שתף קטע נבחר

 

לא יוזנו בכפייה: שביתת העצירים הסתיימה

הפלסטינים הודיעו כי תמה שביתת הרעב של העצירים המנהליים, שארכה חודשיים. בתמורה להפסקתה, יבוטלו הקנסות נגד השובתים. ההחלטה - על רקע ההתקדמות בניסוח החוק למניעת שביתת רעב והזנה בכפייה

על רקע ההתקדמות בניסוח החוק להזנה בכפייה, הסתיימה הלילה (יום ד') שביתת הרעב של העצירים המנהליים הפלסטינים. כך מסר מקור פלסטיני רשמי ל-ynet. שר האסירים הפלסטיני שאוקי עיסה הודיע על סיום השביתה, והודעה תועבר לכלל העצירים הביטחוניים המאושפזים בבתי החולים השונים. גורם צבאי בכיר התייחס הבוקר להפסקת שביתת הרעב, וציין כי "לא כולם הפסיקו לשבות".

 

תמורת הפסקת שביתת הרעב, יבטל שירות בתי הסוהר את הקנסות שהטיל על השובתים ויחזיר אותם לאגפים שמהם יצאו. לצד זאת, לא יהיה שינוי במדיניות המעצר המנהלי. בימים הקרובים יועברו העצירים המאושפזים בחזרה לכלא. בשירות בתי הסוהר אישרו ששביתת הרעב של העצירים המנהליים הסתיימה.  

סרטון המריבה: הדגמה של הזנה בכפייה

סרטון המריבה: הדגמה של הזנה בכפייה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ההישג היחיד שהשיגו העצורים המנהליים ששובתים רעב הוא אי העמדתם לדין משמעתי בכלא בעקבות שביתת הרעב. בשב"ס, ברגע שאסיר מחליט לשבות רעב, בנוסף לסנקציות שננקטות נגדו כגון הוצאת מוצרי מזון מהתאים ומוצרי חשמל, ביטול ביקורים ואי רכישת מזון בקנטינה, העצור או האסיר עומדים לדין משמעתי על עצם שביתת הרעב ובדרך כלל מוטל עליו עונש של קנס כספי אשר אותו גובים מהפקדת הכספים עבורו לצורכי רכישות מוצרים בקנטינה.

 

ההישג של העצורים המנהליים הוא שכעת הם לא יועמדו לדין משמעתי ולא ייגבו מהם קנסות שהוטלו עליהם בעקבות שביתת הרעב.

 

שביתת הרעב נמשכה כחודשיים. האסירים והעצירים השונים הצטרפו אליה בהדרגה, והזמן הממושך ביותר שבו עציר שבת רעב בשביתה הנוכחית עמד על 63 ימים. בהודעת העצירים הביטחוניים, שהועברה דרך עורכי דינם, הם התייחסו בעקיפין לחטיפת הנערים ולמבצע "שובו אחים".  

   

"בעיצומם של האירועים, בצל התוקפנות הגסה על עמנו ולאחר כמה פגישות עם מפקדי שירות בתי הסוהר לפני חודש הרמדאן - החלטנו להפסיק את השביתה שלנו", הודיעו העצירים. הם מסרו כי פרטי ההסכם יימסרו אחרי שהשובתים ישוחררו מבתי החולים. לדבריהם ההסכם הושג עם קציני המודיעין של שירות בתי הסוהר.

הפגנת תמיכה בעצירים שובתי הרעב (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגנת תמיכה בעצירים שובתי הרעב(צילום: AFP)

שביתת הרעב החלה כמחאה נגד מדיניות המעצרים המנהליים של ישראל. העצירים דרשו כי מדיניות זו תשתנה לאלתר. ברחוב הפלסטיני הייתה תמיכה רחבה בשובתים, נערכו הפגנות רבות למענם בעזה וביהודה ושומרון, ובערים פלסטיניות מרכזיות הוקמו אוהלי מחאה ואותם איישו משפחות העצירים והאסירים ותומכיהם. השם שניתן לשביתה הוא: מים+מלח=כבוד.

 

הודעת העצירים הפלסטיניים נמסרה על רקע הפשרה שאליה הגיעו אמש סיעות בקואליציה בנוגע לחוק ההזנה בכפייה. יו"ר ועדת הפנים של הכנסת ח"כ מירי רגב (הליכוד ביתנו) גיבשה פשרה עם נציגי סיעת יש עתיד בנוגע לחוק למניעת שביתת רעב והזנה בכפייה של עצירים מנהליים, לאחר שחברי יש עתיד התנגדו לחוק במתכונתו הנוכחית. על פי גורמים בוועדה, הפשרה שהושגה תאפשר הצבעה על החוק ביום שני הקרוב בוועדת הפנים ובמליאת הכנסת.

 

בדיון בכנסת השבוע טען סגן היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד רז נזרי, כי מדובר לדעתו בחוק מוסרי, אבל מתח ביקורת על הכוונה להעבירו במהירות: "ברור לנו שהחוק מעורר סערה. חשבנו שצריך לקיים דיון משמעותי ולא חקיקת בזק". במהלך הדיון בוועדת הפנים ביקש ח"כ אחמד טיבי לאפשר לו להציג סרטון וידיאו המדגים איך מתבצע הליך של הזנה בכפייה בכלא גואנטנמו, חרף התנגדותה של ח"כ רגב להקרנתו. "הסרטון עשוי להאיר את עיניהם של חברי הכנסת מצד אחד ושל יוזמי החוק מצד שני", אמר.

 

בהכנת הידיעה השתתף יואב זיתון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הפגנה למען שובתי הרעב
צילום: shutterstock
מומלצים