פוטר עקב ארגון עובדים או בגלל צוק איתן?
עובד סוציאלי פוטר בטענה שהתבטא באופן לא ראוי במהלך המבצע. בית הדין הורה להחזיר אותו ורמז: הוא פוטר בגלל פעילותו להתארגנות עובדים
ניצחון לעבודה המאורגנת: בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב ביטל השבוע
את פיטוריו של עובד סוציאלי במעון חוסים ביפו. השופטת דגית ויסמן דחתה את טענתה של הנהלת המעון שלפיה פוטר בשל התנהגות "חריגה" במהלך מבצע צוק איתן, והוסיפה שעולה החשד שהמהלך בוצע על רקע פעולתו למען התארגנות העובדים במקום.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- ניצל בת 84 חולת אלצהיימר וקיבל את ירושתה
- נידה וזיוף: מה עשה בעל כדי לא לשלם כתובה?
- העליון פסק: טראומה, שבויי צה"ל ואחוזי נכות
- האם מע"צ אחראית לתאונה בגלל כתם שמן?
ליאור קיי אבישי עבד במשך כשלוש שנים כעובד סוציאלי ורכז תוכניות קידום ב"מעון כלנית" לחוסים ביפו. יחד עם עובד נוסף הוא החל לאחרונה לשכנע אחרים להצטרף להסתדרות העובדים החדשה. כשבוע לאחר מכן זומן אבישי לשימוע ופוטר.
בבקשה לצו מניעה זמני שהגישה ההסתדרות החדשה לבית הדין האזורי לעבודה היא טענה שהנהלת המעון החליטה על פיטוריו מבעוד מועד רק בשל פעילותו בהתארגנות, וכי השימוע שהתקיים היה למראית עין בלבד. ההסתדרות עתרה לביטול הפיטורים ולחיוב הנהלת המעון להחזירו לעבודה.
המעון ונציגיו טענו בבית הדין שאבישי לא פוטר על רקע ההתארגנות, זכות שהם מכירים בה ולא מתנגדים לה. לדבריהם, הסיבה לפיטורים מקורה בהתנהגותו: לטענתם הוא לא ביצע את עבודתו כנדרש וגילה חוסר אחריות, בין היתר כשהתבטא במהלך צוק איתן באופן שעורר את זעמם של שאר העובדים במעון.
עוד נטען כי השיא היה כשאבישי יצא לחופשה על דעת עצמו במהלך המבצע הצבאי, דווקא ביום שבו נשמעו אזעקות רבות ברחבי העיר והחוסים היו זקוקים לסיוע. נציגי המעון ניסו לחזק את טענותיהם וציינו שהוא הקים קבוצת וואטסאפ של העובדים מאחורי גבה של המנהלת.
השופטת ויסמן דחתה את טענות המעון וכתבה בפסק הדין: "אנו סבורים שאין לשקול לחומרא התבטאויות שונות של עובדים במהלך ימי צוק איתן, באשר מדובר בתקופה רווית מתח לכל הציבור בישראל, ועל רקע זה יש להאמין שנאמרו דברים שבימים כתיקנם לא היו נאמרים".
היא הוסיפה שאין די בסיבות שמנו נציגי המעון לפיטוריו של אבישי כדי להצדיק נקיטה של צעד חמור כגון פיטורים של עובד המועסק זה שלוש שנים, ובמקרים כאלה ראוי אולי לנקוט בצעדים חריפים פחות, כמו נזיפה.
לפי השופטת ויסמן, סמיכות הזמנים שבין התארגנות העובדים לבין זימונו של אבישי לשימוע מחשידה, והמעון לא עמד בנטל השכנוע המוטל עליו כדי להוכיח שפוטר מטעמים ענייניים ומוצדקים. בקשת ההסתדרות התקבלה, והשופטת הורתה על החזרתו של אבישי לעבודה במעון.
- לקריאת ההחלטה המלאה – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ המבקשת: עו"ד רימון
- ב"כ המשיבה: עו"ד בראון
- עו"ד שי אדרי, ממשרד הלפגוט אדרי ושות' , עוסק בדיני עבודה
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים