שתף קטע נבחר

השכנים תבעו: גן הילדים השתלט לנו על הבניין

רעש, המולה, 36 זאטוטים מדי יום ומתקנים בחצר המשותפת: כך חויבה בעלת שתי דירות בבניין בחיפה לסגור את העסק שהפעילה במשך שנים

בעלת דירות בבניין מגורים בחיפה ניצלה את הנכסים שלה להפעלת פעוטון, צהרון וקייטנה, ועוררה את מחאתם של שכניה, שהגישו נגדה תביעה בבית המשפט. הדיירים, שטענו שחייהם הפכו סיוט, תבעו ממנה פיצוי של יותר מ-220 אלף שקל, אבל בית משפט השלום בחיפה החליט כי אין מקום לפיצוי כספי, והסתפק בהוצאת צו מניעה נגד הפעלת הגן בדירות של הנתבעת.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בנתבעת היא בעלת שתי דירות בקומה הראשונה והשנייה, והתובעים תיארו מציאות מטרידה של השתלטות על המרחב בבניין: לדבריהם מדי יום הגיעו לשם 36 פעוטות בגילאים שונים, והם שיחקו בחצר שעליה השתלטה הגננת.

 

לטענתם היא התקינה בה מגלשות, נדנדות וקרוסלה, וכן התקינה שער שהיה נעול במשך כל שעות הפעילות של הפעוטון ומנע את גישת הדיירים לגינה המשותפת, שגודרה בברזנט ובתוכה פוזרו חול וחצץ. בנוסף, נטען, הגננת אחסנה את החפצים ששייכים לפעוטון במחסן המשותף שבחדר המדרגות.

 

הדיירים הגישו תביעה לפיצוי של 222,300 שקל כנגד הגננת וטענו כי הדירות בבניין מיועדות למגורים ולא לעסקים, וכי הגנון שנפתח גורם למטרד קבוע של רעש והמולה. הם הוסיפו שההורים שמביאים את ילדיהם למקום חוסמים את המדרכה, את הכניסה לבניין ואת החניות, וגורמים לרעש נוסף.

 

לסיכום צוין שהילדים משתמשים ברכוש המשותף באופן שחושף אותם לתביעות במקרה של תאונה. לפיכך, הדיירים עתרו לצו מניעה האוסר על הגננת להפעיל את הגנים בתחומי הבניין, ולהורות לה להסיר את המתקנים.

 

הנתבעת טענה בתגובה כי הפעוטון נוהל בדירתה במשך חודשים ספורים בלבד, וכי הצהרון מנוהל בבניין מאז 1989, ובמשך יותר מ-20 שנה הדיירים לא התלוננו על כך. היא ציינה שהעירייה קבעה שהצהרון לא מהווה שימוש עסקי בדירה, והוא נעשה בהתאם לתכנית המתאר של העיר. לסיכום התעקשה שהסיבה האמיתית להגשת התביעה היא סכסוך אישי שלה עם אחד השכנים.

 

היא הכחישה רעש שמהווה מטרד ואת הטענות שלפיהן ההורים חוסמים את המדרכות והחניות. עוד היא טענה שהתובעים אינם חשופים לתביעות, משום שכל הילדים שבאחריותה מכוסים בביטוח.

 

לטענה שהשתלטה על הרכוש המשותף ענתה שרק שיפצה את החצר וכי כל אחד מהדיירים קיבל ממנה מפתח לשער החצר.

 

השופט אבישי רובס קבע כי אף שפעילות הפעוטון הופסקה זה מכבר, הנתבעת הפעילה צהרון וגם קייטנה בחודשי הקיץ. פעילויות אלה מהוות שימוש חורג בדירת המגורים, בניגוד לחוק התכנון והבניה. השופט הוסיף כי מדובר במטרד מהותי וממשי, ולא רק באי נוחות, ולכן ראוי למנוע את המשך הפעילות של הצהרון בדירות.

 

לפיכך ניתן צו מניעה האוסר על הנתבעת להפעיל את הצהרון והקייטנה בדירות שבבעלותה. עם זאת, השופט קבע כי במקרה זה לא מצדיק פיצוי כספי וניתן להסתפק בצו המניעה שיחזיר את השלווה לדיירים. הנתבעת חויבה לשלם לתובעים הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 8,000 שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • עו"ד סנה סירייה חוסיין, ממשרד חוסיין סירייה ברוך דויטשר , עוסקת בדיני נזיקין ובמקרקעין
  • הכותבת לא ייצגה בתיק
  • ב"כ התובעים: עו"ד יואב סתיו 
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד אטיאס-פרוכטר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים