שתף קטע נבחר

הופנתה באיחור להפריה. הפיצוי: 292 אלף ש'

במשך שנים עברה אישה טיפולי פוריות שלא סייעו לה, וכשנשלחה להפריה חוץ גופית כבר הייתה אחרי גיל 40. שופט קבע שמדובר ברשלנות רפואית

במשך שש שנים עברה אישה טיפולי פוריות שלא סייעו לה במקום להישלח להפריה חוץ גופית. בית משפט השלום בתל אביב קבע שמדובר ברשלנות רפואית וחייב את קופת חולים לאומית לפצות אותה ב-292 אלף שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

ב-1992, בהיותה בת 32, ילדה התובעת את בתה הבכורה, וכעבור שנה החליטה עם בעלה להרות בשנית. כשלא הצליחו לעשות זאת הם פנו לרופא נשים בקופת חולים לאומית, ובהמלצתו החלה האישה בטיפולי פוריות שנמשכו ללא הצלחה עד 2001. בשלב זה היא הופנתה לטיפולי הפריה חוץ גופית, וכששוב לא הצליחה להיכנס להיריון היא החליטה לתבוע את קופת החולים ואת הרופא.

 

היא טענה שהעיכוב בהפנייתה לטיפולי הפריה חוץ גופית הוא שסיכל את סיכוייה להביא ילד נוסף לעולם. לדבריה, טיפולי הפוריות המיותרים, שלוו בשימוש בתרופות רבות, העבירו אותה מסכת ייסורים והשפיעו על מצבה הרפואי, הרגשי והמשפחתי.

 

הנתבעים, מנגד, טענו שמצבה הרפואי של האישה וחוסר שיתוף הפעולה שלה הם שמנעו ממנה ללדת. לדבריהם, במהלך השנים היא לא הגיעה בעקביות לטיפולים ואף הפסיקה אותם למשך שנה וחצי, ומעולם לא התלוננה על סבל. האישה הכחישה שהפסיקה את הטיפולים וטענה שלו עשתה כן - היה על כך תיעוד ברשומות הרפואיות.

 

מומחה שמונה מטעם בית המשפט קבע שעל פי רוב, אם טיפולי הפוריות לא מצליחים אחרי שנה-שנתיים, יש להפנות את האישה לטיפולי הפריה. העיכוב במקרה זה הביא לכך שהתובעת הגיעה לטיפולי ההפריה כשהייתה בת יותר מ-40 ואיכות הביציות שלה הייתה נמוכה מהותית בהשוואה לגיל 35.

 

נשלל הסיכוי להיכנס להריון

בפסק הדין ציין השופט אליהו קידר שמאחר שהרופא הנתבע הלך לעולמו בעת בירור התביעה, נותרו שאלות רבות ללא מענה. עם זאת, חומר הראיות מספיק כדי לקבוע שכבר בעת בירור מצבה הראשוני ניתן היה לדעת שטיפולי הפוריות לא יסייעו לה.

 

בהתאם לחוות דעתו של המומחה קבע השופט שהיה על הנתבע לשלוח את התובעת להפריה חוץ גופית כבר בחלוף שנה של טיפולי פוריות לא מוצלחים. עוד נקבע, שהנתבע לא ביצע באישה את הבדיקות הנדרשות וקיבל את החלטותיו על סמך נתונים חסרים. התנהלות זו, פסק השופט, מבססת את התרשלותו שהביאה לעיכוב.

 

לפי השופט, עצם העובדה שנשלל מהתובעת הסיכוי הראשוני להיכנס להריון מספיקה כדי להטיל אחריות על הנתבעים.

 

על כן חויבה קופת חולים לאומית לפצות את התובעת ב-292 אלף שקל בגין הכאב והסבל שעברה, רכישת התרופות לטיפולים והחזר הוצאות נסיעה, וכן לשלם לה הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד של 69 אלף שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים