מה קורה לבקבוק מרגע שהושלך למיחזור? צפו
תאגיד המיחזור אל"ה מתגאה בנתון לפיו יותר משני שליש בקבוקי שתייה בארץ ממוחזרים - יותר מרוב המדינות בצפון אמריקה ואירופה. בדקנו מה קורה לבקבוקים ולפחיות מרגע שהושלכו למיחזור ועד הפיכתם למוצרים חדשים
עד לפני קצת יותר מעשור זרקנו בקבוקים ופחיות לפח האשפה, פשוט כי לא הייתה אופציה אחרת. כיום מתגאה תאגיד המיחזור אל"ה (איסוף למען הסביבה) בכך שיותר משני שליש ממיכלי המשקה בארץ ממוחזרים. אך מה בדיוק קורה לאותם בקבוקים ופחיות מרגע שהשלכנו אותם לכלובי המיחזור? לקראת יום כיפור, שנתפס כיום הנקי ביותר בשנה בישראל, יצאנו למפעל המיחזור של התאגיד באשדוד כדי לראות את התהליך. צפו בווידאו:
כתבות נוספות במדור קיימות וכלכלה ירוקה :
צפו: מכולות שלחו ממחזרים לסופר - ונקנסו
חברה שמייצרת אפס-פסולת. זה אפשרי?
פרויקטים ירוקים שמותר לכם להעתיק
שיעור מיחזור בקבוקי המשקה בישראל במגמת עלייה, ואף עוקף את מרבית המדינות בצפון אמריקה ובאירופה. לפי נתוני הארגון, 59% ממיכלי השתייה מפלסטיק ממוחזרים. מתוך מיכלי המשקה עליהם זכאי הצרכן לפיקדון בן 30 אגורות (הקטנים מנפח של ליטר וחצי) הנתון עומד על 80% מיחזור.
נחמה רונן, יו"ר התאגיד, זוקפת את ההצלחה להשקעה סיזיפית בהסברה ובחינוך: "העובדה שכל אדם שני בישראל ממחזר משמעותה שמיחזור נהפך לחלק בלתי נפרד מחיינו כאזרחים, וזה גם יסלול את הדרך להרחבת התנהגות הירוקה בתחומים נוספים".