אב פשט רגל - המזונות ישולמו מביטוח לאומי
במקביל להליכי גירושים ניתן צו כינוס לנכסיו של הבעל. מחשש שלא יוכל לעמוד במזונות קבע בית המשפט כי הסכום ייגבה מביטוח לאומי
זמן קצר לאחר שאב חויב במזונות בנו הקטין, התנהל נגדו הליך פשיטת רגל. האם, שחששה שהאב לא יצליח לשלם לבנו מזונות במצב כזה, ביקשה מבית המשפט המחוזי בלוד להורות על קבלת המזונות ישירות מביטוח לאומי. בית המשפט נעתר לבקשתה.
האם, שפחדה כי גם מזונות הילד נכנסו לגדר צו התשלומים, הגישה בקשה לקציבת מזונות. בשל כך חויב האב לשלם לבנו 850 שקל בחודש.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- הקוד הסודי נשאר במכונית שנגנבה? אין ביטוח
- סיפור קיצי: למה פוטר הבָּרמן במסעדה בחוף?
- נשלח לכלא בגלל 393 עבירות גניבה מקשישים
- המדינה תבעה: מי יפצה על מות מדריך בטיול?
במסגרת הליכי גירושין בין בני זוג קבע בית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה כי האב ישלם לבנו הקטין מזונות זמניים של 1,500 שקל מדי חודש. כחודש לאחר מכן, באפריל 2014, ניתן צו כינוס לנכסי האב במסגרת הליכי פשיטת רגל, ובית המשפט הורה לו לשלם את חובותיו בתשלומים של 250 שקל לחודש.
תביעה
מרוויחה כמו הגרוש? לא תקבלי ממנו מזונות
עו"ד הילה עציוני-קליפר
אישה שחולקת משמורת על בתה עם בעלה לשעבר דרשה ממנו 8,700 שקל בחודש. השופטת דחתה את התביעה שהגישה וקבעה: תתחלקו שווה בשווה
אלא שהחשש כי האב לא יעמוד בתשלום המזונות הביא את האם להגיש עתירה באמצעות עו"ד מיכאל רייכלסון לבית המשפט המחוזי בלוד, בבקשה שיתיר לה לגבות את המזונות באמצעות ביטוח לאומי ולא ישירות מבעלה לשעבר.
לטענתה, אם האב לא יצליח לשלם את המזונות ייגרם נזק רב לבנם המשותף הנמצא על הספקטרום האוטיסטי וזקוק לטיפולים רבים.
האב, שככל הנראה סבר שהאם מעוניינת בגביית מלוא סכום המזונות שנפסק בבית המשפט לענייני למשפחה, הביע באמצעות עו"ד מיכאל גבור את התנגדותו לבקשה וטען כי תשלום המזונות באמצעות ביטוח לאומי מהווה למעשה יצירת חוב חדש, שכן ביטוח לאומי יתדפק על דלתו לגביית הסכומים ששילם לאם. זאת, בעוד שהוא נמצא בהליכי פשיטת רגל.
השופט צבי ויצמן נעתר לבקשת האם. לדבריו, כשמדובר בקטין הנמצא על הרצף האוטיסטי ובאב שאינו מקפיד לעמוד בחיובי המזונות שנקצבו לו, אין מקום להותיר את הקטין נתון לחסדיו של האב, שכשירצה ישלם וכשלא ירצה יתעלם.
השופט קבע שיש לאפשר למבקשת לגבות את המזונות שנקצבו לה ישירות מביטוח לאומי, וחייב את האב להעביר את תשלום המזונות שנקבע במסגרת הליך פשיטת הרגל לביטוח לאומי.
בדרך זו, הוסיף השופט, "זה נהנה וזה לא חסר": האם תוכל להיות בטוחה כי תשלום המזונות יגיע לידיה כסדרו מדי חודש, בעוד שמצבו של האב לא ישתנה, שכן במקום להעביר את הכספים לאם, הוא יעביר בדיוק את אותו הסכום לביטוח לאומי.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ המבקשת: עו"ד מיכאל רייכלסון
- ב"כ המשיבים: עו"ד מיכאל גבור
מומלצים