שתף קטע נבחר
 

ק' אונו: שלב אחרון בפינוי-בינוי ל-515 דירות

הבוקר נהרס המבנה האחרון בפרויקט פינוי-בינוי הראשון בארץ, שהחל בשנת 2001 בשכונת אונו הירוקה בקריית אונו. 11 מבנים עם 170 דירות ישנות הוחלפו ב-11 מגדלים עם 515 דירות - שכוללות ממ"ד וחניות תת-קרקעיות. היזם התייחס למצב הביטחוני: "הפרויקט הוא דוגמא לצמצום החוסר במיגון"

השלב האחרון בפרויקט פינוי-בינוי הראשון בישראל יוצא לדרך: הבוקר (א') נהרס המבנה האחרון בפרויקט פינוי-בינוי ברחובות שאול המלך ולוי אשכול בשכונת אונו הירוקה בקריית אונו, שהחל בשנת 2001. מדובר בפרויקט של 11 בניינים עם כ-170 דירות ישנות, שהוחלפו ב-11 מגדלי מגורים עם 9-14 קומות ו-515 יחידות דיור חדשות.

 

פינוי-בינוי - כותרות אחרונות בערוץ הנדל"ן :

 

תחת הבניין שנהרס היום ייבנה מגדל עם 13 קומות ו-51 דירות שיכללו ממ"ד, מרפסות שמש וחניון תת-קרקעי. המגדל כבר נמצא בבנייה מאז קיבל היזם היתר בנייה בחודש מאי, ומחירי הדירות שבו נעים סביב 1.84 מיליון שקלים ל-4 חדרים. שאר המגדלים (כ-10 במספר) בנויים ומאוכלסים. התהליך לסיום הפרויקט ארך כ-13 שנים, והחלק האחרון התארך בין היתר על רקע התנגדויות שהוגשו לתוכנית ומאחר שלקח זמן להחתים את הדיירים על ההסכם לפינוי-בינוי בבניין האחרון. אלה שוכנו באחד הבניינים החדשים שכבר עומדים.

 

בשטח המבנה עצמו שנהרס יוקם חניון ציבורי תת-קרקעי נוסף שיכלול כ-40 מקומות חניה לתושבי השכונה, גן ילדים בגובה שתי קומות וכן יורחבו הגינה ציבורית והכביש המעגלי הפנימי במתחם. הריסת המבנה מהווה חלק מהסכם סיום הפרויקט אליו הגיע היזם עם עיריית קריית אונו, העוסק בהשלמת הפיתוח המלא של השכונה הקיימת.

 

היזם סמי מצלאוי (מימין) וראש עיריית קריית אונו, ישראל גל, בעת הריסת המבנה, היום (צילום: תמר מצפי) (צילום: תמר מצפי)
היזם סמי מצלאוי (מימין) וראש עיריית קריית אונו, ישראל גל, בעת הריסת המבנה, היום(צילום: תמר מצפי)

 

 (צילום: תמר מצפי) (צילום: תמר מצפי)
(צילום: תמר מצפי)

 

 (צילום: תמר מצפי) (צילום: תמר מצפי)
(צילום: תמר מצפי)

 (צילום: תמר מצפי) (צילום: תמר מצפי)
(צילום: תמר מצפי)

 

על רקע המצב הביטחוני: "הדיירים זוכים למיגון"

יצוין כי בשנים האחרונות התגלעו חילוקי דעות בין היזם לדיירי השכונה, שהגישו התנגדויות לחלקים מהפרויקט. לפני כשנה וחצי התלוננו דיירים על צפיפות, וטענו כי בעת בניית 10 הבניינים הראשונים בפרויקט, היזם טרם הקים את הבניין האחרון והעיכוב איפשר לו לנצל את זכויות הבנייה של הבניין (על הנייר), ולהעבירן לצורך הרחבת 10 המבנים הראשונים, כמו גם להגביה אותו.

 

אולם מהחברה נמסר אז כי ההרחבה נועדה להביא אוכלוסייה חזקה לשכונה, וכי הגבהת המגדל נבעה מאינטרס עירוני לסלק את הבניין הישן ולהגדיל את שטח הגינה לרווחת התושבים. "חייבים להבין שצריך לפצות את תמורת הבניין ביחידות דיור, והדרך העדיפה היא הוספת קומות על בניין קיים", הסבירו אז בחרה. כך או כך, נראה כי בסופו של דבר הגיע הפרויקט לקו הסיום.

 

באירוע ההריסה, שנערך בהשתתפות היזם סמי מצלאוי וראש העיר ישראל גל, אמר מצלאוי כי "בשעה טובה, הבניין האחרון מתוך 11 הבניינים בפרויקט פינוי-בינוי הראשון בישראל שהחל ב-2001 יוצא לדרך. מדובר בפרויקט הגדול והיפה ששינה את פני העיר ופני המדינה כולה. התחלתי את בניית הבניין הראשון יחד עם ראש העיר ואני סוגר מעגל כשאנחנו עומדים היום לקראת בנייתו של הבניין האחרון".

 

בהמשך התייחס מצלאוי למצב הביטחוני. "דווקא ביום כזה, הפרויקט הוא דוגמא קלאסית לצמצום החוסר במיגון במדינה", אמר, "אם בעבר היו פה 170 משפחות ללא מקלט - היום הדיירים בפרויקט יזכו למיגון: לכולם יש ממ"ד מסודר בדירה, ואפילו החניונים התת-קרקעיים משמשים כמקלט. זה היופי בפרויקטים מסוג התחדשות עירונית - שנותנים מענה לצורך בחיים בטיחותיים ומלאי הגנה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תמר מצפי
הריסת המבנה, הבוקר
צילום: תמר מצפי
מומלצים