ארדן ולפיד חתמו על העלאת תעריפי הדואר
שרי התקשורת והאוצר אישרו את המלצות ועדת רייך שכוללות גם הארכת שעות הפעילות בסניפי הדואר וחלוקת חבילות עד בית הלקוח בתוספת תשלום
אתמול (ב') בשעות הלילה המאוחרות, רגע לפני שעזב את משרד התקשורת, חתם גלעד ארדן בצוותא עם שר האוצר יאיר לפיד על אימוץ המלצות ועדת רייך לבחינת שוק הדואר שהוגשו באפריל השנה. ביחד עם תוכנית ההבראה המתגבשת בדואר ישראל, אמורים הצעדים שאומצו אמש לסייע בחילוץ דואר ישראל מהמשבר הפיננסי העמוק שבו הוא נתון. כמו כן, חלק מהצעדים נועדו לשפר את השירות שנותן הדואר לאזרחים.
הצעד הראשון שייושם ויכנס לתוקף כבר בשבועות הקרובים הוא העלאה רוחבית של תעריפי הדואר שלא עודכנו מאז 2007 ואינם מייצגים כיום את העלויות הריאליות של חברת הדואר. תעריף המשלוח של מכתב בסיסי (עד 50 גרם) יעמוד החל מ-2015 על 2.2 שקל במקום 1.7 שקל כיום. התעריף יעלה בכל שנה בהדרגה עד שיעמוד על 2.5 שקל בשנת 2018. החל מ-2016 יוצמד התעריף גם למדד המחירים לצרכן.
עבור מכתבים כבדים יותר (עד 200 גרם) עלות המשלוח תעלה מ-3.1 שקל כיום ל-4.1 שקל. תעריף המשלוח של מכתבים עד 350 גרם יעלה מ-3.1 שקל ל-9.7 שקל. גם תעריף השימוש בשירות האקספרס דואר 24 יעלה מ-3.3 שקל ל-4.3 שקל עבור מכתב רגיל עד 50 גרם.
ארדן ולפיד אישרו גם עדכון תעריפים בבנק הדואר, כך שתעריף פתיחת חשבון בבנק יעלה 70.55 שקל במקום 53.27 שקל. תתווסף גם עמלת שורה עבור פעולות הנעשות בחשבונות בבנק הדואר בגובה 1.81 שקל. אולם עדכון התעריפים בבנק הדואר דורש אישור של ועדת כלכלה ורק אחר כך הוא יכנס לתוקפו.
ארדן ולפיד החליטו שלא לאמץ את המלצות ועדת רייך בנוגע להעלאת מחיר שליחת חבילות למשרתים בכוחות הביטחון.
המלצות נוספות אותם אישרו לפיד וארדן הן הארכת שעות הפעילות של סניפי הדואר, כך שיהיו פתוחים עד 20:00 ברציפות במשך שלוש פעמים בשבוע, כמו גם התחייבות של הדואר לעמידה בזמן המתנה של 10 דקות בממוצע בכל סניף. כמו כן, אושרו ההמלצות בדבר חיוב הדואר לספק שירות מסירת חבילות עד הבית בתוספת תשלום. הדואר יחויב למסור גם 90% לפחות מהדואר הרשום לבית הלקוח כדי לחסוך זמן המתנה בסניפים.
החתימה אתמול מאשרת גם את המעבר ל-2.5 ימי חלוקת דואר במקום חמישה כיום (כך שהחלוקה תתבצע יום כן יום לא לסירוגין לכל כתובת). לגבי סעיפים אלו הנוגעים לטיב השירות ואיכות השירות שייתן הדואר עדיין לא ברור מתי הם ייכנסו לתוקף. בחלק מהמקרים, הסעיפים דורשים הליך חקיקה בכנסת ובכל מקרה הם לא ייכנסו לתוקף לפני החתימה הסופית על תוכנית ההבראה בחברה.