מומחה המיחזור מניו יורק: זה יחסוך לכם כסף
רון גונן, לשעבר יועץ ראש עיריית ניו יורק ומי שהנהיג את מהפכת המחזור בעיר, מבקר בישראל ונותן טיפים לעם היושב בציון שעדיין לא מדביק את הסטנדרטים הבינלאומיים: "למחזר זה חשוב גם לסביבה, זה נכון", הוא אומר, "אבל חייבים להסביר שזה גם חוסך כסף לעיר - ולתושבים"
"למחזר זה חשוב גם לסביבה, זה נכון, אבל חייבים להסביר שזה גם חוסך כסף לעיר ולתושבים" - כך אמר רון גונן, היועץ של ראש עיריית ני-יורק לשעבר, מייקל בלומברג, ומי שהנהיג את מהפכת המחזור בעיר. גונן, שהתראיין באולפן ynet, אמר כי כדי להגדיל את היקפי המיחזור בישראל יש לנקוט בכמה אמצעים: להקים תשתיות שיקלו על הציבור למחזר ויהפכו את התהליך לפשוט ונוח, וכן לצאת בפעולות הסברה שיבהירו לאזרח הקטן שמיחזור לא רק שומר על הסביבה - אלא גם נושא עמו פוטנציאל כלכלי.
לכתבות נוספות על מיחזור בערוץ כלכלה ירוקה
- חפשו אותם: 42 אלף פחים כתומים בארץ
- לראשונה: הוקם מערך מיחזור בפזורה הבדואית
- איך הופכים אשפה לגן משחקים?
גונן הגיע לישראל כדי להשתתף בוועידת Global Rethinking של תאגיד המחזור תמיר, שנערכת היום (ד') באוניברסיטת תל-אביב. גונן ידון בשיתוף הפעולה בין עיריות לחברות דרך חוויותיו ולקחיו האישיים, ובמהלך הוועידה יתמקד בעיקר בעיצוב מוצרים ידידותיים לסביבה, ובשאלה כיצד להבטיח שכל המוצרים והאריזות ממוחזרות.
גונן, בוגר אוניברסיטת קולומביה, הוא בעל רקע עשיר בתחום הסביבתי בכלל ובמיחזור בפרט. גונן הוא גם היזם של חברת "רייסיקלינגבנק" - בנק מיחזור המבוסס על תושבים אשר מפרידים אשפה.
ועידת Global Rethinking קוראת לתעשייה בישראל לפתח חשיבה יצירתית על האופן בו מייצרים אריזות, לחשוב מחדש על תפקיד האריזות בקידום מוצרים, ולקים דיון על האיזון בין רווח כלכלי לרווח ציבורי וסביבתי.
לצד גונן, יקחו חלק בכינוס מומחים עולמיים נוספים, שישתפו מניסיונם בתחום הקיימות ויאפשרו לחברות הישראליות ללמוד מהנעשה בעולם. בנוסף יוצגו מקרי בוחן של חברות ישראליות אשר באמצעות הפחתה במקור (הפחתת צריכה במטרה לצמצם זיהום) או באמצעות פעולות מיחזור - שיפרו מהלכים עסקיים. הוועידה מיועדת ל-800 היצרנים והיבואנים החברים בתאגיד תמיר מתוקף "חוק האריזות".