שתף קטע נבחר

 

המחאה החברתית של לברון ג'יימס

כוכב ה-NBA ושחקן הקליבלנד קאבלירס, לבש בחימום לפני המפגש עם ברוקלין חולצה ועליה הכיתוב: "אני לא יכול לנשום", מילותיו האחרונות של אריק גארנר, צעיר שחור שנחנק בקיץ האחרון על ידי שוטר. "זו רק הדרך שלנו להביע הצהרה ומחאה על מה שקורה בחברה שלנו"

ספורטאים בכלל וכדורסלנים בפרט, נמנעו לא פעם בעבר מהתערבות בענייני היום בחברה והבעת דעה פוליטית או חברתית. מייקל ג'ורדן פעם אמר "גם רפובליקנים קונים נעליים". אבל זמנים השתנו, ומי שמוביל היום את הליגה, גם הוא השתנה.

 

 

לברון ג'יימס, הכוכב הכי גדול ב-NBA ושחקן הקליבלנד קאבלירס, קבוצתו של דייויד בלאט, לבש לפנות בוקר בחימום לפני המפגש מול ברוקלין (88:110 לקליבלנד), חולצה שחורה ועליה הכיתוב: "I can't breathe" – "אני לא יכול לנשום".

 

"אני לא יכול לנשום". לברון ג'יימס והחולצה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"אני לא יכול לנשום". לברון ג'יימס והחולצה(צילום: AFP)

 

אלה היו מילותיו האחרונות של אריק גארנר. אפרו-אמריקני בן 43, שב-17 ליולי האחרון, קבוצת שוטרים ניסתה לעצור אותו בסטטן איילנד, משום שלטענתם עמד בקרן הרחוב ומכר סיגריות בודדות, עבירת "איכות חיים" קלה שהייתה צריכה להסתכם לכל היותר בקנס.

 

לאחר שגארנר סירב להושיט ידיו לאזיקים, השוטרים גברו עליו בכוח, כשאחד מהם לופת את צווארו באחיזת חנק בלתי חוקית ומצמיד את פניו לריצפה. השוטר התעלם מקריאותיו החוזרות והנשנות של גארנר כי הוא אינו יכול לנשום, וגארנר, שסבל ממשקל עודף, מאסטמה וסכרת, איבד את ההכרה ומת.

 

אריק גארנר, שנחנק למוות על ידי שוטרים (צילום: AP) (צילום: AP)
אריק גארנר, שנחנק למוות על ידי שוטרים(צילום: AP)

 

"זו לא מחאה של קליבלנד, זה משהו עולמי", אמר לאחר המשחק לברון ג'יימס, כשהוא מגיב לסיבות שהובילו אותו ללבוש את החולצה. "זו הדרך שלנו להביע מחאה ולהבין מה אנחנו עוברים כחברה. זה בעיקר בכדי לחזק את המשפחה. אנחנו צריכים להיות טובים יותר האחד בשביל השני. זה לא משנה איזה גזע אתה".

 

שורה של שחקני NBA שמצטרפים למחאה. דרון וויליאמס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שורה של שחקני NBA שמצטרפים למחאה. דרון וויליאמס(צילום: AFP)

 

לברון לא היה היחיד שלבש את החולצה. לפני יומיים עשה זאת כוכב השיקגו בולס, דריק רוז, והלילה הצטרפו אל ג'יימס גם חברו לקבוצה, קיירי ארווינג, ושני השחקנים הכי מוכרים של ברוקלין, דרון וויליאמס וקווין גארנט הוותיק.

 

"אפשר לראות את הוידיאו ולהבין בדיוק מה קרה", הוסיף וויליאמס כשהוא מתייחס למקרה של גארנר. "אתה פשוט מרגיש שאדם איבד את חייו בגלל זה, לחינם". ארווינג הוסיף: "זה חשוב מאוד להראות את הכבוד שלנו למשפחה. ודאי אם זה בעיר בה התרחשה הטרגדיה".

 

מחאה חברתית ברחבי ארה"ב (צילום: AP) (צילום: AP)
מחאה חברתית ברחבי ארה"ב(צילום: AP)

 

האירוע עורר לא מעט סערה במיוחד בימים האחרונים, לאחר שהוחלט כלל לא להעמיד לדין את השוטר שחנק למוות את גארנר, מה שהוציא אלפים לרחובות. זהו רק עוד מקרה בשרשרת אירועים אחרונים שמובילים לסערה חברתית בארה"ב כנגד אלימות שוטרים כלפי הקהילה השחורה.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים