תביעה: תאונת עבודה גרמה לי לפוסט טראומה
ביטוח לאומי סירב להכיר בנזק נפשי שנגרם לעובד במפעל, שנפצע מפיצוץ תנור. הוא תבע ובית הדין לעבודה קבע: יש קשר ישיר בין התאונה להפרעה
עובד במפעל "טורבין ג'ט", שנכווה בידו כתוצאה מפיצוץ בתנור, סבל לאחר מכן לא רק מהפגיעה הפיזית אלא גם מהפרעת פוסט טראומה. ביטוח לאומי סירב להכיר בפן הנפשי של האירוע, והעובד נאלץ לפנות לבית הדין האזורי לעבודה בחיפה, שקבע כי בפירוש יש קשר סיבתי
בין התאונה להפרעה שבאה בעקבותיה.
העובד פנה לביטוח לאומי וטען שמעבר לפגיעה הפיזית, גרם לו האירוע גם ל"הפרעת דְּחָק פוסט-טראומטית" (PTSD), ולכן יש להכיר גם בליקוי הנפשי כתאונת עבודה.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- נתפס ב-144 קמ"ש וזוכה: "המכשיר לא אמין"
- עברה התעללות משני בני זוג – ותגורש מהארץ
- משפט המזונות: הדין היהודי לא עוסק בצדק
- שריפה בדירה: השוכרים ישלמו 222 אלף שקל
האירוע התרחש במאי 2012 במפעל של חברת "טורבין ג'ט", המתמחה ביצור להבי טורבינה למנועי סילון וטורבינות גז. כתוצאה מהפיצוץ השתחררו אדים רותחים וגרמו לכוויה בכף ידו.
מדריך
כך תתבעו בגין תאונת עבודה: שלב אחר שלב
עו"ד מיכל בירותי
כדי להתמודד עם הבירוקרטיה הסבוכה בדרך לפיצוי מהביטוח הלאומי יש שורה של משימות חשובות לבצע: מה לתעד? אילו טפסים יש למלא? למי לפנות?
ביטוח לאומי הכיר בפגיעה ביד כתאונת עבודה, אך דחה את התביעה להכיר גם בהפרעה הפוסט-טראומטית ככזו. בית הדין לעבודה מינה פסיכיאטר מומחה שיבדוק מהי ההפרעה שממנה סובל התובע ואם היא נגרמה כתוצאה מהתאונה.
התובע טען שמחוות דעת המומחה עולה בבירור כי ישנו קשר סיבתי בין האירוע לבין מצבו הנפשי. אולם בביטוח הלאומי התעקשו מנגד שלא ניתן לבסס קשר סיבתי על דיווח עצמי של התובע, גם אם הוא נמצא אמין במבחני אישיות.
השופט אסף הראל קיבל את התביעה וקבע כי יש להכיר גם בליקוי הנפשי כחלק מתאונת העבודה. השופט התבסס על דעתו של המומחה, שהעריך כי התובע אכן סבל מהפרעה פוסט טראומטית בעקבות התאונה.
השופט הסביר כי התמלאו התנאים לקיומה של תאונת עבודה על פי חוק הביטוח הלאומי: פגיעה גופנית – היא ההפרעה הנפשית – וקשר סיבתי בין הפגיעה לבין התאונה. בנוסף לכך חויב ביטוח לאומי בהוצאות משפט בסך 3,000 שקל.
לעיתים קרובות, כתוצאה מתאונת עבודה נגרם לעובד הנפגע נזק נפשי, מעבר לנזק הפיזי שנגרם בעצם הפגיעה בגופו. במקרים כאלו, יש לשים לב להחלטת פקיד המוסד לביטוח לאומי, ובמידה שהנכות הנפשית לא הוכרה כחלק מהפגיעה בתאונה, אכן ראוי לפנות לבית הדין לעבודה, שיבחן את הטיעונים ויכריע בסוגיה. יש לדעת כי בתביעות כאלה הכלל הוא שהספק פועל לטובת המבוטח.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובע: עו"ד ק' לוי גולדשמיט
- ב"כ הנתבע: עו"ד ר' נסים
- עו"ד לימור עמית פנקר עוסקת בדיני נזיקין, דיני עבודה, תאונות עבודה וביטוח לאומי
- הכותבת לא ייצגה בתיק
מומלצים