למה שליש מהנשים בוגדות בבעל? 12 סיבות
פעם חשבנו שרק גברים עושים את זה - ולא טרחנו לחשוב שהם צריכים בשביל זה פרטנרית. כיום שליש מהנשים כבר מודות שהן בוגדות. למה? כי זה כיף להן, אבל "זמנים בריאים" ב"ידיעות אחרונות" מגלה שיש עוד סיבות
פעם נהגנו להאמין שרק, או לפחות בעיקר, גברים בוגדים. ייחסנו את זה לאבולוציה, לחרמנות, לסלחנות החברתית ואפילו הדתית כלפי בגידה גברית. הנשים נתפסו ממילא כמיניות פחות ומשפחתיות יותר, כמי שזקוקות לרגש כדי ליהנות מהגוף. התקדמנו מאז, וממש כמו בתחומי חיים אחרים - המציאות מלמדת שהנשים בחבורה מדביקות את הפער יותר ויותר.
משפרים את הסקס:
- בגיל 40 החשק יורד? 8 מיתוסים על סקס
- 12 סיבות בריאות מדוע כדאי לעשות סקס
- למה מאבדים חשק לסקס - ואיך להחזיר אותו?
אנחנו מודעות יותר, נהנות יותר, וככל הנראה גם בוגדות יותר. סקרים שנערכו בבריטניה ובארצות הברית בשנים האחרונות מלמדים כי לפחות 30%-20% מהנשים מודות בבגידה בבן/בת הזוג הקבועים שלהן. התשובה המתבקשת לשאלה "למה- "? היא בפשטות - "כי זה כיף."
זה מסעיר ומרגש ומתוק כמו שרק מים גנובים יכולים להיות. אלא שכמו תמיד כשמדובר בנשים, המוטיבציות לבגידה רבות ועמוקות יותר, כפי שמסבירה המטפלת הזוגית והמינית גאולה פלדמן:
1. כרטיס יציאה מנישואים כושלים
במקרים רבים, אומרת פלדמן, גם כשברור שהנישואים הגיעו לסוף דרכם, קשה מאוד לקבל החלטה על פירוק המסגרת הזוגית. נשים מתמודדות עם הפחד מהלבד ומהלא ידוע המצפה להן בחוץ, הן חוות תלות רגשית וכלכלית בבעל, ואלה מובילים לעיכוב ההחלטה הסופית על פרידה.
במצב המעורפל הזה נכנסים לתמונה המאהבים. הם, לרוב באופן לא מודע, מסייעים לנשים החוששות לצאת ממערכת הנישואים הכושלת, מקילים את הפחד המצמית מהלבד ומהווים הבטחה חיה לקשר אפשרי. המאהב משמש כאובייקט מעבר, אם תרצו, בין הנישואים הבטוחים והמוכרים (והגמורים) ובין הלא ידוע.
בחלק מהמקרים הרומן האסור יימשך לתוך תהליך הגירושים ולאחריו, ולפעמים המאהב יסיים את תפקידו ההיסטורי ברגע שהאישה תסיים את תהליך הגירושים. Exit Affair, הם מכנים זאת.
2. אמצעי לתחזוקת נישואים כושלים
פלדמן מציינת כי ישנן נשים שהשלימו זה מכבר עם מערכת יחסים זוגית התקפה "על הנייר" בלבד ואינן מעלות בדעתן את אפשרות הפרידה הרשמית, הסופית, מסיבות שונות.
במקרים כאלה המאהב הוא בבחינת "קיר תומך" בנישואים, המספק לאישה תוכן רגשי וזוגי שאינו קיים עוד (ואולי מעולם לא התקיים) ביחסיה עם בעלה. הרומן האסור, מוזר ככל שזה עשוי להישמע, שומר על המסגרת הזוגית מפני התפרקות.
3. מילוי חסך ועקיפת קונפליקטים
בלא מעט מערכות יחסים זוגיות יש בגידה למרות שהן טובות. זה קורה, מסבירה המומחית, במקרים שבהם הבעל הוא חברהּ הטוב ביותר של האישה, אבל אינו מספק אותה מינית, או אם הוא אבא טוב ובעל נפלא, אבל מתקשה ליצור אינטימיות רגשית. נשים במצבים האלה מסתובבות עם תסכולים ותחושות חסך, בייחוד אם הניסיונות לדבר על הבעיות ולפתור אותן נתקלים בחוסר הבנה מצד הפרטנר או אפילו בסירוב להודות בקיומה של בעיה.
