שתף קטע נבחר

 

נשיא אוקראינה: מריופול לא תיפול

פורושנקו בא לביקור מפתיע בעיר הנמל המזרחית, והבטיח להנחיל תבוסה למורדים במידה שינסו להשתלט עליה. "זו אדמה אוקראינית ולא נוותר עליה"

התותחים נדומו, אבל הממשלה בקייב נערכת לכל תרחיש: נשיא אוקראינה פטרו פורושנקו הגיע היום (יום ב') לביקור מפתיע בעיר הנמל המזרחית מריופול. פורושנקו הבטיח להנחיל "תבוסה מוחצת" למורדים הפרו-רוסים שנאספו בכוחות גדולים בפאתי העיר, במידה שיפרו את הפסקת האש וינסו להיכנס לתוך העיר.

 

עוד חדשות בעולם :

'אוכל תמורת מין'. חיילי כוח שלום אנסו נערות

בלונים במקום רובים. קייטנת אל-קאעידה

'אוכל תמורת מין'. חיילי כוח שלום אנסו נערות

בריטניה חוגגת: וויליאם וקייט מצפים לעוד ילד

 

"הוריתי לצבא להבטיח את הגנת מריופול עם תותחי 'הוביצר', משגרי רקטות רבים, טנקים, נשק נגד טנקים וכיסוי אווירי", אמר הנשיא האוקראיני בדברים שנשא בפני עובדי מפעל לפלדה בעיר הנמל שלחוף ים אזוב ובסמוך לגבול עם רוסיה. "האויב יספוק מפלה מוחצת. זו אדמה אוקראינית ולא נוותר עליה".

 

הורה להגן על מריופול עם תותחים, טנקים ומטוסים. פורושנקו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הורה להגן על מריופול עם תותחים, טנקים ומטוסים. פורושנקו(צילום: רויטרס)
הפסקת האש נכנסה לתוקף ביום שישי בערב והיא חלק מתוכנית שלום שנועדה לשים סוף לחמשת חודשי המלחמה בין המורדים הפרו-רוסים במזרח לבין כוחות הממשלה האוקראינית. על פי ארגון זכויות האדם של האו"ם, בסכסוך המזוין מצאו את מותם יותר מ-3,000 בני אדם.

 

הבדלנים שחררו 1,200 שבויים

"מריופול הייתה חלק מאוקראינה, היא חלק מאוקראינה ותהיה חלק מאוקראינה", הכריז פורושנקו. הוא גם אמר שהבדלנים הפרו-רוסים העבירו לידי הממשל בקייב 1,200 שבויים כחלק מיישום הסכם הפסקת האש. הפסקת האש הושגה לאחר שהמורדים, בסיוע חיילים רוסים, רשמו הישגים גדולים במזרח אוקראינה. רוסיה מכחישה כל מעורבות בסכסוך בין המורדים לבין כוחות הממשלה בקייב.

 

"הארגון לביטחון ושיתוף פעולה באירופה" (OSCE), שמפקח על הפסקת האש בין שני הצדדים, דחק בהם להגיע לפריצת דרך פוליטית, אף שהם חלוקים מאוד בנושא עתידה של מזרח אוקראינה, אזור שבו פועלת רוב התעשייה הכבדה של המדינה ושבו חיה אוכלוסייה גדולה דוברת רוסית.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בימיה הראשונים של המרידה באוקראינה השתלטו המורדים חלקית על העיר מריופול והחזיקו בכמה בניינים, בהם תחנת המשטרה המקומית. כמה משרדי ממשלה ניזוקו או הוצתו כליל במהלך פשיטת המורדים.

 

מאז שהמורדים גורשו מהעיר על ידי כוחות צבא אוקראינה נראה שהאווירה הציבורית נוטה יותר לטובת הממשלה. תושבים הקימו חומת ביצורים מסביב למריופול, שהנמל שלה חיוני לייצוא הפלדה האוקראינית, והקימו מיליציה. במקביל, חנויות נפתחו מחדש ודגלי אוקראינה נראים תלויים במקומות רבים.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

לפני שהפסקת האש נכנסה לתוקפה הייתה מריופול זירת קרב בין הצבא לבין המורדים כשהאחרונים ניסו לכבוש אותה. גם לאחר ששני הצדדים נצרו באופן רשמי את האש, התקיפו המורדים את כוחות הממשלה בירי ארטילריה. אישה אחת נהרגה וארבעה בני אדם נפצעו בהפגזה.

 

עם בואו למריופול זכה פורושנקו לקבלת פנים חמה מהתושבים המקומיים. במקביל, דובר צבא אוקראינה מסר שהצבא שומר על הפסקת האש למעט במקרים של הגנה עצמית, ונשאר בעמדותיו.

 

בינתיים, הערים דונייצק ולוהנסק במזרח שנחשבות למעוזים של המורדים עדיין נמצאות בידיהם. "ראש ממשלת" המורדים בדונייצק, אלכסנדר זחרצ'נרו, ממשיך להאשים את האוקראינים בחרחור מלחמה. "הראינו לעולם כולו שאנחנו לא טרוריסטים, אנחנו מוכנים לשיחות ומוכנים להקשיב", הוא אמר. קייב ובעלות בריתה במערב מאשימות את רוסיה בשליחת כוחות מעבר לגבול ובחימוש המורדים. מוסקבה, כאמור, מכחישה את ההאשמות הללו. ראש ממשלת רוסיה דמיטרי מדבדב אמר שמוסקבה תגיב לכל סנקציות כלכליות מערביות שיוטלו עליה בשל מעורבותה באוקראינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים