שתף קטע נבחר
 

מסתמן: שכר הדירה יוצמד למדד ל-3 שנים

במשרדי האוצר והמשפטים השלימו את טיוטת הצעת החוק לפיקוח על שוק השכירות. בין עיקרי החוק: בעלי דירות יחויבו להחתים דיירים על חוזים ל-3 שנים, בהן שכר הדירה צמוד למדד המחירים לצרכן

בשבועות האחרונים הולכת ומתגבשת הצעת חוק ממשלתית לפיקוח על שכר הדירה. צוותים מקצועיים ממשרדי האוצר והמשפטים השלימו באחרונה את הכנת טיוטת תזכיר החוק והיא ממתינה כעת לאישורם של שרי האוצר והמשפטים.

 

לכתבות נוספות בערוץ נדל"ן

 

בלב הטיוטה שגובשה עומדת ההצעה לחייב בעלי דירות בישראל להחתים דיירים על חוזים ל-3 שנים, שבהן שכר הדירה יהיה צמוד למדד המחירים לצרכן. בתקופה זו, לא ניתן יהיה להעלות את שכר הדירה מעבר לעליית המדד. 

 

לבעלי דירות תישמר הזכות להחליף דיירים באמצע חוזה אם התקיימו הנסיבות המצדיקות זאת, כמו פגיעה של הדייר ברכוש המושכר או אי עמידה בתשלומים. במקרים אלה, הדייר המחליף יקבל את אותם התנאים שקיבל הדייר שלפניו, לשארית תקופת השכירות. 

 

במקום פילוט בת"א - חקיקה ארצית

לפני כחצי שנה עלתה כוונה בממשלה לבצע פילוט של תוכנית זו בעיר תל אביב, ורק לאחר מכן לבחון האם כדאי לחוקק חוק המסדיר מציאות זו. אך תוכנית הפילוט לא תצא לפועל לאחר שהתברר שיישומה מחייב את המדינה להאציל סמכויות שונות לעיר.

 

בעקבות הקושי המשפטי הוחלט לקדם את הליך החקיקה הכלל ארצי. בקרב הגורמים המקצועיים שגיבשו את תזכיר החוק קיימת כיום הסכמה כי יש לקדם את שוק השכירות למציאות של יתר פיקוח, על אף הקשיים המינהליים שוודאי יצוצו, כמו גביית שכר דירה מתחת לשולחן, או ניצול החלפת דיירים על מנת להעלות מחיר מעבר למותר.

 

בקרב הגורמים המקצועיים מציינים כי תופעות כאלו קיימות גם במדינות המערב שבהן נהוגה שכירות מפוקחת והן אינן מייתרות את עצם השיטה. האכיפה במדינות אלה, הם מציינים, נעשית על ידי הדיירים עצמם שמגישים תביעות נגד בעלי בתים שאינם מקיימים את החוק וכך יוצרים אלמנט של הרתעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים