שתף קטע נבחר

 

הסיגרים הקובניים מגלים מחדש את אמריקה

חידוש היחסים הדיפלומטיים בין ארה"ב לקובה פותח את השוק האמריקני ל"פרי האסור" - הסיגרים הקובניים שעד כה נמכרו בשוק השחור - ויכניס להוואנה מיליוני דולרים. "אנחנו עדיין מגלגלים סיגרים בידיים כמו במאה ה-19"

מילאגרוס דיאז מגלגלת סיגרים זה 48 שנה, כל כך הרבה זמן עד שהיא לא יכולה להריח עוד טבק. הקובנית תושבת הוואנה נרגשת מהעובדה שהשוק האמריקני נפתח סוף סוף ל-Habanos, סיגרים קובניים מעשה ידיה.

 

הינקים חוזרים. מורשת אובמה תבוא מקובה

 

עוד חדשות בעולם :

היכתה את סבתהּ שלא אישרה אותה בפייסבוק

אחרי 8 שנים: ירדן הוציאה להורג 11 רוצחים

תוניסיה: "לא יודעים מראש מי יהיה הנשיא"

הרדיפה בשיא: ההומואים במצרים מתחבאים

 

מאז שנשיא ארצות הברית ברק אובמה הכריז ביום רביעי על חידוש היחסים הדיפלומטיים עם קובה ועל תחילת הסרת הסנקציות הכלכליות על המדינה הקומוניסטית, אמריקנים רבים נהרו לחנות הסיגרים במלון "נסיונל" בהוואנה, שם מגלגלת דיאז את הסיגרים תוך שימוש בטכניקות שלא השתנו מאז המאה ה-19.

 

הסיגרים הקובניים נחשבים על ידי רבים לטובים ביותר בעולם (צילום: AP) (צילום: AP)
הסיגרים הקובניים נחשבים על ידי רבים לטובים ביותר בעולם(צילום: AP)
"האמריקנים!", היא אמרה בהתלהבות. "הם לא פוחדים יותר. אני מאושרת מאוד משום שב-67 שנות חיי מעולם לא חשבתי שאראה את חידוש היחסים הדיפלומטיים. ואני חושבת שאנחנו הולכים למכור יותר משום שזה רק התחיל".

 

סימן ההיכר של קובה מאז 1492

הסיגרים הפכו לסימן ההיכר של קובה מאז שכריסטופר קולומבוס ראה ב-1492 את הילידים מגלגלים עלי טבק באי הקריבי.

 

פידל קסטרו, שעלה לשלטון בקובה במהפכת 1959, תועד פעמים רבות מעשן את הסיגר האהוב עליו "לנסרו" עד שהפסיק לעשן ב-1985.

 

מקור לגאווה לאומית (צילום: AP) (צילום: AP)
מקור לגאווה לאומית(צילום: AP)
הסיגרים הקובניים נחשבים על ידי רבים לטובים ביותר בעולם, בהם מוצרים כמו "קוהיבה", "מונטקריסטו" ו"פרטגס", אלא שהאמברגו האמריקני שהוטל על האי לפני 53 שנה חסם את אותם בפני השוק בארה"ב שבשנה שעברה ייבא 317.6 מיליון סיגרים מגולגלים ביד.

 

מחכים לאישור הקונגרס

כשאובמה חשף את המדיניות החדשה כלפי קובה, שנועדה לשים סוף ליותר מ-50 שנות סכסוך, אחד המוצרים הקובניים הראשונים שמכירתם לארה"ב הותרה היה הסיגר הקובני.

 

בהתאם לחוקים החדשים שיעברו בקרוב, ארה"ב תקל על אמריקנים לנסוע לקובה, והם יוכלו לשוב מהאי הקומוניסטי עם אלכוהול ומוצרי טבק בסכום של 100 דולרים. בהמשך יוסרו הגבלות נוספות. משלוחים מסחריים ישירים לארה"ב יאושרו רק אחרי שהקונגרס יאשר להסיר את האמברגו או אם אובמה יכריז על הסיגרים כמוצר יוצא מן הכלל תחת "החוק לסחר עם אויב".

 

גם לסימון בוליבאר יש מקום  (צילום: AP) (צילום: AP)
גם לסימון בוליבאר יש מקום (צילום: AP)
בינתיים, הצעדים הראשוניים כבר שימחו את החסידים הגדולים של סיגרים בשתי המדינות. דיאז, יצרנית סיגרים, אמרה שהרווחים הנוספים יסייעו למגדלי הטבק לממן את גידול השדות שלהם ולשפר את תחבורת העובדים שלהם.

 

הרווחים מהסיגרים יילכו לרווחה

דיאז מקבלת את עלי הטבק המיובשים ממחוז פינאר דל ריו במערב המדינה, מגלגלת אותם ותוחבת אותם לתוך תבניות עץ שנלחצות בחוזקה במשך קרוב ל-20 דקות. אז היא עוברת לשכבה החיצונית שעליה היא חורטת בעזרת להב את שם המוצר.

 

כשעבדה במפעל לייצור סיגרים "רומיאו אי ג'ולייטה" בהוואנה, סיפרה דיאז, היא הזדקנה במהירות במהלך עבודה במשמרות של שמונה שעות.

 

ממשלת קובה מעריכה כי הסרת האמברגו האמריקני על הסיגרים מתוצרתה תאפשר לה להפיק רווחים גדולים, שמהם יועברו יותר מ-200 מיליון דולר לתוכניות רווחה. הכנסת הסיגרים הקובניים לקטגוריית "הפרי האסור" רק הגדילה את הביקוש שלהם בקרב חובבי הסיגרים בארה"ב. במקביל הלך והתפתח שוק שחור שבו מצאו צרכני הסיגרים את כל מבוקשם.

חנות סיגרים בהוואנה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
חנות סיגרים בהוואנה(צילום: רויטרס)
"יש להם יוקרה מסוימת שהופכת אותם למבוקשים עוד יותר. כולם רוצים לנסות סיגר אחד", אמר דיוויד וייס, בעלים של חברת הסיגרים Lone Wolf Cigar Company שמחזיקה בשתי חנויות סיגרים ובמועדון סיגרים בסנטה מוניקה ובלוס אנג'לס.

 

מקור גדול לגאווה עבור הקובנים

וייס אמר שהקמעונאים האמריקניים יקנו את הסיגרים ישירות מקובה אם הסנקציות יוסרו, אך אמר שמצפה להם תחרות קשה מצד יצרני סיגרים אחרים, בייחוד מהרפובליקה הדומיניקנית ומניקרגואה. ייתכן גם שקובה תתקשה לעמוד בביקוש של השוק האמריקני לסיגרים אם שוק זה ייפתח לחלוטין למוצרים תוצרת המדינה הקומוניסטית. במקביל, מעשני סיגרים חוששים מעליית מחירים ומירידה באיכות.

 

בלי קשר, הסיגרים הם מקור לגאווה גדולה עבור הקובנים. בשעה שברוב חלקי העולם הם נחשבים למוצר יוקרה, מי שנהנה מהם בקובה הם בני מעמד הביניים. הסיבה לכך היא שעלי הטבק הטובים ביותר נשמרים לייצוא והפחות טובים נמכרים בשוק במחירים נמוכים.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

התיירים האמריקנים כבר נוהרים לחנויות הסיגרים בהוואנה (צילום: AP) (צילום: AP)
התיירים האמריקנים כבר נוהרים לחנויות הסיגרים בהוואנה(צילום: AP)

קובנים, רובם גברים, אוהבים לכרסם את הקובניים בזמן משחק דומינו או בזמן הליכה ברחוב. תיירים זרים, שיכולים להרשות לעצמם את המותגים היקרים, נוהרים למחוזות שבהם ביקר בעבר הסופר האמריקני ארנסט המינגווי ומעשנים את הסיגרים כמו "פאפא", כינוי של המינגווי.

 

"אנחנו הקובנים שוביניסטים ואוהבים לחשוב שאנחנו הכי טובים בהכול, אבל כן, בדבר אחד אנחנו מאוד גאים ובטוחים - שיש לנו את הסיגרים הטובים ביותר", אמר אנריקה נונז, בעל מסעדה בהוואנה שחבר במועדון הסיגרים Puro Humo שמתכנס מדי שבוע בהוואנה. נונז ציין את הריח והכוח של הסיגרים הקובניים, וסיפר שהוא מעדיף את דגם "מונטקריסטו".

 

כמו חובבי סיגרים רבים, האישה היחידה שחברה במועדון Puro Humo, הספרדייה פילאר פרננדס, מעריכה את המסורת ואת האמנות שביצירת סיגרים קובניים. "זו עבודת אמנות", היא אמרה. "הם לא נעשים במכונות. מכינים את הסיגרים כפי שהכינו אותם לפני 200 שנה, עם אותם כלים, בידיים שלהם. זה לחלוטין המאה ה-19".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מוצר איכות יוקרתי. סיגרים קובניים בהוואנה
צילום: רויטרס
מומלצים