דרש את דירתו בחזרה: "הגירושים פיקטיביים"
אחרי 12 שנות "פרידה" חזר גבר לבית הדין ודרש את הנכס מאשתו: "חתמתי בזמנו על חוזה גירושים כדי להתחמק מנושים". בקשתו התקבלה
אחרי יותר מ-12 שנות גירושים פנה גבר לבית הדין הרבני באשקלון והצהיר שהפרידה מאשתו לשעבר הייתה למראית עין בלבד, ושמטרת הסכם הגירושים שעליו חתמו בזמנו הייתה להבריח נכסים כדי להימנע ממסירתם לנושים שלו. בדרך זאת הוא ביקש לקבל בחזרה את הזכויות על הדירה שבה התגוררו. האישה התנגדה, אבל הרבנים קבעו
שהיא הייתה שותפה מלאה למעשי רמייה מבישים, ולכן חוזה הגירושים מבוטל – והזכויות בדירה חוזרת לגרוש.
אלא שבחלוף 12 שנים הוא חזר לבית הדין הרבני והצהיר שההסכם נחתם משום שהוא נקלע לחובות כבדים, והוא ואשתו רצו להבריח נכסים ולהרחיק נושים. הוא הוסיף כי בדרך זו אשתו גם הייתה זכאית להבטחת הכנסה מהביטוח הלאומי.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- עישן ונהג: שוב הורשע משתמש בקנביס רפואי
- המדינה נגד ארוסה של קורבן האסון בכרמל
- בת 44 תבעה: קופ"ח תממן הפריה בפעם ה-13
- עבדים? אלה תנאי העסקת זרים בחוות חזירים
בני הזוג התגרשו ב-1998 לאחר 10 שנות נישואים. בהסכם הגירושים נקבע שהבעל יעביר את חלקו בדירה לאישה, שבתמורה תוותר על כתובתה ועל מזונות הילדים, בשל מצבו הכלכלי הקשה של האב.
תביעה
לפני גירושים: עד מתי הרכוש נחשב משותף?
עו"ד יסמין בן-דוד
אישה דרשה את חלקה בקרנות הפנסיה וקופות הגמל של בעלה. בית המשפט נדרש לקבוע האם מגיעים לה כספים שנצברו אחרי שהחליטו להיפרד
התובע הוסיף כי כבר בערב שלאחר הגט הוא חזר להתגורר עם אשתו וב-2004 אף נולד להם ילד נוסף. הוא טען כי חלק מחפציו אוכסנו ביחידה נפרדת בדירה - במטרה לרמות את חוקרי הביטוח הלאומי. כל מעשי הרמייה וההטעיה, טען, נעשו במתואם עם אשתו, שעמה המשיך להתגורר עד 2010.
מנגד טענה האישה כי התגרשה מבעלה כיוון שהיה מובטל וצרך סמים ואלכוהול. לאחר הגירושים, טענה, הוא התגורר ביחידת הדיור שהופרדה מהדירה וכללה כניסה נפרדת. לדבריה, רק בשנה 2004 הם חזרו להתגורר יחד, עד שהוא הורחק מהבית ב-2010 בעקבות עבירות אלימות.
האישה הוסיפה שאין חשש שהדירה תילקח מבעלה לשעבר, שכן הנכס רשום עד היום על שם שניהם.
אב בית הדין, הרב אהרן כץ, והדיינים הרב ישי בוכריס והרב אליהו אריאל אדרי, קבעו כי העובדה שבני הזוג התנהגו כנשואים לאורך השנים, מוכיחה כי הסכם הגירושין נעשה למטרת הברחת נכסים בלבד. הם הוסיפו שאמנם יש למנוע מהבעל "להרוויח" מרמאותו, אולם האישה הייתה שותפה מלאה לכך, ולכן גם היא לא יכולה ליהנות מכך.
לפיכך קיבלו הדיינים את הודאת הבעל, וקבעו כי הסכם הגירושין בטל.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובע: עו"ד יגאל גולדשטיין
- ב"כ הנתבעת: טו"ר יעקב קלמן ועו"ד ענת ברמן
- עו"ד דן דרזנר עוסק בדיני משפחה
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים