שתף קטע נבחר

 

ב-40 שנה: חצי מאוכלוסיות חיות הבר נמחקו

מחקר שפרסמה הקרן העולמית לשימור חיות הבר מצביע על נתונים מפחידים: אוכלוסיות של כ-3,000 מינים של חיות בר הצטמצמו ביותר מ-50 אחוזים בשנים 2010-1970. הסיבה - כמובן - בני האדם. "אין מקום לשאננות"

האדם גרם לצמצום של 52 אחוזים באוכלוסיות חיות הבר בעולם משנת 1970 ועד 2010. כך עולה ממחקר שפרסמה הקרן העולמית לשימור חיות הבר WWF. תוצאות המחקר מראות כי אוכלוסיות של כ-3,000 מינים של חיות בר ברחבי העולם הצטמצמו הרבה יותר מכפי שחשבו קודם, בשל נזקים שגורמים בני האדם.

 

עוד חדשות בעולם :

כנס שוויון מגדרי באו"ם: רק גברים מוזמנים

נופש בתאילנד? חובה לענוד צמיד זיהוי

מחאה הובילה לתעלומה: 57 סטודנטים נעדרים  

 

המחקר, שנעזר בשיטות משופרות למדידת אוכלוסיות של דגים, ציפורים, יונקים, דו-חיים וזוחלים, מסביר את הפער הגדול בין הנתון הנוכחי לנתון שפרסם הארגון ב-2012 שדיווח על ירידה של 28 אחוזים מ-1970 עד 2008. מרבית מאובדן האוכלוסיות נרשמו באזורים טרופיים, בעיקר באמריקה הלטינית.

ציד הוא אחת הסיבות לצמצום באוכלוסייה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ציד הוא אחת הסיבות לצמצום באוכלוסייה(צילום: EPA)

חוקרי WWF תיארו את המחקר שעשו כל שנתיים מאז 1998 כברומטר של מצב כדור הארץ. "אין מקום לשאננות", אמר מנהל הקרן הבינלאומית מרקו למברטיני, וקרא להתמקדות רבה יותר בפתרונות בר-קיימא להשפעות של האדם על הטבע, במיוחד באמצעות שחרור גזי חממה.

 

מחקר "Living Planet" האחרון של הקרן ניתח מידע מ-10,000 אוכלוסיות של 3,038 מינים בעלי חוליות ממסד נתונים של העמותה לזואולוגיה בלונדון. מטרתו לספק מדגם מייצג של אוכלוסיית חיות הבר בעולם. המחקר סוקר תנודות של אוכלוסיות מאז 1970, השנה הראשונה שבה החלה העמותה הבריטית להחזיק במידע מקיף. כל מחקר מבוסס על מידע מארבע השנים שקדמו לו לפחות.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

מרבית מחיות הבר בעולם נעלמו במה שמכונה חמש הכחדות המוניות, הקשורות לרוב בפגיעות של מטאורים ענקיים. כ-90 אחוזים ממיני החיות בעולם נמחקו כליל לפני 252 מיליון שנים. הכחדה אחת אירעה לפני 66 מיליון שנים ובה מתו

כל הדינוזוארים וכמחצית מהמינים שחיו בכדור הארץ.

 

לפי המחקר של WWF, ציד ודיג יחד עם הידרדרות ממושכת של בתי גידול טבעיים הם הגורמים העיקריים המאיימים על אוכלוסיות חיות הבר ברחבי העולם. סיבות עיקריות נוספות הן התחממות גלובלית, מינים פולשניים, זיהום ומחלות. 

 

"הנזק הוא לא בלתי נמנע אלא תוצאה של הדרך שבה בחרנו לחיות את חיינו", אמר קן נוריס, החוקר הראשי בעמותה הלונדונית. "יש עדיין תקווה. הגנה על הטבע דורשת פעולת שימור ממוקדת, רצון פוליטי ותמיכה מצד התעשייה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
"אין מקום לשאננות"
צילום: AP
מומלצים