שתף קטע נבחר

מרגיש בבית: נפצע בבית הדין ותבע בביהמ"ש

נציג ציבור נפגע בכתפו בחניון בית הדין לעבודה בת"א אחרי שנתקל בלבנה. בית המשפט פסק שהמדינה ומפעילת החניון ישלמו לו 450 אלף שקל

נציג ציבור בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב נתקל בשורת לבנים שהוצבה בחניון בית הדין ונפצע קשה בכתפו. בתביעה שהגיש פסק בית משפט השלום בתל אביב שהמדינה ומפעילת החניון אחראיות לנזקיו, שכן שתיהן היו מחויבות לוודא שהחניון בטוח לעובדי ובאי בית הדין. התובע יפוצה על ידי שתיהן בכ-450 אלף שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

נציג הציבור, בעל תו נכה, הגיע לעבודה בוקר אחד בינואר 2011, אך מכיוון שלא מצא חניית נכה פנויה, החנה את רכבו בחניון בית הדין. כשיצא מהמכונית הוא נפל ונחבל אחרי שנתקל בשורת לבנים מבטון שהוצבו כהפרדה ארעית בין מקומות חניה. הוא הועבר לבית החולים וולפסון שבחולון ואושפז שם למשך 10 ימים, שבהם נותח בכתפו השמאלית, אך למרות זאת הוא נותר עם נכות משמעותית ביד.

 

כשנה לאחר מכן הוא הגיש תביעה נזיקית נגד המדינה, נגד חברת "מאגרי בנייה" (החברה המפעילה את החניון) ונגד חברת הביטוח שלה "הראל".

 

בתביעה, שהוגשה באמצעות עו"ד איתן ליברמן, נטען שהנתבעות אחראיות לכך שבחניון הוצב מכשול מסוכן. הוא הבהיר שלא ראה את הלבנים תחת התאורה החלושה במקום. הוא ציין שהלבנים היו בצבע הרצפה ולא בלטו בשטח, והציג תמונות של המקום.

 

הנתבעות טענו כי אינן אחראיות לאירוע או לנזקי התובע. המדינה טענה באמצעות עו"ד רמי אלמאדי כי משחתמה על הסכם עם מפעילת החניון - היא לא אמורה לדאוג לענייניו.

 

עו"ד אייל לוי טען בשם מפעילת החניון כי גם אם מוטלת עליה אחריות מסוימת, המדינה צריכה לחלוק עמה בנטל. בכל מקרה, בהתאם לחוזה ביניהן הוסכם כי חברת הביטוח הראל היא שתפצה את התובע במקרה שייקבע כי מי מהן אחראית לנזקיו.

 

מפגע בטיחותי של ממש

השופטת אורלי מור-אל קבעה כי שתי הנתבעות אחראיות לנזקי התובע, שכן שתיהן היו חייבות לוודא שהחניון בטוח לשימוש עבור עובדי ובאי בית הדין לעבודה. השופטת קבעה כי קיר הבלוקים היה מפגע בטיחותי של ממש והוסיפה, שניתן היה להקטין משמעותית את הסכנה בעלות מינימאלית: אם על ידי צביעת הבלוקים ואם באמצעות תאורה חזקה יותר.

 

באשר למדינה נקבע כי ההסכם בינה לבין מפעילת החניון לא מאפשר לה להתנער לחלוטין מאחריותה לוודא שהחניון ששכרה בטוח לשימוש, לכל הפחות, ברמת הפיקוח על מפעילת החניון.

 

השופטת חילקה את האחריות לנזקים והטילה 10% על המדינה ו-90% על מפעילת החניון. עם זאת היא החליטה לייחס גם לתובע עצמו אשם תורם של 10%. אמנם, קבעה השופטת, אין לצפות ממנו שילך כשעיניו דבוקות לרצפה, ואולם הוא לא היה זהיר מספיק: אדם סביר חייב ללכת בחניון בזהירות יתרה, ממש כמו בכביש.

 

בסופו של דבר, לאחר ניכוי תגמולי ביטוח לאומי ואשם תורם, נפסקו לתובע 447,508 שקל, מתוכם 200 אלף שקל על הסבל הממשי בעקבות הנפילה. חברת הביטוח גם תחזיר לתובע הוצאות משפט ותשלם שכר טרחת עו"ד בשיעור 20% מהפיצוי.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד איתן ליברמן
  • ב"כ המדינה: עו"ד רמי אלמאדי
  • ב"כ הנתבעת 2 וחברת הביטוח: עו"ד אייל לוי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים