מש' הבריאות: אזלו החיסונים לתלמידים נגד שעלת
תלמידי כיתות ב' ו-ח' לא יקבלו בחודשיים הקרובים חיסונים נגד שעלת, טטנוס ודיפיתריה, אף שמספר חולי השעלת עולה. משרד הבריאות: אין סכנה לציבור
דווקא בתקופה שבה חלה עלייה במספר חולי השעלת, תלמידי כיתות ב' ו-ח' לא מקבלים את החיסון שאמור להגן עליהם מפני המחלה. ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, שלח שלשום מכתב לחברות הפרטיות "נטלי" ו"פרי פרמיום" (שמפעילות את השירותים הרפואיים לתלמידים במרכז ובצפון הארץ) ולרפואים האחראים באזור הדרום (שם משרד הבריאות מספק את השירותים הללו). במכתב ציין גרוטו כי קיים מחסור עולמי בחיסוני DTaP (ראשי התיבות של דיפיתריה, טטנוס ושעלת) לכיתות ב' ו-ח'. הסיבה: אחד משני המפעלים בעולם המייצרים את החיסון הזה נסגר לשיפוצים.
<<כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים>>
החיסון שניתן לתלמידי כיתות ב', ושמיועד לשלול המחלות הללו, כולל גם חיסון פוליו מומת. החיסון שניתן בכיתה ח' אינו כולל את מנת הפוליו.
המחסור לא צפוי להימשך זמן רב: החיסונים החסרים אמורים להגיע בעוד כחודשיים. עד אז הנחה גרוטו את
האחיות בבתי הספר לשנות את תוכניות העבודה. עליהן להתמקד כעת בחיסונים הרגילים הניתנים לתלמידי כיתה א' בשגרה, לבצע בדיקות ראייה, שמיעה וגדילה ולספק ייעוץ רפוא ושירות חינוך לבריאות בעבור התלמידים.
בשנים האחרונות חלה עלייה בשיעור החולים בשעלת. לפני כחודש פורסם ב-ynet כי בת חודשיים נפטרה עקב המחלה, וכי 18 תינוקות נוספים חולים בה באזור אשקלון. עם זאת, במשרד הבריאות מבהירים כי לא קיימת סכנה לבריאות הציבור מכיוון שמנות החיסון החסרות המיועדות לכיתות ב' ו-ח' הן מנות דחף, ואין חשיבות מיוחדת למועד המדויק שבו הן ניתנות.במשרד הדגישו כי יש מלאי חירום של חיסונים זמינים למקרה שתהיה התפרצות של שעלת, של טטנוס או של דיפיתריה.
חיסון DTaP ניתן לילדים בגיל חודשיים, ארבעה חודשים, חצי שנה, שנה ובכיתות ב' ו-ח'. במשרד הבריאות הסבירו בעבר כי מספר החולים בשעלת עולה מכיוון שרמת ההגנה שמקנה החיסון פוחתת עם השנים. המחלה פוגעת קשה יותר במבוגרים ועלולה לסכן תינוקות עד גיל חודשיים, שאינם יכולים לקבל את החיסון. לכן משרד הבריאות ממליץ לנשים בהריון להתחסן נגד המחלה ובכך להעביר את הנוגדנים לעובר בחודשי חייו הראשונים.
החיסון לנשים הרות נכנס השנה לסל הבריאות.