הקופיקס של חדרי הכושר: "נגיע ל-35 סניפים"
רשת פרופיט מציעה מנוי לחדר כושר ב-139 שקל בחודש. חדר כושר + חוגים: 179 שקל. דמי הרשמה: 100 שקל. זאת לעומת כ-450-200 שקל ברשתות אחרות שגובות דמי הרשמה של 375-200 שקל. איך? "דמי שכירות נמוכים, שדרת ניהול רזה ואין ג'קוזי ובריכה". באוניברסיטה מצאנו מחיר משתלם יותר
הסניף הראשון של רשת מועדוני פרופיט (PROFIT) הוקם בבת ים לפני כשנה וחצי. כיום יש לרשת 4 סניפים נוספים: בפ"ת, אשדוד, מזכרת בתיה ויבנה ו-10,000 מנויים. יש לה תוכנית לפתוח סך הכל 35 סניפים בזכיינות ברחבי הארץ עד 2018, כשב-2015 ייפתח סניף בת"א.
- חדר כושר: התעניינת? לא תוכל לקנות מנוי יד שנייה חדר כושר: מי שייצא מאחור נבטל לו את המינוי
- סטודיו C: ייקור החניה לא משחרר מהחוזה
- הספינינג בוטל: החזר כספי רק דרך הנהלת הרשת
- הולמס פלייס חיפה: כניסה רק עם טביעת אצבע
מכירים חדר כושר יותר זול? כיתבו לנו >>
כמה זה עולה בדיוק?
המחירים: מסלול שנתי ב-139 שקל לחודש + 100 שקל דמי רישום, כלומר 147.33 שקל לחודש למשך שנה. למנוי חדר כושר + חוגים (אין תוספת מחיר לאימון רצועות משולב): 149 שקל לחודש + 100 שקל דמי רישום, כלומר 157.33 שקל לחודש למשך שנה.
דמי ביטול: לכאורה, אין. בפועל: יש להודיע על עזיבה חודש מראש. על החודש הזה משלמים, אך גם אפשר כמובן, להמשיך להתאמן בו.
מי שרוצה לשלם מחדש מדי חודש (כלומר, לא לשנה וללא דמי ביטול), ישלם 179 שקל לחודש או 219 שקל לחודש עם חוגים (לא כולל דמי נרישום: 100 שקל).
מי שרוצה פרי פס, כלומר להיכנס להתאמן במועדון אחר ברשת או בכולם, יוסיף 300 שקל (במועדוני כושר אחרים המחיר עומד לעיתים על 450 שקל ולעיתים מדובר בזכאות המוקנית לפי ותק). לאימון אישי תשלמו 150 שקל.
המחירים בקפיטריה סטנדרטיים: בקבוק מים מינרליים קטן: 6 שקלים. שייק חלבון: 16 שקל על בסיס חלב או מים.שייק חלבון מבודד: ללא לקטוז ופחמימות ושומן 20 שקל או 23 שקל אם משלמים פירות. כריך חזה עוף: 28, כריך טונה: 22 שקל.
מה אין בפרופיט?
האם המחיר נמוך? על פני נראה שכן: דגמנו את המחירים בסניפים של כמה מהרשתות המתחרות (ראו מחירים של המתחרים בהמשך). אז איפה המילכוד בהצעה של פרופיט? מה אין שם? ממבט בחדר הכושר בפ"ת עולה שהוא לא ענק, אבל לא קטן: 1,500 מ"ר (ברשת יש שני סניפים קטנים יותר של 500 מ"ר). יתכן שיש בו מעט פחות מכשירים מאשר במועדוני כושר אחרים, אך המגוון מספק.
בפרופיט אין פילאטיס מכשירים (אך גם במועדונים רבים אחרים אין) ואין ספינינג (אפשר לעשות וירטואלס – שיעור ספינינג עם אוזניות). לא בכל הסניפים יש סטודיו עם חוגים (למשל ביבנה ואשדוד. בבת ים נוסף סטודיו לפני חצי שנה). יש פילאטיס, יוגה, זומבה, עיצוב, עיצוב דינאמי, אירובי, אימון רצועות וקיקבוקסינג; אבל אין מגוון של 100 חוגים בשבוע, אלא 5-4 שיעורים ביום שכוללים לפעמים 50-40 אנשים עם מדריכים מקצועיים. אין בריכה, אין סאונה, אין ג'קוזי, אין מגבות, אבל יש מקלחות רחבות ידיים. גם אין מתנות: לא חודשי מתנה, לא פריטי מתנה. הרשת שומרת על מחיר אחיד: אין מבצעים.
