שתף קטע נבחר

תביעה: אב העניק לבנו 2 דירות – ואז התחרט

בית המשפט נאלץ לפסוק בסכסוך משפחתי מכוער: גבר טען שבנו מתייחס אליו באופן מחפיר, ודרש לבטל את תצהיר המתנה שעליו חתם. מה נפסק?

זה קורה במשפחות הכי טובות: אב שהעניק לבנו שתי דירות ללא תמורה, התחרט על נדיבותו וביקש לבטל את המתנה. הסכסוך ביניהם הגיע עד לבית המשפט לענייני משפחה במחוז תל אביב, ושם קבעה השופטת שפרה גליק כי אין לאב ברירה אלא לעמוד בהתחייבותו, והדירות יישארו בחזקת הבן.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

ראשית הפרשה בהעברת שתי הדירות לחזקת הבן באמצעות תצהירי מתנה שעליהם חתמו השניים. אלא שזמן קצר לאחר מכן טען האב שבנו החל להתייחס אליו באופן מחפיר, קילל אותו, איים עליו וזלזל בו.

 

בתביעה שהגיש האב לבית המשפט הוא ביקש לבטל את התחייבותו לתת את הדירות במתנה והסביר שהבן עוד לא נרשם בטאבו כבעליהן. לפיכך, טען האב, הוא עדיין רשאי לחזור בו, מה גם שמעולם לא ויתר על זכות הביטול.

 

הבן, מנגד, טען כי מעולם לא התנהג באופן שתיאר אביו. נהפוך הוא: הוא היחיד שעמד לצדו כשאושפז בבית חולים. לדבריו הוא עדיין לא רשם את הדירות על שמו מסיבות טכניות בלבד, וכי השקיע בהן את כל כספו וחסכונותיו.

 

השופטת גליק קבעה כי הסכם המתנה תקף ועל האב לעמוד בו. לשיטתה לאב יש רק זכות חוזית בדירות – כיוון שאלו רשומות על שם אביו המנוח, שממנו ירש את הדירות. משכך, אף אם הזכויות לא נרשמו על שם הבן במרשם המקרקעין – העברת המתנה הושלמה.

 

עוד הפנתה השופטת לכך שבתצהיר המתנה האב ציין במפורש כי ויתר על זכות החזרה מהמתנה. היא ציינה כי האב הותיר בה רושם קשה ולא אמין, וככלל, התנהלותו התאפיינה בחוסר תום לב, ולא רק כלפי בנו.

 

השופטת גליק הביעה צער עמוק על הידרדרות היחסים בין האב לבנו, וציינה שניסיונותיה להשכין שלום ביניהם לא הועילו. לבסוף התביעה נדחתה כאמור, והאב חויב בהוצאות ושכר טרחת עו"ד של 25 אלף שקל.

 

העברת נכסים בתוך התא המשפחתי הפכו נפוצים בשנים האחרונות ולא ניתן להתעלם מכך שהיא עלולה ליצור לא מעט סכסוכים. בשל כך, ועל מנת שניתן יהיה לשמור על האחדות המשפחתית, חשוב לאכוף הסדרי מתנה בהסכם מובנה וברור המכיל את כל ההתניות הנדרשות, וכן להעביר את ההסכם בטאבו מיד לאחר חתימתו.

 

פעולה שכזו הייתה חוסכת את הצורך בהתערבות בית המשפט, שכן הרישום בטאבו הוא סופי ואינו משתמע לשני פנים.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד גלעד ישעיהו
  • ב"כ הנתבע: עו"ד אופק תבור, עו"ד חגי קאשי
  • עו"ד אסף יוחאי עוסק בדיני מקרקעין ודיני משפחה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים