שתף קטע נבחר
 

עשרות הפגינו נגד סגירת "מגבות ערד"

עשרות עובדי "מגבות ערד" הפגינו בשעות הצהריים בכניסה לעיר בקריאה לסיוע של הממשלה, לאחר שבתחילת השבוע הוחלט לסגור את המפעל. אחת המפגינות: "העיר הזו היום היא ארון קבורה. אנחנו לא מתכוונים לשתוק"

עשרות עובדי "מגבות ערד" הפגינו בשעות הצהריים בכניסה לעיר בקריאה לסיוע של הממשלה, לאחר שבתחילת השבוע הוחלט לסגור את המפעל . המפגינים, בהם גם ראש העיר טלי פלוסקוב, נשאו שלטי מחאה בהם נכתב "קוברים את ערד".

 

כתבות נוספות בערוץ קריירה

 

"המטרה שלנו היא אחת: בירושלים חייבים לשמוע את קולנו ולהבין את המצוקה שאנחנו נמצאים בה", אמרה פלוסקוב. "הכל תלוי בהם. שוחחתי עם ליברמן, מאיר כהן, סילבן שלום ואורי אריאל, ואלה השרים שיעזרו לנו. אני מקווה שבישיבת הממשלה ביום ראשון יידעו להציג תוכנית לסייע לנו, ואולי אפילו להחזיר את הגלגל אחורה".

 

"אלה תושבים טובים שאיכפת להם", הוסיפה נעמי, העובדת בחברת כוח האדם שהעסיקה את העובדים במפעל. "כרגע אני עורכת שימועים לעובדים, וגם אני צפויה לאבד את מקום העבודה שלי". עובדי המפעל מתכננים לקיים הפגנה נוספת, גדולה יותר, ביום שישי הקרוב, בה ישתתפו גם תושבי העיר.

 

"העיר הזו היא ארון קבורה"

אניטה רוזנבאום, אחת המפגינות שהגיעה לתמוך בעובדים, סיפרה כי "העובדים מאמינים בהנהלה וסמוכים עליה שעשתה הכל כדי להשאיר אותם פה. המפעלים שנותרו פה עומדים על כרעי תרנגולת. בכמה שנים היו מעל אלף מפוטרים פה. אנשים עובדים פה אבל כמו עבדים, וגם את זה לוקחים להם? איפה נשמע דבר כזה? ראש העיר צריכה להתעורר ולעזור. העיר הזו היום היא ארון קבורה. אנחנו לא מתכוונים לשתוק".

הפגנת העובדים בכיכר העיר, היום (צילום: דוברות עיריית ערד) (צילום: דוברות עיריית ערד)
הפגנת העובדים בכיכר העיר, היום

"ערד תעשיות טקסטיל" היא חברה בת של סטנדרט טקסטיל, מיצרניות הטקסטיל הגדולות בעולם. מפעל הקבוצה בערד הוקם בשנת 1976, על ידי משפחה יהודית-ציונית מארה"ב, משפחת היימן. כיום משמש נכדו של מייסד הקבוצה, גארי היימן, כנשיא ומנכ"ל "סטנדרט טקסטיל".

 

קו היצור של החברה בערד ייצר מגבות רחצה, בעיקר לייצוא לחו"ל. עד לפני כ-5 שנים העסיקה החברה כ-1,000 עובדים, כ-700 מתוכם רק בעיר ערד - מה שהפך אותה לאחת המעסיקות הגדולות בעיר. עם השנים הצטמצם המספר משמעותית וירד ל-200, שרובם פוטרו כעת.

 

לפני כחודשיים סגרה החברה את קו הייצור שהחזיקה במגדל העמק מאז 1993, ופיטרה את 50 העובדים שהועסקו בו. עיקר פעילותו של מפעל זה היתה בתחום ייצור בגדים ומדים לעבודה, שהיו מיועדים לייצוא לחו"ל. על פי מקורבים להנהלה, ההחלטה על הסגירה התקבלה על ידי החברה האם האמריקנית, "סטנדרט טקסטיל", בעקבות הפסדים כבדים ובשל צמצום ניכר בהזמנות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות עיריית ערד
מפגינים בכיכר העיר, היום
צילום: דוברות עיריית ערד
מומלצים