שתף קטע נבחר

חתם ערבות לדודי אפל - ושילם על זה ביוקר

איש העסקים יואב אדוארד הפקיד יצירת אמנות יקרה כעירבון. אלא שהחוב של אפל לא הוחזר, עקבות התמונה נעלמו, ואדוארד ישלם חצי מיליון שקל

איש העסקים יואב אדוארד, שהיה ערב לחוב של הקבלן ופעיל הליכוד דוד אפל, ייאלץ לשלם חצי מיליון שקל לאחת מנושיו - חברת "אלומיניום החזקות". אפל לא עמד בתשלומי החוב כלפי החברה, ובמסגרת כתב הערבות שילם על כך אדוארד פעמיים: הוא גם הצהיר שאיבד יצירת אמנות יקרה שהפקיד כעירבון, וגם ישלם מכיסו חצי מיליון שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

אפל שוחרר לאחרונה מהכלא אחרי שריצה שלוש שנים וחצי על מתן שוחד. ביולי 2010 ניתן כנגד אפל פסק דין המורה לו לשלם לחברת "אלומיניום החזקות (א.ה.) בע"מ" חוב של יותר מ-7 מיליון שקל שמקורו בצ'קים שלא כובדו. הוא שילם סכום חלקי בלבד, והוצא נגדו צו לכינוס נכסים שאותו החברה הסכימה לעכב, בשל הצהרותיו כי הוא מתכוון לסלק את החוב.

 

כחלק מהבטחותיו העמיד אפל לרשות החברה ערבות צד ג' לפירעון של 900 אלף שקל. על כתב הערבות חתם אדוארד, שכדי להבטיח את ערבותו התחייב להפקיד תמונה שבבעלותו ולהעביר אותה לנאמנות בבית מכירות פומביות. היה ואפל לא ישלם את חובו, נקבע, תימכר התמונה במכירה פומבית והתמורה עבורה תעבור לחברה.

 

לאחר שאפל לא שילם את חובו ל"אלומיניום החזקות", היא הגישה תביעה בסדר דין מקוצר נגד אדוארד לבית משפט השלום בתל אביב. החברה טענה כי כשפנתה לבית המכירות כדי שיורה על מכירת התמונה, התברר לה שהיצירה כלל לא נמצאת שם. משכך, היא פנתה לערב שישלם את סכום הערבות, אך הוא התחמק. לטענת התובעת, אדוארד למעשה סייע לאפל להתחמק מתשלום והפר את התחייבותו לפי כתב הערבות.

 

מנגד טען אדוארד שהערבות לא הייתה כספית אלא עסקה בהפקדת התמונה ובמכירתה בלבד. הוא הוסיף שהתמונה הופקדה לאחר החתימה על הערבות, וכי מעולם לא קיבל בעדה תמורה.

 

לבסוף טען ש"אלומיניום החזקות" הסתירה את זהות הגורם מבית המכירות שדיווח כי התמונה אינה ברשותו, ושמלכתחילה הפנייה של התובעת לבית המכירות נעשתה בניגוד להוראת הערבות, שחייבה אותה לשלוח לאדוארד דרישה בכתב טרם מימושה. לחלופין הוא טען שחל על התובעת אשם תורם מאחר שלא בדקה אם התמונה הופקדה.

 

רוקן את הערבות מתוכן

השופט אהוד שוורץ קבע שמנוסח כתב הערבות עולה שאדוארד התחייב שהערבות תמומש בדרך של מכירת התמונה. עם זאת, ממסכת הראיות עולה שהתמונה הועברה לבית המכירות כחלק מניסיונותיו של אפל לגייס כספים, ולא כבטוחה למימוש החוב, ונמכרה לקונה במכירה רגילה (לא פומבית) בסכום של 100 אלף דולר, שמעולם לא הועברו לתובעת לצורך פירעון החוב.

 

לפיכך נקבע שאדוארד לא קיים את התחייבויותיו. לפי השופט, טענת הנתבע שלפיה הערבות לא הייתה כספית והגיעה לסיומה עם מכירת התמונה, מרוקנת את כתב הערבות מתוכן ואינה מתקבלת על הדעת.

 

לבסוף קיבל השופט שוורץ את התביעה בחלקה וקבע כי יש להעמיד את סכום הערבות של הנתבע על 500 אלף שקל – סכום שניתן היה לקבל על התמונה לו השתתפה במכירה פומבית. מסכום זה, קבע השופט, יש לנכות אשם תורם של התובעת בשיעור של 15%, על כך שלא וידאה כי התמונה אכן מושכנה בנאמנות לבית המכירות.

 

לפיכך חייב השופט את אדוארד לשלם לאלומיניום החזקות 425 אלף שקל עם ריבית והצמדה מיולי 2012, בתוספת 40 אלף שקל בעבור הוצאות משפט.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעת: עו"ד זוהר לנדה, עו"ד נועה הבדלה ממשרד ברנע ושות'
  • ב"כ הנתבע: עו"ד יניב שוורצמן, עו"ד מיכל שוורצמן
  • עו"ד אלדר פרץ , שותף במשרד בר-משה, פרץ ושות', עוסק במשפט אזרחי-מסחרי, פשיטות רגל ושוק ההון
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים