שתף קטע נבחר

ויתרה על מזונות וחזרה בה – האב ייאלץ לשלם

אישה חתמה על הסכם שבו ויתרה לאבי בתה על התשלום בתמורה לכך שיבקר אותן. בחלוף כמה חודשים היא החליטה לתבוע בכל זאת, בשם הבת

ישראלית שהרתה בעקבות יחסים מזדמנים ויתרה לאב על מזונות כדי שיסכים להיפגש עם בתם והשניים חתמו על הסכם שאושר בבית משפט. אלא שכעבור זמן חזרה בה האם והגישה תביעה למזונות בשם הילדה. בית המשפט לענייני משפחה במחוז תל אביב קבע לאחרונה שטובת הבת חשובה מההסכם שנחתם, ופסק שהאב ישלם מזונות בסך 2,500 שקל בחודש.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

הבת נולדה ב-2002 לאישה החיה בארץ ולגבר ישראלי לשעבר, שוויתר על אזרחותו לטובת מגורים ועסקים באנגליה. אלא שהאב לא פגש את הילדה במשך שנים ארוכות, ורק ב-2013 הגיעו ההורים להסכם שבו נקבע כי הוא יבקר אותה בארץ פעמיים בשנה בתמורה להתחייבות האם בשמה ובשם בתה לא לנקוט נגדו הליכים כלשהם. בית המשפט נתן להסכם תוקף של פסק דין.

 

למרות זאת, לפני כחצי שנה הגישה הילדה באמצעות אמה תביעת מזונות לבית המשפט לענייני משפחה. האם טענה שבתה אינה כפופה להסכם והיא זכאית לתבוע את מזונותיה באופן עצמאי.

 

האב ביקש לדחות את התביעה על הסף. לטענתו, האם ייצגה את הילדה בחתימתה על ההסכם ולכן הוא מחייב גם אותה. הוא הוסיף שהאם ניהלה מו"מ בחוסר תום לב, כיוון שכבר אז תכננה להפר את ההסכם ולהגיש תביעה באמצעות הילדה. בנוסף לכך טען שהוא שרוי בחובות ואין ביכולתו לשלם מזונות.

 

סגן הנשיאה השופט נפתלי שילה קיבל את התביעה ואת טענת האם שלפיה היא הסכימה באמת ובתמים לוותר על הזכות של בתה למזונות בשל רצונה העז שבתה תכיר את אביה. כמו כן הוא השתכנע כי זכויות הילדה קופחו מאחר שטובתה מבחינה כלכלית נעלמה עם החתימה על ההסכם ואישורו.

 

מה עוד שהאב לא קיים את חלקו בהסכם ולא ביקר את בתו ומכאן שתכלית ההסכם – יצירת קשר בין הבת לאביה – לא התגשמה, ולפיכך יצאה הבת "קירחת מכאן ומכאן": אין לה שום קשר עם אביה, והוא אף לא משלם מזונות.

 

השופט הבהיר כי מה שמכריע הוא המהות והתכלית, ולא העובדה הפורמלית שהאם חתמה על ההסכם בשם בתה.

 

על סמך תשובות תמוהות וסותרות התרשם השופט שילה שמצבו הכלכלי של הבעל לוט בערפל ואמינותו מפוקפקת. כך למשל, כאשר נשאל לפשר התנהלותו בעניין מסוים, השיב: "אני תמים ומטומטם". השופט ציין כי אין צורך להכביר מילים על תשובה זו.

 

בסיכומו של דבר נפסק כי האב ישלם מזונות בסך 2,500 שקלים לחודש. בנוסף הוא חויב בהוצאות משפט ושכר ורחת עו"ד בסך 5,000 שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעת: עו"ד מיכאל גבור
  • ב"כ הנתבע: עו"ד דיינה הר אבן
  • עו"ד אברהם הופרט עוסק בדיני משפחה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים