שתף קטע נבחר

ללא היתר: בעל דירה בנה 4 מקלחות לשותפים

במטרה להכניס ארבעה שותפים בדירת 70 מ"ר בתל אביב פתח בעליה בשיפוץ מאסיבי מבלי לבקש אישור. העירייה ובית המשפט מנעו זאת

בעל דירת 70 מ"ר בתל אביב רצה להתאים אותה למגורי ארבעה שותפים והחל בשיפוץ מאסיבי שבמסגרתו הפך אותה לדירת ארבעה חדרים, והוסיף מקלחת ושירותים לכל אחד מהחדרים. כשפעולות הבניה הגיעו לידיעת הוועדה המקומית של העירייה, הוצא נגדו צו להפסקת העבודות. בקשתו של בעל הנכס לביטול הצו נדחתה על ידי בית משפט השלום בתל אביב.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

את עבודות השיפוץ ביצע בעל הדירה במו ידיו. הוא כאמור הוסיף חדר, יצר מרחב משותף שכלל מטבח והחל בבניית חדרי השירותים והמקלחת. לאחר שלעירייה נודע על כך היא הגישה את הצו והבהירה לו שהעבודות דורשות היתר בנייה.

 

בעל הדירה מיהר לבית המשפט וטען שלפני תחילת העבודות הוא נועץ במומחה שאישש את סברתו שלפיה מאחר שמדובר בשינויים פנימיים בדירה – ולא בחלוקתה ליחידות שונות – לא נדרש כל היתר. לדבריו, השינויים לא מעמיסים על מערכות הבניין ולא פוגעים בשכנים.

 

השופט אביים ברקאי קבע כי אמנם חלק מעבודות השיפוץ, כמו הוספת קירות פנימיים, אינן דורשות היתר, אך הגדלת מספרי חדרי השירותים והמקלחת, הדורשת שינוי בצנרת - דווקא כן. לכן נקבע שיש להותיר את הצו עד שיינתן לכך היתר.

 

גם אם השיפוץ אינו פוגע בתשתית הבניין, הוסיף השופט, ההחלטה על תקינות הבנייה צריכה להינתן על ידי בעלי המקצוע של רשויות התכנון והבנייה. משכך, על המבקש לפעול מול רשויות אלה להכשרתו.

 

חוק התכנון והבנייה לא דורש היתר לשינויים פנימיים, אך במקרה של הוספת חדרי שירותים ומקלחת, בתי המשפט מתייחסים לשינוי כאל כזה הדורש היתר. כך, למעשה, הם מתייחסים לכל סממן לפיצול דירה לכמה יחידות.

 

  • לקריאת ההחלטה המלאה – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המבקש: עו"ד יעל פרי
  • ב"כ המשיב: עו"ד נועה מלצר
  • עו"ד עמית הראל עוסק בדיני מקרקעין
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים