נפצע בקטטה ומת מחיידק - המדינה תפצה
צעיר שנפצע בקטטה קיבל זריקות וולטרן לפני שזומן לניתוח בוולפסון. בינתיים תקף אותו חיידק אלים, ובית המשפט קבע: הצוות הרפואי התרשל
צעיר מת על שולחן הניתוחים בבית החולים וולפסון שבחולון לאחר שהותקף על ידי חיידק אלים. לאחרונה קבע בית משפט השלום בהרצליה כי הצוות הרפואי לא העניק למנוח טיפול סביר, וחייב את משרד הבריאות לפצות את בני משפחתו בכחצי מיליון שקל.
בתחילת ספטמבר אותה שנה הוא התייצב בוולפסון, אלא שבמהלך האשפוז הידרדר מצבו עד כדי קריסת המערכות בגופו, והוא מת מדום לב. בדיעבד התגלה כי סבל בחיידק טורף.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
הסוד השמור שעורכי הדין רוצים להסתיר. צפו
ביהמ"ש נגד צה"ל: אין מעבר ליהודים במחסום
מדפסת שרפה את העסק. הפיצוי: 762 אלף ש'
נפילת הנדל"ן ברומניה: משקיע יקבל 478 אלף
באוגוסט 2001 נפצע הצעיר, אז בן 31, במהלך קטטה. הוא הגיע לטיפול בבית החולים וקיבל זריקת וולטרן לפני שהוזמן לחזור תוך כמה ימים כדי לעבור ניתוח בשבר שהתגלה בכף ידו. הכאבים בידו לא הניחו לו והוא הגיע לקופת חולים מכבי – שם ניתנה לו זריקת וולטרן נוספת.
תביעה
רשלנות בברזילי: חוט ברזל נשכח בגוף מנותח
עו"ד שלהבת רובין
גבר שעזב את ביה"ח קיבל מכתב שחרור שחסר מידע קריטי להמשך המעקב. ברזילי והרופאים נתבעו על רשלנות, והמנותח יפוצה ב-209 אלף שקל
בעקבות זאת הגישו אמו ואחיו תביעה על רשלנות רפואית נגד משרד הבריאות (בעליו של בית החולים וולפסון) ונגד קופת חולים מכבי. בא כוחם עו"ד רן שקד טען שהצוות הרפואי התעלם ממצבו המידרדר והולך של המנוח, שהוביל לגילוי המאוחר של החיידק. עוד נטען, כי זריקות הוולטרן החלישו את השפעת האנטיביוטיקה והחמירו את מצבו.
קופת החולים טענה באמצעות משרד עו"ד ש. אהרונסון, כי נתנה למנוח טיפול מיטבי ולא היה לה כל יד במצבו. עוד לטענתה, המנוח קיבל מרשם אנטיביוטי בתום הביקור אולם לא נטל את התרופה – מה שיכול היה למנוע את התפתחות הזיהום.
משרד הבריאות, שיוצג על ידי עו"ד שושנה גלס, ביקש גם הוא לדחות את התביעה בטענה שהטיפול בתובע היה ללא דופי וכי לא ניתן היה למנוע את המוות בשל התפתחותו המהירה של הזיהום. משרד הבריאות הוסיף כי מצבו הירוד של המנוח הוא שהביא למותו, שכן היה בתת-משקל וצרך סמים ואלכוהול.
הצריך התערבות ניתוחית דחופה
השופטת סיגל רסלר-זכאי קבעה כי הטיפול שקיבל המנוח בקופת החולים היה תקין, וכי אין זה סביר שזריקות הוולטרן הן שהביאו להידבקותו בחיידק. עם זאת היא הוסיפה שהוכח שהטיפול בתובע בבית החולים היה רשלני. לשיטתה, הצוות הרפואי התעלם מההידרדרות הקשה במצבו של המנוח, מתלונותיו ומתוצאות הבדיקות - שהצביעו על מדדים חריגים.
מצבו של התובע, קבעה השופטת, חייב בירור מעמיק והתערבות ניתוחית דחופה. למרות זאת, לא נעשה דבר לבדיקת מצבו אלא בחלוף יומיים כשהוא הובהל לטיפול נמרץ. במצב דברים זה לא ניתן לקבוע שהטיפול במנוח היה סביר. השופטת שוכנעה שאילו הטיפול היה ראוי, הזיהום הדוהר היה מאובחן בשלב מוקדם הרבה.
את שיעור הנזקים שנגרמו למנוח בשל הרשלנות העמידה השופטת רסלר-זכאי על כ-1.5 מיליון שקל. עם זאת היא קיבלה את הטענה כי מצבו הבריאותי הירוד של המנוח כמו גם העובדה שלא נטל אנטיביוטיקה בהתאם להוראות הרופאים, הפחיתו את סיכויי ההחלמה שלו.
משכך נקבע כי משרד הבריאות יפצה את התובעים בשליש מסכום זה – 491,565 שקל, בתוספת החזר הוצאות ושכר טרחת עו"ד בשיעור של 30% מסכום הפיצוי. משרד הבריאות גם חויב לשאת בהוצאותיה של קופת חולים וכן בשכר טרחת עו"ד של 50 אלף שקל.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובעים: עו"ד רן שקד
- ב"כ הנתבעות: עו"ד ש.אהרונסון, עו"ד שושנה גלס
מומלצים