בנוסף, יש רק מדריך אחד בשטח הפעילות. גם בשש בבוקר כשיש 10 מתאמנים בסניף, וגם בערב כשיש 100 מתאמנים. זאת לעומת מועדונים אחרים שמחזיקים 3 מדריכים בו זמנית. יש בניית תוכנית שזה חלק מהשירות, אך אין אימונים אישיים. מי שרוצה, יכול להזמין מאמן אישי ב-150 שקל לאימון.
אני משלם שליש שכירות ואני חוסך 60% על ניהול מטה
"לקוחות שעברו אלינו ממועדונים אחרים, גילו שיש בינם לבין מנויים אחרים פערים שיכולים להגיע עד ל-100 שקל לחודש, והם היו חברים באותו מועדון ושילמו על אותו הדבר", טוען הבעלים ומנהל הרשת, יובל ליבלינג. זה קורה בגלל מבצעים. אצלנו אין דבר כזה. הכל שקוף. ואין מבצעים זה מחיר אחיד. בניגוד לאחרים, אנחנו אומרים את המחיר בטלפון, בפייסבוק. גם אם הוא היה גבוה הייתי נוקב בו. בשביל מה להסתיר"?
איך זה שאחרים מוכרים יותר יקר ממך?
"בפ"ת למשל, אני נמצא בסגולה, אזור תעשייה סמוך לאזור מגורים. השכירות שלי כאן היא שליש מהשכירות אם תלכי 100 מטר לפאואר סנטר. כמה חסכתי? 100 אלף שקל. ברגע שאתה פותח בקניונים והעלות שלך היא במקום 40-35 שקל למ"ר היא 120 שקל למ"ר, ב-1,500 מ"ר נורא קל לעשות את המכפלה. ברגע שעלויות הניהול שלך כשאת רשת, ההעמסה על כל סניף יכולה להגיע ל-70-60 אלף שקל על ניהול מטה. אצלי זה 6,000 שקל על סניף, אז זה 60% חיסכון על עלויות מטה. ברגע שבסניף עצמו יש מנהל אחד ולא מנהל מועדון, מנהל מכירות, מנהל מקצועי ויש מנהלת קבלה – זה הוצאות. ואין בזה צורך.
"בנוסף, שדרת הניהול שלנו סופר מצומצמת. גם בהנהלה וגם ברמת הסניף. המוצר מאוד שקוף. קל ללקוח לבטל מינוי, אין בירוקרטיה של להעביר את הבקשה למנהל הקבלה, למנהל המועדון, למנהל הכספים, הפקידה מאשרת ללקוח לבטל ומוציאה לו קבלה וזה חוסך ים של עבודה. כך, אנחנו חוסכים 70% בשכר עבודה".
רווח נקי: 20%-25% מהמחזור
"אפשר להעביר מינוי לבן משפחה קרוב, אפשר לבטל אותו דרך הטלפון או האינטרנט, פייסבוק, סמס", הוא מסביר. "אם שילמת באשראי את מקבלת קבלה, אם במזומן או בצ'קים את מקבלת בחזרה, אם מזומן, אנחנו רושמים צ'ק. חוץ מחודש התראה מראש - אין דמי ביטול. אנחנו מרווויחים מקלות הביטול, כי כמו שמבטלים, ככה באים אחר-כך שוב".
הציוד שלכם פחות טוב?
"לא: סטארטר או מטריק – אלה שניים מהמותגים הטובים בעולם. איפה אני חוסך? לא תראי אצלי פסיפס במקלחות. לא תראי אצלי עיצוב של שיש באיטליה. לא תראי אצלי דבר כזה".
אתם רווחיים?
"בוודאי, אנחנו רווחיים יותר מכל מועדון אחר. מבחינת מבנה ההוצאות ובאופן בו הקהל רוכש מאיתנו, הרווח מגיע יחסית מהר ובאחוזים הוא משמעותית גבוה ממועדונים אחרים. בשנה הראשונה הרווח הנקי מהמחזור (550-450 אלף שקל בחודש למועדון גדול, חצי מזה במועדון קטן מ.ק) מגיעים ל-20%-25% לפני מסים והם יכולים להגיע עד 35%-40%. לעומת זאת, מועדון שנחשב מצליח מאוד, הרווח שלו יגיע ל-18% עד 20%. לפעמים הרווח שלנו בערך מוחלט יותר גבוה ואנחנו מוכרים בחצי".
אתה חושב שהמתחרים חוששים ממך?
"אני לא יודע, אבל אני חושב שיקרה פה מה שקרה בעולם. המודל הזה של הלואו קוסט התחיל בארה"ב. יש רשתות פרימיום ויש רשתות לואו קוסט וכל מי שהיה באמצע ולא היה מוגדר, או שהלך לאחד הקצוות או נעלם".
