תושבי כפר שלם יפוצו ב-1.85 מיליון שקל
הוועדה לבחינת מתווה הפיצויים לתושבי שכונת כפר שלם בדרום ת"א העלתה את גובה הפיצוי למפונים. לפי ההחלטה, תושבים שיתפנו מרצון תוך חצי שנה יקבלו תמריץ של 150 אלף שקל ועוד 1.7 מיליון שקל לקניית דירת 4 חדרים
אחרי שנים של סחבת: הוועדה לשמיעת ההתייחסויות לפיצוי תושבי כפר שלם, שהוקמה על ידי מועצת מקרקעי ישראל במטרה לפנות את השכונה על מנת להקים בה קרוב ל-2,000 יחידות דיור, הגישה היום (א') את חוות דעתה באשר לגובה הפיצוי למפונים. על פי טיוטת ההחלטה, שהוגשה לשר הבינוי אורי אריאל, יקבלו תושבי השכונה בדרום תל-אביב פיצוי בגובה של 1.85 מיליון שקלים.
כפר שלם - כותרות אחרונות בערוץ הנדל"ן :
- עיריית תל-אביב תשלוט בפינוי כפר שלם
- עיריית ת"א תגדיל אחוזי הבנייה בכפר שלם
- מ' השיכון: המדינה לא רוצה לטפל בכפר שלם
במסגרת הוועדה נשמעו טענותיהם של הגורמים הרלוונטיים, הן מצד התושבים והן מצד הרשויות השונות - ובהן עיריית תל-אביב-יפו וחברת חלמיש, החברה המשכנת בתל-אביב-יפו. בהתאם לכך, המליצה הוועדה על מתווה פיצוי, במסגרתו כל זכאי שיתפנה ברצון יקבל 1.7 מיליון שקלים לרכישת דירת 4 חדרים מקבילה באזור בהתאם להערכת השמאי הממשלתי, ועוד 150 אלף שקל כתמריץ. כל זאת, בתנאי שמיום אימוץ מסקנות הוועדה, יתפנו לפחות 450 זכאים תוך 6 חודשים.
ממשרד הבינוי נמסר היום כי "הוועדה הרחיבה את בסיס הזכאים והעניקה פיצוי אף למי שאינו זכאי לפיצוי על פי הקריטריונים כפי שנקבעו ב-1996 בסך כמה מאות אלפי שקלים, מתוך הבנה כי על מנת לפנות את המקרקעין - יש להתייחס לכל הגורמים היושבים בשטח". שר הבינוי קיבל את ההחלטה.
1,800 דירות והכנסות של 660 מיליון שקל
נזכיר כי את הוועדה הקים השר אריאל לאחר שבחודש אוגוסט האחרון קיבל מסמך שקבע כי גובה הפיצויים לתושבים יעמוד על סכום של כ-1.6 מיליון שקלים. המסמך היה מקובל על המדינה והרשויות, אך לא על התושבים. בעקבות זאת הקים את הוועדה, בראשות מנכ"ל משרד החקלאות רמי כהן, שהגישה את מסקנותיה לשר תוך 75 יום. יצוין כי על פי התוכנית המקורית, גובה הפיצוי עמד תחילה על 1.3 מיליון שקלים.
על פי ההערכות, ניתן יהיה לבנות בשטח החדש שיתפנה לפחות 1,800 יחידות דיור חדשות. במשרד הבינוי מעריכים כי ההכנסות המשוערות משיווק הקרקעות יעמדו על סכום של כ-660 מיליון שקל, אשר יוקצו, בין היתר, לטובת מתן הפיצויים למשפחות שיפונו מכפר שלם.
"החלטנו ללכת פעם נוספת לקראת התושבים ולבחון את טענותיהם במלוא הרצינות", אמר אריאל, "אני מאמין שבהידברות והאזנה לצורכי התושבים, ניתן להגיע לפתרונות טובים שייתנו להם מענה ראוי ויביאו את סאגת כפר שלם, הנמשכת כבר 50 שנה, לפתרון. המדינה תוותר על ההכנסות שיתקבלו מהקרקע - ותיתן אותם לתושבים".