמול (יום א') ברמת הגולן, בתקרית החמורה ביותר שנרשמה בגבול עם סוריה מאז פרוץ מלחמת האזרחים. אך ככל שחולפות השעות סימנים בשטח הולכים ומראים כי הצבא הסורי העלים לכל הפחות עין מהחוליה שירתה לכיוון ישראל. בפיצוץ נהרג מוחמד קראקרה, בן 13. אביו, נהג מכלית מים ועובד קבלן של משרד הביטחון, נפצע באורח קל-בינוני בפיצוץ. יחד איתו נפצעו גם שני בני אדם נוספים.

 

בישראל מעריכים כי הפיגוע הקטלני בדומה לקודמיו בגבול עם סוריה נחשב לנקודתי. לפי הערכות הפיגוע יצא מאותו מרחב בצפון הרמה הסורית, שבו שולט הצבא הסורי - בדומה לפיגועים ולנסיונות פיגועים קודמים בשנה האחרונה נגד כוחות צה"ל.

 

 

הכוננות הגבוהה של האוגדה המרחבית החדשה, החולשת על הגבול עם סוריה, צפויה להימשך גם בימים הקרובים. גורמים בכירים בצה"ל הדגישו כי התוצאות הקשות של התקרית מדברות בעד עצמן וכי לא ניתן לעבור על כך לסדר היום.  

 

התושבים ברמת הגולן התרגלו בשנתיים האחרונות ללקסיקון החדש שכולל ביטויים כמו "זליגה", "כינון ישיר" ו"תלול מסלול". עם זאת, נדמה כי גם האירוע הקשה בגבול ישראל-סוריה לא מוציא אותם משלוותם. הסיבה לכך קשורה למרחק מהאירוע.

 

 

אף על פי שבאזורים מסוימים הורו לחקלאים לא לעבד אתמול את השטחים הקרובים לגבול, האירועים לא מגיעים לפתחי היישובים. על המפה, המרחק בין יישובים כמו עין הבשן או עין זיוון לגבול הוא מזערי, אולם עדיין מדובר לעתים בקילומטרים. בנוסף לכך, ירי הטנקים שמבצע צה"ל בשטחי האש הקרובים ליישובים חיסנו את תושבי הרמה מפני קולות נפץ.

 

"החיים פה למרות הכול די נורמאליים", אמרה חיה הדר מאלוני הבשן. "אתה שומע את הקולות ברקע, ומפעם לפעם יש את הזליגות האלה, ואז אחרי יום-יומיים של מתח חוזרים לשגרה. האירוע של אתמול מעט יותר מדאיג, סוג של עליית מדרגה כי אי אפשר לומר פה 'התחלק לי'. זה אירוע מכוון. למרות זאת, הרבה יותר מדאיג אותנו מה שקורה בחברון ובשומרון. מבחינתנו, טוב שהצבא הגיב".

 

זירת התקרית בגבול סוריה ()
זירת התקרית בגבול סוריה

פינוי הפצועים (צילום: פיוטר פליטר, דוברות רמב"ם) (צילום: פיוטר פליטר, דוברות רמב
פינוי הפצועים(צילום: פיוטר פליטר, דוברות רמב"ם)

פיני ירון עבר לפני 15 שנה מתל אביב להרחבה בקיבוץ מרום גולן ומאז מגדל חמישה ילדים. "אנחנו לא מזלזלים במה שקורה ולא שאננים, אבל המצב לא מביא לשינוי באורח החיים", אמר ירון בביטחון מלא. "הביטחון האישי פה גבוה בהרבה מהערים במרכז הארץ. אין בכלל מקום להשוואה. אז נכון שלפעמים שומעים ירי, ולא מתגרים בגורל ומתקרבים לגבול ללא צורך. אבל אני מדריך מטיילים ואומר להם שזה האזור והגבול הכי שקט בארץ ב-40 השנים האחרונות". הוא הוסיף כי התושבים סומכים על הצבא.

 

ביישובים ברמת הגולן מתרגלים בשנים האחרונות את כיתת הכוננות וירידה למקלטים. במקביל מרעננים רשימות ודואגים שכל אחד יידע את תפקידו

 ומקומו במקרה חירום. ראש המועצה האזורית גולן, אלי מלכה, ציין כי החיבור עם הצבא הדוק. לדבריו, "חלה כאן הסלמה מתמשכת בשנים האחרונות ואני שמח שהצבא נערך בהתאם. ברור לנו שהאיסלמיסטים ינסו לחמם את הגזרה ולפגע, ואנחנו בצד השמירה על השגרה והרגיעה נערכים גם למצבים מתוחים יותר".

 

עמי ודר, רכז הקהילה בקיבוץ עין זיוון, מתגורר אמנם במושב נטור בדרום הרמה אך נמצא בקיבוץ הצפוני יותר מדי יום. "כמעט כמו כל המדינה, אנחנו שומעים על האירועים בחדשות. זה לא שהאירועים מתגלגלים על המדרכות ביישוב. מבחינת האירוע של אתמול, ההנחיה הייתה להישאר בשגרה מוחלטת, וכך עשינו. נראה שהצבא עובד קשה מאוד כדי שהשגרה תישמר. כמובן שאנחנו מתורגלים במידת הצורך לעבור משגרה לחירום".


פורסם לראשונה 22/06/2014 23:31

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אתר alarab.net
מוחמד קראקרה. נהרג בתקרית
צילום: אתר alarab.net
מומלצים