שתף קטע נבחר

 

השטר החדש של 50 ייכנס למחזור בספטמבר

בנק ישראל הודיע רשמית השטר הראשון בסדרת השטרות החדשה - בערך של 50 שקל - ייכנס למחזור כבר לקראת ראש השנה הקרוב

השטר הראשון בסדרת השטרות החדשה של השקל צפוי להיכנס למחזור לקראת ראש השנה. בנק ישראל הורה היום (ד') למפעילי המכונות האוטומטיות למשיכת מזומנים להשלים את כיול המכונות למכירת מוצרים ולספירת שטרות באמצעות תוכנה מתאימה לזיהוי שטר ה-50 שקל מהסדרה החדשה.

 

עוד על השטרות החדשים: 

 

 

השטר החדש של 50 שקל, הנושא את דיוקנו של המשורר שאול טשרניחובסקי, הוא חלק מסדרה חדשה של שטרות שינפיק בנק ישראל בשנים הקרובות, במטרה לשפר את מנגנוני ההגנה מפני זיוף. כל השטרות הסדרה יישאו דיוקנאות של משוררים עבריים, כאשר על שאר השטרות יופיעו נתן אלתרמן, רחל ולאה גולדברג. 

 

צבעו של השטר ירוק ועל חזיתו מודפס טקסט זעיר שאותו ניתן לראות רק באמצעות זכוכית מגדלת. הטקסט כולל שורות משירו של טשרניחובסקי "הוי ארצי מולדתי". שיר זה היווה השראה לעיצוב השטר, שנושא הדפס של עץ הדר, ברוח השורה "ריח פרדסי אביב". על גב השטר מודפס השיר "אני מאמין" וכותרת עמוד רומאי מסדר קורינתי. השטר כולל גם סימן זיהוי לעיוורים, בדיו בולט ושקוף הניתן למישוש.

 

טרם כניסתו למחזור של השטר החדש, יפרסם הבנק מידע הסברתי מקיף אודות סימני הביטחון המשולבים בשטרות, אודות אופן החלפת השטרות ואודות התקופה בה יהלכו השטרות הישנים והחדשים במחזור. יש לציין, שהשטרות הקיימים ימשיכו לשמש כהילך חוקי במשך מספר שנים, ולציבור ינתן פרק זמן של מספר שנים במהלכו תתאפשר החלפת השטרות הקיימים בשטרות החדשים.

 

השטר הנוכחי היה מושא לביקורת עם פרסום עיצובו, כאשר רבים טענו כי הוא דומה מדי לשטר הנוכחי של 20 שקל, מה שעשוי לגרום לבלבול ולהונאה של קשישים. בבנק ישראל טענו מנגד כי אין מקום לבלבול בין שטרות בשל צבע דומה, שהרי במדינות רבות ובהן ארה"ב, צבעם של כל השטרות זהה. עוד טענו בבנק כי נערכו ניסויים בזיהוי השטרות והבדלה בינם לבין השטרות הישנים בתנאי תאורה שונים ונמצא כי אנשים אינם מתבלבלים בין השטרות, בעיקר מכיוון שהם עשויים מחומרים שונים שהיד האנושית מבדילה ביניהם מיידית.

 

יש לציין כי גודל הגופן של הספרות שונה כמו גם המיקומים שבהם הן מוטבעות. גם דיוקנה של הדמות המופיעה על השטר החדש מוצג לרוחב השטר ולא לאורכו, כמו בשטר הישן של 20 השקלים. כמו כן, על השטר

החדש הוטבעו סימני ביטחון בולטים, הכוללים פס חום רחב שמוטבע על צדה הימני של חזית השטר וספר מוזהב על צידה השמאלי. 

 

הפרסום של העיצוב הסופי של השטר החדש עורר גם מחדש את הטענות בנוגע לכיתוב בערבית על גביו. הכיתוב שונה מהכיתוב הישן. לטענת בנק ישראל השינוי בכיתוב נובע מכך שאת המילה "שקל" כתבו עם אות ערבית אחרת המייצגת את האות העברית "ק'". לטענתם, הדבר נעשה לבקשת האקדמיה ללשון עברית והאקדמיה ללשון ערבית ובהתייעצות עימן. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים