שתף קטע נבחר

כשאבא ואימא משקרים: מלחמת מזונות כוזבת

יהלומן ואשתו נפרדו זמן קצר אחר הולדת בתם. היא דרשה 20 אלף שקל בחודש, והגבר טען שהוא משתכר 7,500 בלבד. השופט נזף בשניהם

כיצד תוכרע תביעת מזונות קטינה כאשר הוריה מסלפים את העובדות על מצבם הכלכלי? האם, שטענה שהאב הוא יהלומן עשיר, דרשה כ-20 אלף שקל בחודש. האב טען שהוא בסך הכול שכיר, אבל הראיות והעדויות חשפו עשרות אלפי דולרים לא מדווחים. לאחרונה פסק בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב שהאם תסתפק ב-3,000 שקל בחודש.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

הבת המשותפת נולדה כשנתיים לאחר נישואי הוריה - פקידה צעירה וסוחר יהלומים ותיק. השניים נפרדו ממש בסמוך ללידה, ובאוגוסט 2013, במקביל להליכי הגירושים שנפתחו, הגישה האם תביעת מזונות נגד האב.

 

היא טענה שבן זוגה לשעבר הוא יהלומן עשיר ועתיר נכסים, ודרשה לשמור על "רמת חיים של האלפיון העליון" שאליה הורגלה בתה באמצעות תשלום של יותר מ-20 אלף שקל בחודש. האב הכחיש לחלוטין את גרסת האם וטען שהוא משתכר 7,500 שקל בחודש בלבד.

 

השופט יהורם שקד מבית המשפט לענייני משפחה במחוז תל אביב הביע את מורת רוחו מהתנהלות הצדדים וציין שהמלחמה הסוערת ביניהם אילצה אותו לתת כ-130 החלטות בתיק, לא כולל פסק הדין.

 

באשר למצבו הכלכלי של האב קבע השופט כי לאחר שנחשף לראיות ולעדויות, בהן של מעסיקו (לכאורה), ושל אדם שהודה שהלבין עבורו עשרות אלפי דולרים, לא נותר בלבו ספק שטענותיו הן "מציאות מדומה". הוא הוסיף כי אין זה הגיוני שמי שנמצא 20 שנה בעסקי היהלומים ישתכר שכר בסיס ויטען שאין לו כל הכנסות נוספות או שאינו מרוויח עמלות, במיוחד לנוכח הראיות הרבות שהעידו אחרת.

 

"הוכח בפניי... כי האב הינו עצמאי, מגלגל כספים רבים, עוסק בסחר ביהלומים, מקבל תלוש שכר פיקטיבי מאת מעסיק שאינו באמת מעסיקו, אינו מצהיר אמת על הכנסותיו, חי ברמת חיים נאותה ואף מעבר לכך ובין המצב השורר בפועל לבין הצהרותיו המרחק רב ועצום", נכתב בפסק הדין.

 

בהסתמך על ראיות שהגישה האישה העריך בית המשפט שהגבר מרוויח לכל הפחות כ-30 אלף שקל לחודש. עם זאת הוא ציין שהאם הפריזה בדרישותיה עבור הבת המשותפת, ככל הנראה בניסיון לבוא חשבון עם האב.

 

לפי פסק הדין, היא "שפכה" כל הוצאה אפשרית על המקלדת, ודרשה שמעתה ועד עולם יישא האב בכל הוצאה והוצאה, מבלי שהיא תשתתף בדבר, כאילו אין לה כל אחריות על בתה. האם לא הוכיחה את דרישותיה ולכן גם כאן נאלץ השופט להעריך מהו סכום המזונות שלו זקוקה הילדה באמת.

 

לבסוף נקבע שהאב ישלם לילדה 3,000 שקל בתוספת שליש מדמי השכירות (עד לגבול של 1,600 שקל), וכן יממן 3/4 מההוצאות הנוספות של הקטינה כמו גן, שיעורי עזר, הוצאות רפואיות וכדומה. בשל התנהלות הצדדים, לא נפסקו הוצאות למי מהם.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעת: עו"ד שרון פרילינג
  • ב"כ הנתבע: עו"ד יאיר שיבר
  • עו"ד ומגשרת רינה פוליטי עוסקת בדיני משפחה, ירושות וצוואות וגישור במשפחה
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים