נפצע ממכונה לקילוף צנוניות. הפיצוי: 825 אלף
ידו של צעיר שהועסק בבית אריזה נתפסה בגלגלי שיניים של המכונה ונקבעה לו נכות. המעסיקה סירבה לפצותו – והוא תבע אותה בבית המשפט
ידו של עובד בבית אריזה נתפסה במכונה תקולה לקילוף צנוניות והוא נפצע ונותר עם אחוזי נכות. המעסיקה סירבה לפצות אותו בטענה שהוא חרג מתפקידו כשהתעסק במכונה, אבל בית משפט השלום בתל אביב העמיד אותה במקומה: העובד יפוצה בסך הכול בכ-825 אלף שקל,
כמחצית על ידי הביטוח הלאומי והשאר על ידי המעסיקה.
מאז התאונה הוגבלה תנועת שורש כף היד שלו, נותרה לו צלקת מכוערת וכואבת, והוא סובל מזיהום כרוני המופיע לעיתים קרובות. הביטוח הלאומי הכיר במקרה כתאונת עבודה: לצעיר נקבעה נכות בשיעור של 28% ושולמו לו תגמולים בסך 426,746 שקל.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- דרש בדיקת רקמות: שתי הבנות נולדו מבגידה
- גרושה נקמנית: סיכלה נסיעת עסקים לארה"ב
- 'טיב טעם' תשלם 125 אלף ש' לעובדת שאוימה
- על גגות ת"א: השכנים נגד בניית קומה נוספת
האירוע התרחש במאי 2010 בבית אריזה של חברת "קוואלטי ווג' בע"מ". תפקידו של התובע, אז כבן 25, היה להשגיח על עבודת המכונה, לפזר בה צנוניות ולשטוף אותה מהעלים מדי חצי שעה. באחת הפעמים שבהן ניגש לפתוח את הברז כדי לבצע את השטיפה הוא החליק בגלל מים ולכלוך שהיו על הרצפה וידו נתפסה בגלגלי השיניים של המכונה.
מדריך
כך תתבעו בגין תאונת עבודה: שלב אחר שלב
עו"ד מיכל בירותי
כדי להתמודד עם הבירוקרטיה הסבוכה בדרך לפיצוי מהביטוח הלאומי יש שורה של משימות חשובות לבצע: מה לתעד? אילו טפסים יש למלא? ואיזו חוות דעת לצרף?
בהמשך הוא הגיש תביעת פיצויים לבית המשפט וטען שבשל תקלות קבועות במכונה בבית האריזה, הוסר ממנה בזמנו המכסה המגן מפני גלגלי השיניים. הוא הוסיף כי נכותו מונעת ממנו לעבוד בעבודות פיזיות, ומאחר שלא למד בבית ספר ואינו יודע לקרוא ולכתוב – קלושים סיכוייו להשתלב בעבודה שאינה פיזית.
המעסיקה הכחישה את הנזק שנגרם לתובע ואת חבותה לפצותו. לטענתה, התאונה קרתה משום שהעובד התקרב למכונה ובעט בה כדי לשחרר בה סתימה, על דעת עצמו ומבלי שנדרש לעשות זאת. הנתבעת הוסיפה, כי התובע בכלל לא היה אמור לעבוד עם המכונה, וכי היא מקפידה להזהיר את העובדים שלא לגעת בה ללא אישור מהמפעיל.
בשל הפערים בין חוות הדעת שהוגשו מטעם התובע והנתבעת, מינה בית המשפט מומחה מטעמו שקבע כי נותרה לתובע נכות בשיעור של 37% כתוצאה מהגבלה בתנועת היד ומהצלקת.
רק רצה לעזור
השופטת עינת רביד שוכנעה כי החברה אפשרה למועסקים בה לעבוד עם המכונה התקולה, שמדי כמה שעות היה צורך להסיר ממנה את מכסה המגן ולטפל בתקלותיה. "מטבע הדברים כאשר מכונה מתקלקלת כל כמה שעות, הרי החזרת המגן, שיאלצו לפרק אותו בתוך כמה שעות, הופכת לפעולה שמן הסתם לא מקפידים עליה, וזו דרכו של עולם", נכתב בפסק הדין.
עוד קבעה השופטת כי גם אם העובד סייע בניקוי המכונה מתוך רצון טוב, עדיין מדובר בפעולה שביצע עבור מעסיקתו, ולכן מדובר בתאונת עבודה לכל דבר, שבגינה מוטלת על המעסיקה האחריות לפצות את התובע על הנזקים שנגרמו לו.
נקבע שסך הפיצוי שמגיע לתובע על נזקיו עומד על 824,421 שקל בגין הפסדי השתכרות לעבר ולעתיד, פנסיה, כאב וסבל, עזרת צד שלישי וניידות.
מסכום זה נוכו התגמולים שקיבל התובע מהביטוח הלאומי. לפיכך חויבה החברה לשלם לעובד 397,945 שקל, בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בשיעור של 23.6% מסכום הפיצוי.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובע: עו"ד גדעון פנר
- ב"כ הנתבע: עו"ד אמיר ארבל כיטוב
- עו"ד סיגל רייך-הלל עוסקת בדיני נזיקין
- הכותבת לא ייצגה בתיק
מומלצים