הצעת המחיר שקיבלנו בהולמס פלייס
מהם המחירים במועדוני הכושר האחרים? האם המחיר של PROFIT באמת כל כך משתלם? בדקנו. בהולמס פלייס גרנד קניון אמרו לנו בקושי מה המחיר החודשי של מתאמני המועדון. 380 שקל, כך לפי ההצעה באתר האינטרנט, הדגישו. "בפגישה המחיר יהיה נמוך יותר". דמי הרשמה: 375 שקל חד פעמי. דמי יציאה: 399 שקל. מסלול ללא דמי יציאה עולה 430 שקל לחודש.
מה זה כולל? אין פילאטיס מכשירים ו–TRX זה בתשלום נוסף, אבל חוץ מזה יש חדר כושר, בריכה ג'קוזי, ספינינג ושיעורי סטודיו. יש זכאות ליועץ תזונה, 2 אימונים אישיים וגיבוש פרופיל אימונים. כמו כן אם נרשמים דרך האתר מקבלים תיק ובקבוק שתייה חינם. המקום פתוח כל יום מ-6 עד 23:00 ובשני וחמישי עד חצות. בשבת: מ-8:00 עד 19:00.
יש הליך צבירת נקודות, 10 נקודות על מינימום כניסה שבועית אחת למועדון. 800 נקודות מאפשר כניסה למועדון נוסף, 1,600 נקודות – כניסה לכל המועדונים ומעל 4,000 נקודות: לקוח פלטינום שיכול להיכנס לכל מועדוני הולמס פלייסב בעולם.
כשניסינו לברר את המחירים ברשת גו אקטיב, אמרו לנו במוקד שלא מוסרים מחירים בטלפון. חייבים להגיע לפגישת ייעוץ.
בכמה מוכרים מנוי יד שנייה?
עוד אינדיקציות למחירים בשוק הזה אפשר למצוא בלוחות המודעות, שם מתאמנים מוכרים את המנויים שלהם, לעיתים במחיר בו קנו אותם, לעיתים יותר בזול ולעיתים יותר ביוקר. כך או כך, התמחור מעיד על גובה המחירים בשוק הזה.
דוגמא למודעת מכירה: "מנוי לכמעט שנה בזאוס ספורט (המנוי עד 9/12/2015 ).במחיר של 3900 שקל.(355 שקל לחודש) המנוי כולל כניסה חופשית לבריכה, מכון הכושר וחוגים. כמו כן כולל 5 כרטיסי אורח".
ראינו גם מינוי חודשי לאותו חדר כושר ב-375 שקל לחודש. מי שמוכר את המינוי שלו לגרייט שייפ בת"א מבקש 210 שקל. על מנוי בסטודיו סי מבקשים 245 שקל לחודש. מנוי לסטודיו פיור ברנר עולה 289 שקל לחודש (לא כולל פילאטיס מכשירים). על מינוי להולמס פלייס מודיעין מבקשים 280 שקל ולהולמס פלייס קריות - 200 שקל, כולל כל החוגים. מינוי לאנרג'י באחד העם בת"א מוצע ב-259 שקל.
באוניברסיטת ת"א תשלמו כמו בפרופיט, אם אתם סטודנטים
בצד הזול של הסקאלה, מצאנו את מרכז הספורט באוניברסיטת רמת אביב. שם אמרו לנו שיש מחירי מבצע ל-10 ו-15 חודשים. יש הנחה למי שנרשם דרך האינטרנט, אגודת הסטודנטים או עושה כרטיס אשראי של לאומי קארד.
המחיר לסטודנט: 1,755 לשנה, כולל בריכות, חדר כושר וחוגים. בתשלום עם לאומי קארד: 1,596 שקל. כלומר 159.6-175.5 שקל לחודש. למנוי עד סוף מרס: 2,360, עם הכרטיס 2,106 המחירים להיום. כלומר מינימום 140 שקל לחודש. כמו ב-PROFIT, רק שכאן דמי ההרשמה נקראים פיקדון והם עומדים על 50 שקל. לפי הנציגה, דמי הרישום, 200 שקל כבר גלומים במחיר השנתי. את דמי הביטול "יש לחשב לפי החוק". בנוסף, יש פה ייתרון לעומת פרופיט: בריכה. החיסרון כמובן, הוא שמדובר במחיר לסטודנטים.
מי שאינו סטודנט משלם 380-300 שקל לחודש. מי שנשוי לסטודנט ישלם 1,974 שקל עד אוקטובר – 197.4 שקל לחודש או עד מרס: 2,655 שקל כלומר 177 שקל לחודש.
עוד חדרי כושר זולים, כך לפי המלצות קוראי ynet: בספייס בקריית ביאליק אפשר לקנות מינוי גם ב-130 שקל לחודש. גם ב-one on one בת"א ובדינמיק ג'ים בהרצליה, אפשר למצוא מחירים נמוכים יותר ממחירי הרשת החדשה.