סורוקה: תינוק דימם לאחר ברית מילה - ונזקק לתפרים
תינוק שעבר ברית מילה המשיך לדמם מאיבר מינו, עד שהובהל לבית החולים סורוקה בבאר שבע. האזור טופל ונתפר, והתינוק שוחרר לביתו לאחר אשפוז להשגחה. "הסיכוי לפגיעה בהליך המילה עצמו שואף לאפס אם הדבר נעשה על ידי מוהל מומחה", אומרים בבית החולים
עוד על ברית מילה:
ברית מילה: כיצד ניתן להקל על הכאב של התינוק
רופאי ילדים למוהלים: הפסיקו למצוץ הדם בברית
הנחיות חדשות בארה"ב ממליצות - בצעו ברית מילה
"כידוע, תינוקות יהודים ובדואים עוברים מילה, בדרך כלל על ידי אנשים שאינם רופאים אלא מוהלים, מומחים למילה", אומרת סגנית מנהל בית החולים וכירורגית ילדים, ד"ר ניצה היימן-נוימן, "ובדרך כלל זה הניתוח הראשון שהילד עובר במהלך חייו.
"ילדים יכולים להגיע לבית החולים כתוצאה מברית שגרמה לדימום ממספר סיבות: אם המילה נעשתה בצורה טכנית שגויה, אם החבישה שאמורה לעצור את הדימום נפלה, או שזו הביקור הראשון לגילוי מחלת ההמופיליה או חסר בחומרים המעודדים קרישה".
ד"ר היימן-נוימן מבקשת להרגיע הורים שעומדים בפני ההליך ואומרת כי "הסיכוי לפגיעה בהליך המילה עצמו שואף לאפס אם הדבר נעשה על ידי מוהל מומחה.
"חשוב לציין שיש פיקוח על הנושא, ואנחנו מודיעים על מקרים כאלה למשרד הבריאות. פה ושם אנחנו רואים ילדים שמגיעים אלינו מדממים, וברוב המקרים יש צורך רק בחבישה שעוצרת את הדימום.
"במיעוט קטן של המקרים יש צורך בביצוע תפר או מספר תפרים כדי לעצור את הדימום.
"במקרים פשוטים הילדים נשלחים לביתם במהרה, ובמקרים שדורשים בירור של בעיות במערכת הקרישה או מעקב נוסף - הם מאושפזים להשגחה. המקרים הללו מדווחים למשרד הבריאות על פי נוהל דיווח דימום לאחר ברית".