לתוך הוואקום הזה נכנסים הרומנים מהצד. ההתעלמות או היעדר ההתייחסות הרצינית לטענות המועלות מובילות נשים לתחושה שאין להן ברירה אחרת, מה עוד שהאפשרות הזאת מוסיפה תבלינים כמו מתח וריגוש. זה יכול להיות מתוכנן: למשל, עקב טיפול זוגי מיני שכשל ובעל שעומד בסירובו לקיים עם רעייתו יחסים - מחליטה האישה למצוא מאהב; וזה יכול להיות אקראי - אישה שחווה ריחוק רגשי מתמשך מבעלה פוגשת גבר שעימו מתפתחת האינטימיות הרגשית שכל כך חסרה לה. הצמא, אומרת פלדמן, מוביל למקורות המים.
4. מימוש פנטזיות
ישנן נשים שעבורן הבגידה היא בעצם מימוש פנטזיה כמוסה - כזאת שהבעל מטיל עליה וטו או כזאת שהיא שומרת לעצמה - מין במקום לא שגרתי, תנוחה מינית מסוימת, מין בשלישייה, מין עם אישה .'וכו כשהסקס נעשה צפוי ומשעמם יש נשים שפוזלות הצידה כדי לבטא את יצריהן.
5. נקמה
עין תחת עין, הגרסה הזוגית. הבגידות הנשיות שמקורן בגילוי בגידה מצד הגבר הן עניין נפוץ למדי. הנשים האלה בוגדות לאו דווקא מתוך רצון אמיתי לשכב עם אחר, אלא כדי שהגבר שאיתן יבין כמה זה כואב. וזה עובד. לרוב בגידות הנקמה אינן מסייעות בשיקום היחסים, אבל הן מסייעות לנשים להחזיר לעצמן את תחושת השליטה בחייהן מול בעל שפגע, הכאיב והשפיל.
6. לא להיבלע בקשר חונק
יש מקרים שבהם קנאה אובססיבית, מעקבים וחיטוטים מתמשכים מצד הבעל מסמנים עבור האישה את הפרי האסור וגורמים לה לפתח, באופן לא מודע כמובן, כמיהה אליו. סימון הגבולות המצומצמים של החופש והפיקוח המטריד הנלווה מובילים לא אחת למטרה ההפוכה, מציינת פלדמן.
7. שיפור הדימוי העצמי
יש נשים שעבורן מהווה הבגידה בבעל אמצעי להעלאת קרנן בעיני עצמן. לרוב, אומרת פלדמן, מדובר בנשים שסוחבות שנים של דימוי עצמי ירוד, והבגידות הן לא יותר מאישורים חיצוניים להיותן שוות וראויות.
8. התאהבות בעצמי
"במקרים רבים נשים מנהלות רומנים סוערים ומסכנות את חיי הנישואים שלהן כי הן מאוהבות בעצמן בתוך הקשר האסור. לא פעם שמעתי ממטופלות אמירות כמו 'כשאני מסתכלת על עצמי דרך העיניים של בעלי אני רואה אישה כבדה, משעממת ונודניקית; ולעומת זאת במראה שהמאהב שם מולי אני רואה את עצמי מצחיקה, קלילה, נחשקת ומדהימה," מספרת פלדמן.
ובאופן טבעי, קשה לוותר על המראה הזה. הגבר האחר מחמיא, גורם לה להרגיש נחשקת באופן שבן הזוג הרשמי כבר לא; ואישה שחשה זנוחה ונלקחת כמובנת מאליה - נעשית פגיעה ועלולה בקלות יחסית להתחבר לגבר שיגרום לה להרגיש שוב מיוחדת.
9. חופשה מהיומיום
השגרה והצורך לנהל חיי בית ומשפחה בהכרח מובילים לשחיקה ומצמצמים את ההנאה מהחיים הזוגיים. לעיתים מפגשים אסורים עם המאהב הם ההזדמנויות היחידות לנשים לחוות את מיניותן וליהנות ממנה. לקראתו הן מתאפרות ומתלבשות, ובהיות המפגשים האלה בועה תחומה בזמן ובמקום - זוטות היומיום לא חודרות אליהם והם הופכים לאיים של הנאה נטולת דאגות. כאמור, ממש כמו חופשה קטנה.
10. חוסר תפקוד של הבעל
לפעמים סובל בן הזוג מבעיה אובייקטיבית הפוגעת בתפקודו הפיזי, המנטלי או המיני והדבר מוביל את האישה שאיתו לבגידה, לצורך מילוי מצברים שיאפשרו לה להישאר לצידו ולהמשיך לתמוך בו.
11. משבר אישי
אבל, משבר משמעותי או אפילו החלמה ממחלה מסכנת חיים כמו סרטן, מסבירה פלדמן, מסמנים לנו את גבולות החיים, ומחזקים את ההבנה שהחיים קצרים. רומן אסור בעקבות חוויה כזאת הוא מעין קריאת תיגר על גבולות המציאות, משהו שנותן תחושת ניצול ומיצוי של החיים.
12. התאהבות
לפעמים, מסכמת פלדמן, נשים פשוט מתאהבות בגבר אחר. כן, כן, אפשר לאהוב שניים בו-בזמן.