שתף קטע נבחר

מחדל העיקור: משאבת צמיגים ומחט משומשת

נחשף היקף הרשלנות הרפואית במחדל ניתוחי העיקור ההמוניים בהודו: אנשי הצוות הרפואי לא החליפו כפפות ומחטים לכל 83 הניתוחים שבוצעו באותו היום. במקרה אחר נעשה שימוש במשאבת אופניים לניפוח חלל הבטן

היקף מחדל ניתוחי העיקור ההמוניים שגבו חיים מתברר: חקירה עצמאית בעניין מותן של 13 נשים בהודו לאחר שעברו עיקור מעלה כי הרופא וצוותו השתמשו באותן המחטים עברו כל הניתוחים ולא החליפו כפפות. לפי העיתון "הינדוסטן טיימס", במקרה נוסף של ניתוחי עיקור המוניים, השתמש הצוות הרפואי במשאבת אופניים כדי לנפח את הבטן של הנשים.

 

עוד בחדשות בעולם :

"בחירת אובמה לשר ההגנה: אשטון קרטר"

"ה-iPod הפסיק לעבוד": מכתבי דאעש לאמא

למרות המגדלים: מארב לצבא לבנון בגבול

 

13 הנשים מתו בחודש שעבר לאחר שקיבלו תשלום כדי לעבור את הניתוח בבית חולים שדה ממשלתי שהוקם למטרה זו בצ'האטיסגאר. הניתוחים ההמוניים הותירו גם עשרות בבית החולים והציתה ביקורת בינלאומית על מדיניות תכנון המשפחה של הודו.

איש צוות רפואי מחזיק משאבת אופניים (צילום: מתוך טוויטר) (צילום: מתוך טוויטר)
איש צוות רפואי מחזיק משאבת אופניים(צילום: מתוך טוויטר)
הרשויות טענו כי הנשים מתו מתרופות שניתנו להן לאחר הניתוחים, שבהן נמצאו עקבות של חומר כימי הנמצא בדרך כלל ברעל עכברים. אך חקירה של צוות שהורכב מארבעה ארגוני בריאות הציבור מצא כי הרופא וצוותו ניתחו את 83 הנשים בתנאים שאינם סטריליים ושחלק מהן ככל הנראה מתו כתוצאה מזיהום שנגרם מכך.

 

"אף איש צוות לא החליף את הכפפות בין ההליכים הרפואיים. הם השתמשו באותה מחט ובאותו מזרק לכל המטופלות", חשף הדו"ח של צוות החקירה. "לא נעשה שימוש במחטים חדשות או מחוטאות עבור כל מטופלת", נכתב בדו"ח.

בית החולים שבו ביצע ד"ר גופטה את הניתוחים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בית החולים שבו ביצע ד"ר גופטה את הניתוחים(צילום: רויטרס)

הודה כי ביצע יותר ניתוחים מהמותר ביום. ד"ר גופטה (צילום: AP) (צילום: AP)
הודה כי ביצע יותר ניתוחים מהמותר ביום. ד"ר גופטה(צילום: AP)
הנשים סבלו מהקאות וירידה בלחץ הדם לאחר שעברו את העיקור הלפרוסקופי, הליך שבו נקשרות החצוצרות. עיקור הוא אחד השיטות הפופולריות ביותר לתכנון המשפחה בהודו, וממשלות מדינות מחוז רבות מארגנות בתי חולים ארעיים לביצוע ההליך ההמוני, בעיקר באזורים עניים.

 

ממשלת הודו טוענת כי הפסיקה בשנות התשעים להציב יעדים לעיקור גברים ונשים כדי לרסן את גידול האוכלוסין. אלא שרופאים ופעילי זכויות אדם טענו במשך שנים שיעדי עיקור עדיין קיימים, בעיקר בקרב כפרים שבהם חיים אנשים עניים חסרי גישה לחינוך ולטיפול רפואי.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

ד"ר ר.ק. גופטה, הרופא שביצע את הניתוחים, טען הרופא שלא עשה כל רע, אולם הודה כי ביצע פי עשרה ניתוחים מהמותר ביום. הממשלה מסרה כי בדיקות ראשוניות שנערכו לאנטיביוטיקה שניתנה לנשים הראו כי היא הייתה רעילה והמשטרה עצרה בעל מפעל תרופות מקומי.

 

אף שייתכן כי התרופות הרעילות הן שגרמו למות הנשים, ראיונות שנערכו עם הרופא שניהל את נתיחת הגופות של שבע נשים העלו כי סיבת מותן הייתה אלח דם, שנגרם בעקבות תגובת יתר של מערכת החיסון של הגוף לזיהום.

 

כאמור, במקרה אחר של ניתוחי עיקור המוניים שנערכו במדינת המחוז אודישה ופורסם בכלי

תקשורת הודיים, נעשה שימוש במשאבות אופניים במהלך ההליך הרפואי. דוקטור מהאש פרסד רוט הודה כי הוא ביצע את הניתוחים אך הדגיש כי הוא אינו היחיד שמשתמש בציוד זה.

 

רוט הוסיף כי בעשור האחרון ביצע יותר מ-60 אלף ניתוחים באותה השיטה ומעולם לא חווה בעיות. אולם מנתח בכיר בבית החולים של ד"ר רוט מסר כי היה עליו להשתמש במשאבות רפואיות המספקות גז לניפוח חלל הבטן.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נשים שעברו ניתוח עיקור ושרדו
צילום: רויטרס
מומלצים