היכה את אשתו במקל ויירצה רק עבודות שירות
תושב רמלה נישא לבת דודתו הקטינה, וחודש לאחר מכן כבר נשפט על סדרת תקיפות אלימות מצדו. למה החליטה השופטת להסתפק בעונש מגוחך?
גבר מרמלה, שהורשע בעבירות חוזרות ונשנות של תקיפת בת זוגו, נידון לעונש של שלושה חודשי עבודות שירות בלבד.
כתב האישום תיאר כיצד במועדים שונים הוא הכה אותה במקל של מגב, אחז בשיערה, הכריח אותה לישון בסלון וגרם לה חבלות בגב, בצוואר ובזרועות רק משום שהעזה לבקש ממנו כסף.
בת זוג וגרימת חבלה של ממש. התביעה עתרה לעונש מאסר בפועל, שיכול שירוצה בעבודות שירות, לצד מאסר על תנאי ממושך וקנס.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- גם לבג"ץ נמאס מהמחשוב המיושן של הוצל"פ
- סערה בבית הדין: משוב השופטים – בעד ונגד
- כך גבו מכם עמלה כפולה ב-200 כספומטים
- בוטיק יפצה בגלל זיוף של לואי ויטון ושאנל
הנאשם והמתלוננת, קטינה ילידת 96, הינם בני דודים ובמועד כתב האישום היו נשואים כחודש בלבד. במסגרת הסדר טיעון הודה הנאשם והורשע בכמה עבירות של תקיפת
אלימות בבית:
הבעל המכה ישלם 300 אלף ש'
עו"ד דניאל ויגלר
אחרי יותר משני עשורים של התעללות פיזית, נפשית וכלכלית תבעה אישה פיצוי של מיליון שקל. השופט החליט שהיא תסתפק בשליש מהסכום
שירות המבחן התרשם כי קיים סיכון להישנות התנהגות דומה בעתיד והמליץ לנסות לשלב את הנאשם בהליך טיפולי. מתסקיר מאוחר יותר עלה שהנאשם טופל כחודשיים ביחידה למניעת אלימות, לקח אחריות על התנהגותו, שיתף פעולה בטיפול, וגילה נכונות לקבל עזרה.
נוכח השתלבותו בטיפול והיעדר הרשעות קודמות המליץ שירות המבחן להטיל על הנאשם צו מבחן לשנה לצד מאסר על תנאי על מנת לחזק כוחותיו בטיפול ובקשר עם המתלוננת.
לפיכך עתרה ההגנה לאמץ את המלצת שירות המבחן ולא להטיל על הנאשם עונש מאסר בפועל.
מתחם הענישה
סגנית נשיאת בית משפט השלום ברמלה, השופטת נירה דסקין, ציינה כי מתחם הענישה בעבירות אלימות במשפחה הינו רחב בהתאם לקשת המקרים והנסיבות, ונע בין עבודות שירות למאסר בפועל. בנסיבות תיק זה, קבעה, אין לסטות ממתחם הענישה המקובל.
עם זאת היא ציינה לזכותו של הנאשם את היעדר עברו הפלילי, העובדה שהודה בהזדמנות הראשונה, ובכך חסך מזמנו של הציבור, והביע חרטה ונכונות לתקן את מעשיו. לבסוף גזרה השופטת על הנאשם עונש של שלושה חודשי עבודות שירות בלבד ותשעה חודשי מאסר על תנאי.
עו"ד רונן רבי מסביר שאחד השיקולים שנוהג בית המשפט לקחת בחשבון במקרי אלימות במשפחה הוא הקשר בין הצדדים: "אם מדובר בבני זוג שממשיכים את הזוגיות, בדרך כלל מטיל בית המשפט על הצד המכה עונש קל. שיקול נוסף הוא אם מדובר באדם נורמטיבי או בעל עבר פלילי.
"כמו כן, בית המשפט רואה לנגד עיניו גם את שיקולי המשפחה. כך למשל, אם אב לקטינים יישב בכלא, הדבר יכול לגרום טראומה לילדים, חוסר בפרנסה או בתשלום מזונות. שיקול נוסף הוא עצמת האלימות והנזק שנגרם בעקבותיה למתלוננת".
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- עו"ד רונן רבי, ממשרד עו"ד רבי (אביב) הלאלי (אלגריסי) , עוסק במשפט פלילי
- המגיב לא ייצג בתיק
- ב"כ המאשימה: עו"ד נטליה אוסטרובסקי
- ב"כ הנאשם: עו"ד רותם סרי
מומלצים