שתף קטע נבחר

 

יו"ר ועדת הבחירות: נפעל נגד המאיימים על חרדיות

לאחר פניית המשנה ליועמ"ש ליו"ר ועדת הבחירות, מבהיר השופט סלים ג'ובראן כי לא יהסס לפעול נגד גורמים המאיימים על נשים חרדיות לבחור או להיבחר. היועמ"ש כינתה את האיומים מצד הרב מרדכי בלוי, נגד נשים שיפנו למפלגות שלא בהנהגת גדולי התורה: "מופע של הדרת נשים". השופט ג'ובראן: "לא מן הנמנע כי האמירות עולות לכדי עבירה פלילית"

האיומים ייבדקו: המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, דינה זילבר, שלחה היום (ה') מכתב ליו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט סלים ג'ובראן, שבו התריעה כי גורמים בחברה החרדית מפעילים לחצים על נשים חרדיות כדי שלא יתמודדו בבחירות לכנסת. לדבריה, בחלק מהמקרים נבדק חשד לפלילים. השופט ג'ובראן הבהיר בתגובה, כי אם יוכח כי נעשים צעדים למנוע מנשים חרדיות לבחור או להיבחר - לא יהסס לפעול נגד הגורמים המאיימים.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

מכתבה של המשנה ליועמ"ש יצא בעקבות פרסומים אודות אמירות חריפות מצד הרב מרדכי בלוי, המזוהה עם "יהדות התורה", שפורסמו כאן - נגד נשים שיפנו למפלגות שלא בהנהגת גדולי התורה. הרב בלוי איים, לפי אותם פרסומים, כי כתובתן תיפסל, פרנסתן תיפגע - וילדיהן יוצאו ממוסדות הלימוד. זילבר ציינה עוד, כי הפרקליטות בודקת האם עולה מהדברים היבטים פלילים "לאור חומרת הנטען בפרסומים".

 

עוד בערוץ היהדות - קראו:

 

"איום על נשים חרדיות שלא לממש את זכות הבחירה הקנויה להן בהיותן אזרחיות המדינה, הינו מעשה שאין להשלים עימו",

הבהירה זילבר, "על כן, ככל שיימצא כי יש ממש בנטען כאמור, יש לגנות בחומרה מעשה פסול זה, תוך העברת מסר ברור וחד-משמעי למפלגות ולציבור בכללותו".

 

עוד הוסיפה, כי משמעות האיומים עלולה הוביל לכך שנשים חרדיות "לא תוכלנה להתמודד על מקום ברשימת מועמדים של מפלגה כלשהי – ובכך תיפגע זכותן להיבחר". כן ציינה זילבר גם את הפגיעה האפשרית בזכות הציבור לבחור, "הואיל והגבלת יכולתן של נשים חרדיות להתמודד בבחירות לכנסת - תפגע, בהכרח, גם ביכולתו של הציבור לבחור בנשים אלו".

 

יו"ר ועדת הבחירות: "רואה בזה חומרה יתרה"

זילבר כינתה את המצב "מופע של הדרת נשים", ואמרה כי לאור החלטות מהעבר, העניין מחייב פעילות אקטיבית לביעור התופעה, וקראה לג'ובראן לקחת חלק במאמץ.

 

יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט ג'ובראן הבהיר בתגובה: "לא אהסס לעשות שימוש בסמכויותיי שהוקנו לי על פי דין, באם יוכח שנעשו צעדים למנוע מנשים חרדיות לבחור בהתאם לצו מצפונן, או להתמודד בבחירות".

 

הוא העביר את מכתבה של המשנה ליועמ"ש לעיונם של יושבי ראש המפלגות בכנסת ה-19, לבאי כוח הסיעות היוצאות בכנסת

ה- 19 ולבאי כוח המפלגות הרשומות אצל רשם המפלגות. בפנייתו להם, הדגיש כי "כאשר הדברים הקשים מגיעים מהמשנה ליועץ המשפטי בעצמה, על דעתו של היועץ המשפטי לממשלה - ניתן להניח כי יש דברים בגו, והעניין נבדק טרם פנייה. ברי, כי ככל שהאמירות המתוארות בפנייה אכן נאמרו, לא מן הנמנע כי הן עולות לכדי עבירה פלילית בהתאם לסעיף 122 בחוק הבחירות לכנסת".

 

השופט ג'ובראן מוסיף כי הוא "מוצא חומרה יתרה באמור המתואר במכתבה של המשנה ליועמ"ש", ואמר כי "ניסיון להשפיע - תוך איומים - על אזרח מלבחור על-פי צו מצפונו (ואף להתמודד בבחירות), פסול באופן חמור ויש להוקיע פרקטיקה זו בכול אופן, ככול שהיא קיימת".

 

בעמותת חדו"ש שהתלוננה נגד אמירותיו של הרב בלוי, הביעו סיפוק: "הרעיון שבמדינה דמוקרטית יכול בריון פוליטי המכנה עצמו 'יו"ר משמרת הקודש והחינוך' לאיים על ציבור שלם של נשים, כדי שלא יממשו את זכותן להיבחר - הוא בלתי נתפס ובלתי נסבל, וטוב שהיועץ המשפטי הבין זאת", אמר יו"ר חדו"ש, עו"ד אורי רגב. עם זאת, אמר: "חבל שלוקח ליועץ המשפטי לממשלה זמן רב כל כך להחליט האם לפתוח בהליכים פליליים נגד בלוי. מדובר בעבירה גלויה שנעשתה בכלי תקשורת שונים ורבים. הדרך היחידה למנוע שתשוב, היא הרתעה מהירה ומיידית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים